keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Lasten oman pikkuisen lavatarhan kuulumisia

Kerroin aiemmin, että tänä vuonna lapsetkin saivat oman pikkuisen lavatarhan vanhoihin mehiläistarhauskaluston laatikoihin. Siemenet itivät pääasiassa hyvin, ja lapset ovat ahkerasti käyneet kastelemassa laatikoitaan, asettelemassa herneiden tukikeppejä paremmin ja seuranneet innolla kasvun ihmettä. Kesäkuun loppupuolella oli suuri kohokohta, kun laatikoista saatiin satoa ensimmäisen kerran. Tässä muutamia kuvia lasten pikkuisesta lavatarhasta näin heinäkuun alkupuolella:

Vanhimman lapsen laatikosta mangoldia 'Rhubarb Chard' on jo päätynyt salaatteihin. Lapset tykkäävät myös käydä napsimassa laatikoista maistiaisia leikkien lomassa. Porkkanoista saa jo kohta harvennustaimia naposteltavaksi.

Lasten lavatarha on nuotiopaikan kupeessa, taustalla näkyy Liljarinne Mörköpolkuineen. Jokaisella lapsella on oma puinen laatikkonsa, johon he saivat itse valita, mitä kylvävät. Lisäksi muovitynnyrin puolikkaassa kasvavat pikkutarhureiden yhteiset tomaatit.

Keskimmäisen lapsen laatikossa mm. lehtisalaatti 'Australialainen' ja karottiporkkanat ovat hyvässä kasvussa.

Kaikki lapsistamme kylvivät herneitä 'Kleine Rheinländerin'. Nuorimmaisen laatikossa ensimmäiset palot alkavat olla jo syöntikunnossa.

Tomaatit kukkivat ja ensimmäisiä pieniä raakileitakin jo on. Tämän astian kannan tarvittaessa myöhemmin kesällä kasvihuoneeseen, jotta sato ehtisi valmistua.

Tästä lavatarhasta on ollut jo tähän mennessä valtavan paljon iloa, vaikka paras sadonkorjuuaikakin on vasta edessä. Tarhasta tuleekin varmasti jokavuotinen juttu niin kauan, kun lapset vain tahtovat tehdä omia kylvöjään. Palailen taas myöhemmin tämän pikkuisen hyötytarhan kuulumisiin.

Iloa päivääsi!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa kun joka lapsella on oma lava. Tulee ehkä pientä kilpailuakin siitä kenellä paras?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan vielä ei ole kilpailua ollut, kaikki ovat niin tohkeissaan omistaan.:D

   Poista
 2. Lasten omat lavat tai kasvimaat ovat mainio juttu. Siinä oppii monenlaista ja saa herkullisia maistiaisia!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...