torstai 16. heinäkuuta 2020

Kärhöjen kauneutta

Kesän ensimmäiset suurikukkaiset kärhöt aloittivat tällä viikolla kukintansa puutarhassamme. Nämä nyt kukassa olevat ovat pääasiassa viime kesänä etupihalle aurinkoiseen, lämpimään paikkaan istuttamiani, ja ne kukkivatkin aiemmin kuin metsäpuutarhan lähistöllä puolivarjossa olevat. Koska etupihan kärhöt ovat vasta vuoden saaneet kasvaa paikoillaan, niiden kasvustot eivät vielä ole lainkaan reheviä takapihan kärhöjen tapaan, mutta jokainen yksittäinenkin kukka on jo suuri ilo. Viiden vuoden kuluttua etupihan puolellakin on jo varmasti mahtavat, rönsyilevät kärhötornit.

Loistokärhö 'Warszawska Nike' on tämän kesän hankintojani takapihan puolella.

Etupihalla Viherseinäpenkissä ensimmäisenä kukkaan ehti tarhaviinikärhö 'Prince Charles'.

Viherseinäpenkin kärhöt ovat vielä pieniä ja hentoisia, kukassa tarhaviinikärhö 'Prince Charles'. Etualalla kukkii punakärsämö 'Cerise Queen'.

Vehreällä Keitaalla nuppujansa availee loistokärhö 'Daniel Deronda', jonka väri tässä kuvassa ei jostain syystä ihan vastaa todellisuutta, vaan oikeasti kukka on sinertävämmän violetti.

Samassa kärhötuessa loistokärhö 'Gladys Picard' on päättänyt kukkia aivan maata vasten, vaikka versoja nouseekin jo korkeuksiin. Näistä kahdesta tulee ihana yhdistelmä, kunhan ne kukkivat koko köynnöstuen matkalta.

Läheisessä tuessa kiinankeltakärhö availee yhä uusia nuppujaan.

 Onko sinulla kärhöjä puutarhassasi? Mikä on lempikärhölajikkeesi?

Iloa päivääsi!

18 kommenttia:

 1. Kärhöt ovat niin kauniita <3 Niitä ei ole puutarhassanne. Siis vielä :) Pitääpä tänään tutkia puutarhaa kärhölasien läpi, että missä kohti olisi kärhöille sopiva paikka. Tiedä vaikka paikkansa löytäisivät jo tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhöt ovat tosiaan upeita. Toivottavasti niille löytyy sopiva paikka teiltäkin!:)

   Poista
 2. Kärhöt on kyllä kauniita, mutta ronkeleita 😁 mä en oo saanu niitä talvehtimaan, ainoastaan siperiankärhö on menny hyvin. 2 'Taiga' kärhöä mulla on ruukuissa ja ne talvetin saunalla. Nyt ne on nuppuja täynnä, kohta kukkii 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kukintaa siis tiedossa!:) Minä istutan kärhöt 40-50 cm syvyyteen ja aivan yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta kaikki ovat talvehtineet hyvin.

   Poista
 3. Eilen asettelin valeistutukseen 4 uutta kärhöä, istutan ne kunnolla vähän myöhemmin. Kärhökuume on vallannut :).

  VastaaPoista
 4. Onpa kauniita kärhöjä!
  Täälläkin on kärhökuume nostanut päätään erityisen paljon tänä kesänä. Uusia kärhöjä olenkin istutellut muutamia ja toivon, että lähtevät hyvään kasvuun.
  Nyt vaan meinaa olla lehtokotiloista todellinen ongelma. Ne tykkäävät kärhöistä todella paljon, ja yhdessä paikassa meinaavaat syödä kaikki uudet lehdet kärhöparoistani. Toivottavasti saan ongelman aisoihin, sillä kärhöistä en halua luopua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti uudet kärhösi kasvavat hyvin ja saat kotilo-ongelman kuriin.

   Poista
 5. Kärhöt ovat pihan kermaa, ruusujen ja pionien lisäksi.

  VastaaPoista
 6. Ihania kaikki <3 On kärhöjä ja lisää saa tulla! 'Hagley Hybrid' ja 'Arabella' ovat jo aukoneet ensimmäisiä kukkiaan, muut vielä nupulla. Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa kukintaa on siis luvassa!:) Aurinkoista loppuviikkoa sinullekin!

   Poista
 7. Muutama löytyy pikkuisesta puutarhastamme ja enemmänkin niitä saisi olla. Kaunein tämän hetken kukkijoista on ”Beautiful Bride” kaunis valkoinen kärhö suurine kukkineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen yrittänyt etsiä valkoisia suurikukkaisia kärhöjä kaveriksi näille puna-violettisävyisille. Täytyy laittaa tuo lajikenimi ylös, jos tulisi jossain vastaan.

   Poista
 8. Tuo ensimmäinen Nike kärhö on sellainen, joka minullakin taitaa olla ja juuri nyt parhaillaan kukassa. Moni muu kärhö on vielä nupullaan, vaikka olemme paljon etelämpänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Nike on tosi kauniin värinen. Toivottavasti loputkin kärhöt aloittaisivat pian kukintansa!

   Poista
 9. Kärhöt ovat ihania. Istutin viinme kesänä Warszawska Niken, joka ilokseni heräsi ja kukkii ainakin yhdellä kukalla. Sen väri on kyllä upea, kuten kuvastasikin näkee.
  Viherseinäpenkistäsi tulee vielä todella näyttävä kärhöjen kiivetessä ylemmäs kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on minustakin upean värinen kärhö. Kiva, että se talvehti sinulla hyvin! Olisi kyllä ihana, jos tuo Viherseinäpenkki muutaman vuoden kuluttua olisi kukkivien kärhöjen peitossa.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...