perjantai 24. heinäkuuta 2020

Pionien aikaa, osa 2/2

Postailin pari viikkoa sitten puutarhamme pionien kukinnasta, ja nyt lisää pioneja on edelleen puhjennut meillä kukkaan. Näistä moni on istutettu parin-kolmen vuoden sisällä ja kukkii nyt puutarhassamme ensimmäistä kertaa. Jännittyneenä olenkin odottanut, miltä nämä uudet kaunottaret näyttävät. Harmikseni näissäkin on muutama, jotka eivät ole sitä lajiketta, mitä taimen nimilapussa on lukenut. Kauniitahan ne ovat silti, mutta olisin silti toivonut saavani juuri ne lajikkeet, mitä olin valinnut. Jotenkin tuntuu, että erityisesti pioneissa on tätä ongelmaa, tai ainakin omalla kohdallani näitä virheellisesti nimettyjä taimia on tullut vastaan nimenomaan pioneissa. Tässäpä kuitenkin suloista hattarapilveä täynnä oleva kuvakimara puutarhamme ihanista pioneista!

Kaaripenkissä kiinanpioneista viimeisenä kukkaan ehti 'Karl Rosenfield'. Taustalla kiinanpionit 'Shirley Temple' ja 'Sarah Bernhardt'.

Kiinanpioni 'Sarah Bernhardt'

Kiinanpioni 'Sarah Bernhardt'. Meilläkin sateet ovat nyt piiskanneet viimeisenä kukkivia pioneja lakoon tuista huolimatta.

Kaaripenkin ilmettä reilun viikon takaa, kiinanpionit 'Sarah Bernhardt', 'Shirley Temple' ja 'Karl Rosenfield'.

Pionirinteen nimetön (väärin nimetty) pioni, joka muistuttaa 'Sarah Bernhardtia'.

Sama nimetön pioni

Liljarinteen nimetön kiinanpioni (voisikohan tämä olla 'Bowl of Beauty')

Porraspenkissä kiinanpionin 'Primevere' avautuvan nupun terälehdet ovat hennon vaaleanpunaiset...

..mutta vaalenevat kukinnan edetessä.

Sen vieressä kukkii kiinanpioni 'Duchesse de Nemours'.

Tämän Porraspenkin toisessa laidassa kasvavan kaunottaren piti olla kiinanpioni 'Huurretta Suuteleva Kukka', mutta se onkin jotain aivan muuta.

Sen vieressä kukkii kiinanpioni 'Festiva Maxima'.

Tämä Kohopenkin kiinanpioni on minusta upean sävyinen. 'Bowl of Beauty':na sen ostin, mutta joku muuhan tämäkin on.

Onko sinulla tullut vastaan samaa ongelmaa pionien (tai muiden kasvien) lajikenimien kanssa? 

Hauskaa viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. IHANIA ja mikä lajikemäärä <3 Meidän puutarhassa on yksi pioni ja se on tuo kiinanpioni. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Pionit ovat minustakin aivan ihania. Hyvää loppuviikkoa sinulle!

   Poista
 2. IHANAT. Minullakin on 10 juurakkoa pioneita ja olipa kauniit kukinnot. Nyt alkavat vasta kukkien lehdet varista. Meillä Itä-Suomessa kukat avautuivat vasta voin puolitoista viikkoa sitten.

  VastaaPoista
 3. Upeaa kukintaa! :) Bowl of Beautylta vahvasti näyttää.

  Pionien kanssa ei (ainakaan vielä) ole sattunut mitään yllätyksiä, mutta muuten kyllä. Punaisena ostamani alppikärhö ("Jutta") on ihan tavallinen sininen. Edellisessä pihassa valkoherukkana ostamani pensas olikin punaherukka, mikä oli vähän isompi harmitus, kun se oli myös maku- eikä ulkonäköero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo yllätykset ovat tosiaan harmillisia. Hyötykasveissa näitä ei onneksi ole omalle kohdalleni tullut.

   Poista
 4. Todella kauniita pioneja! En osaa sanoa, mitä nuo nimettömät voisivat olla. Ensimmäiset kukat voivat olla aika eri näköisiä kuin ne, mitä pioni tekee sitten kun ensimmäisestä kukinnasta alkaa olla muutama vuosi aikaa. Tämä siis kerrannaisuuden suhteen, värin pitäisi kyllä olla sama nuorella ja vanhalla pionilla. Pionien ja kärhöjen kanssa sattuu minusta nimisekaannuksia aika usein. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy katsella, miltä nuo ensi kesänä näyttävät. Pari ainakin on väärän väristä. Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 5. Harmillista tuo väärien kasvien saaminen. Paljon kuitenkin pioneja myydään sellaisista suurten juurakoiden karsimisesta jääneistä jämistä, että toisaalta en yhtään ihmettele virheiden syntymistä. Syksyllä tilatuissa isoina juurakkoina tulevissa kasveissa on vähemmän virheellisiä👍 Valitettavasti niitä saa vain ulkomaalaisilta tuottajilta. Paljasjuuriset juurakot ovat valtavia ja kukinta alkaa runsaana heti ensimmäisenä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Vaikka kotimaisia taimia suosinkin, täytyy katsella joskus, jos tuollaisena löytyisi ainakin yksi näistä väärinnimetyistä lajikkeista, sillä nimenomaan sen haluaisin puutarhaamme.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...