keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Ensimmäinen daalia

Tänä vuonna kokeilin ensimmäistä kertaa daalioiden kasvattamista. Ostin keväällä daalioiden 'Mystery Day' ja 'Onesta' juurakoita, joista esikasvattamisen jälkeen osan istutin kukkapenkkeihin, osan ruukkuihin. Nyt ensimmäinen daalioista aloitti kukintansa terassin ruukkupuutarhassa, ja olen kyllä aivan ihastunut siihen! Tässäpä pari kuvaa tästä kaunottaresta:

Daalia 'Onesta'

Kukan ikääntyessä terälehtien kärjet vähän vaalenevat.

Lisää nuppuja on avautumassa piakkoin, ja muissakin kasvattamissani daalioissa on jo lupaavasti nuppuja, joten ehkä pian pääsen näkemään tuon toisenkin lajikkeen kukinnan. Postailen sitten kuvia siitäkin.

Onko sinulla daalioita puutarhassasi?

Hauskaa keskiviikkoa!

6 kommenttia:

 1. Onnittelut 👍
  Daaliat ovat mielenkiintoisia kasvatettavia ja kaunis kukinta kyllä palkitsee. Jos vain on mahdollisuus juurakoiden talvettamiseen niin daalioista saa kauneutta puutarhaan. 🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tuon talvetuksen vuoksi daalioiden kokeilu on minulla aina siirtynyt. Toivottavasti saisin juurakot selviämään talven yli.

   Poista
 2. Onpa hauska, kivasti vaihtuu väri kukan kehittyessä! :)

  Minulla on kukassa toistaiseksi "Sunshine", viime vuonna siemenestä kasvattamani "Sunny Reggae" ja "Mignon mix" -pussin juurakoista kaksi kolmesta. Mix-pussukan kukkien väri on ylläri, tällä kertaa onni näyttää suosivan, sillä ekat kaksi ovat valkoinen (suosikki!) ja keltainen (ok). Kolmas on varmaankin sitten inhokki-pinkki. :D "Sneezy"-daaliassakin on yksi kukka, mutta se näyttää jäävän tänä vuonna tosi pieneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinulla onkin paljon erilaisia daalioita. Toivottavasti kolmannenkin väri sattuisi kohdilleen!

   Poista
 3. One on upean näköinen daalia.
  Minulla on joka kesä ainakin muutama daalia. Tänä vuonna en istuttanut yhtään maahan, vaan kaikki on ruukuissa. Valkoinen Sneezy ja pinkki kaktusdaalia kukkivat jo. Cafe au Lait on nupulla, samoin nimetön tummalehtinen daalia. Melody Harmony ei voi oikein hyvin, mutta on siinäkin yksi nuppu.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...