keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Kesäkukkia: kasvihuoneen pikkupation ja hyötytarhan alue

Lähes kaikki kasvattamistani kesäkukista ovat vihdoin aloittaneet kukintansa, ja keräsinkin niistä nyt kuvia pariin postaukseen. Tämä ensimmäinen postaus keskittyy kasvihuoneen ympäristön ja viereisen hyötytarhan alueen kesäkukkiin, seuraavassa osassa vuorossa ovat terassin kesäkukat. Kasvihuoneen pikkupatiolla olevat petuniat ovat kasvaneet mukavasti ja ensimmäistä kertaa kylvämiini leijonankitoihin olen ihastunut ihan kunnolla. Sametti- ja kehäkukat eivät pettäneet tänäkään vuonna, mutta ruiskaunokkien kukinta on ollut maltillisempaa kuin aiemmin. Toisaalta myös sateet ovat piiskanneet ruiskaunokkeja lakoon. Ensi kesäksi aion kuitenkin päivittää Kukkivan Penkin ilmettä.

Hyötytarhaa rajaavan aidan vierustalla kasvava kurkkuyrtti on minulle uusi tuttavuus, ja se päätyy kylvölistalleni jatkossakin.

Samalla alueella kasvaa myös erivärisiä leijonankitoja.

Aidan vierus onkin melkoinen sekamelska erilaisia kesäkukkia. Alueelta löytyy mm. samettikukkia, kehäkukkia, tuoksukaunokkia, leijonankitaa, kurkkuyrttiä ja matalakasvuisia auringonkukkia. Kuvan yläreunassa pilkottavat hyötytarhan kehäkukat.

Kehäkukkia tykkään käyttää lavatarhassa tuomassa väriä vihreyden keskelle. Niitä löytyy laatikoista erilaisia keltaisen sävyissä...

...mutta myös tämä suloinen persikkaan vivahtava lajike.

Yhdestä laatikosta nousi yllätyksenä orvokkien ja viime vuona kasvattamani jänönhännän siementaimia, joiden annoin nyt kasvaa vapaasti herneiden ja kurpitsoiden seassa.

Myös samettikukat kuuluvat lavatarhan vakiokasveihin.

Kasvihuoneen edustalla oleva Kukkiva Penkki on tänä kesänä vaatimattomamman näköinen kuin koskaan ennen. Ruiskaunokit ovat kylväytyneet penkkiin itsestään jo useamman vuoden ajan. Nyt kylvin keväällä niiden lisäksi unikoita, mutta ne eivät itäneetkään. Ensi kesäksi täytyy penkkiin saada enemmän väriä.

Kasvihuoneen pikkupatiolla kasvavat petuniat, joiden esikasvatus onnistui tänä vuonna erityisen hyvin.

Tämäkin ruukku on kasvihuoneen pikkupatiolla, takana näkyy chili- ja paprikaruukkuja.

Lähipäivinä palailen kesäkukkakuulumisiin terasiin osalta.:)

Kaikkea hyvää päivääsi!

8 kommenttia:

 1. Leijonankitoja olen kasvattanut monesti, mutta tänä vuonna en ja nyt harmittaa.
  Kivasti kukkii siellä. Penkin laatikkoon toisi väriä samettiruusut, oletko koskaan kokeillut niitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samettiruusuja en ole siihen kokeillut, mutta ne sopisivat penkkiin kyllä väriltään. Kaliforniantuliunikoita siinä oli muutama vuosi sitten ja sopivat hyvin yhteen ruiskaunokeiden kanssa.

   Poista
 2. Kesäkukat kukoistavat <3
  Meillä kurkkuyrtti kylväytyy itsestään ihan rikkaruohoksi asti :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyykin olla tarkkana tuon kurkkuyrtin kanssa, ettei se pääse siementämään.

   Poista
 3. Onnistunut valikoima erilaisia kesäkukkia. Minulla on ensimmäistä kertaa ruiskaunokkia. Muuten kaunis, mutta voisi kasvaa mieluummin suoraan ylös. Kurkkuyrtin kanssa saa olla varovainen. Kylvin sitä neljä vuotta sitten ja sen jälkeen taimia on löytynyt yllättävistä paikoista. Tänä kesänä ainoastaan kompostin vierestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meilläkin ruiskaunokki tahtoo lamota. Kiitos vinkistä tuon kurkkuyrtin suhteen! Täytyy kerätä siitä siemenet ajoissa talteen.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...