lauantai 25. heinäkuuta 2020

Heinäkuun hämärtyvät illat

Pidän näiden heinäkuun hämärtyvien iltojen tunnelmallisuudesta. Nyt loman aikana olemme miehen kanssa käyneet silloin tällöin myöhään illalla lasten jo nukkuessa puutarhakierroksella ihastelemassa kulloisiakin kukkijoita. Hämärinä iltoina erityisesti valko- ja keltakukkaiset ja vaalealehtiset kasvit korostuvat kauniisti, ja muutenkin puutarhan ilme ja tunnelma on täysin erilainen kuin päivällä. Tervetuloa kanssani kuvakierrokselle puutarhaamme lämpimän heinäkuun illan hämärissä!

Lämpimänä, tyynenä iltana oikeassa reunassa neilikkaruusujen alla kasvavan ruotsinköynnöskuusaman 'Seratina' makea tuoksu leijuu terassin alueella. Portaikon ruukkupuutarhassa kukkivat mm. krassit ja pelargonit. Hyötytarhan alueella keltaisina pisteinä erottuvat kehäkukat ja samettikukat.

Terassin toiselta laidalta kasvihuoneelle päin. Nuotiopaikan läheisyydessä oleva kohdevalo valaisee kauniisti suuret koivut.

Rinnepenkkien kääpiövuorimäntyjen muodot tulevat kivasti esiin pihavalojen loisteessa.

Rinnepenkkejä toisesta suunnasta

Liljarinteen alue jää hämärään. Tähän toivoisin jatkossa jonkinlaisia valaisimia.

Kohdevalo korostaa koivun vaaleaa runkoa.

Myös O-penkin, Kolmiopenkin ja Sydänpolun alue kaipaa vielä valaisimia.

Kaaripenkin kuunliljojen kirjavat lehdet hohtavat hämärässä. Taustalla elävä pajumaja valoineen.

Elävä pajumaja on pimeässä metsäpuutarhassa kutsuvan näköinen.

Oikein hyvää viikonloppua!<3

12 kommenttia:

 1. Vaikka valoisista, pitkistä kesäilloista tykkäänkin, niin ihanalta tuntuu sekin kun saa taas ruveta sytyttelemään valoja, niin sisälle kuin uloskin.
  Tunnelmalliselta näyttää hienossa puutarhassasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minäkin pidän näistä hämärtyvistä illoista. Niissä on ihan oma tunnelmansa.

   Poista
 2. Tunnelmallista! Kokeele ostaa muutama aurinkokennovalo. Non kivoja, jos onnistuu löytämähän toimivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä muutamaa sellaista on kokeiltu, mutta eivät olleet kovin kestäviä. Toisaalta ne ovat kyllä käteviä, kun ei tarvitse johtoja viritellä ja paikasta toiseen siirtäminen on helppoa.

   Poista
 3. Kivasti valaistu piha! Juuri eilen illalla ajattelin, että pian on lyhtyjen aika, niin se vaan pikkuhiljaa pimenee. Mutta valot korostavat kauniisti pihan kukkia ja yksityiskohtia!

  VastaaPoista
 4. Minäkin odottelen elokuun pimeitä ja trooppisen lämpimiä iltoja, kun kuukin näyttää suuremmalta. Puuarhan valaistus pääsee oikeuksiinsa ja on todella tunnelmallista vain istua, katsella ja nauttia.

  VastaaPoista
 5. Siis todella upea tuo valaistu pajumaja!! Selvästikin menetän paljon puutarhan lumosta, koska menen aina ajoissa nukkumaan. Teillä on kyllä tosi kaunis ja rehevä puutarha💚

  VastaaPoista
 6. Onpa tunnelmallisia kuvia pihasta.
  Kaikkea hyvää teille.❤️

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...