lauantai 18. heinäkuuta 2020

Esittelyssä Pikkukaari

Viime syksyn alennusmyynneistä ostin joukon puuvartisia kasveja, jotka istutin tontin toiseen laitaan uusia istutusalueita varten. Nyt kesän aikana olen vielä täydentänyt istutuksia mm. muutamilla ruusuilla ja kärhöillä. Lisäksi alueet saivat nyt toistaiseksi kuorikatepeitteen, jonka tosin lähivuosina aion korvata maanpeitekasveilla. Ensimmäisenä näistä alueista valmistui Pikkukaari, joka sijaitsee isotuomipihlaja-aidan vieressä rajaten terassilta tulevalta liuskalta alkaen nurmikkoa kauniiksi poluksi. Tässäpä muutamia kuvia Pikkukaaren alueelta!

Tämä kaarevareunainen kivi suorastaan kutsui etsimään syvennykseen toisen kiven.

Katsura selvisi ensimmäisestä talvestaan. Alueen vieressä olevat isotuomipihlaja-aita, lasten leikkimökki ja ylös nouseva Rinnepenkki tekevät paikasta suojaisan.

Alueella kasvaa myös muutama hortensia. Tässä pallohortensian 'Pink Annabelle' viime syksyn kukintaa...

... samoin syyshortensian Pinkachu 'Smhppinka', jota lapset kutsuvat Pokemon-piirrettyjen  Pikachuksi. Keväällä he kävivät säännöllisesti tarkistamassa, onko Pikachussa jo elonmerkkejä, ja nyt he odottavat sen kukkimista.:)

Tässä vielä alueen kokonaisilmettä. Kuorikatteen aion jatkossa tosiaan korvata maanpeitekasveilla ja kiviä ja puunkarahkojakin tuon alueelle vielä lisää. Nurmikäytävän toisella puolella on suurempi uusi istutusalue, Rinnekaari, johon on tulossa vielä muutama kärhö tukineen. Kun saamme ne paikoilleen, postailen siitäkin alueesta tarkemmin.

Tässä vielä Pikkukaaren kasvilista:
- pallohortensia 'Pink Annabelle' (Hydrangea arborescens)
- pallohortensia 'Annabelle' (Hydrangea arborescens)
- syyshortensia Pinkachu 'Smhppinka' (Hydrangea paniculata)
- jalohortensia 'Summer Love' (Hydrangea macrophylla)
- timanttituija 'Smaragd' (Thuja occidentalis)
- katsura (Cercidiphyllum japonicum)
- puistosyreeni, sini-valkoinen (Syringa x henryi)
- kartanoruusu 'Pikkala' (Rosa Centifolia-ryhmä)

Iloista viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Minun katsura menehtyi, listalla onkin uuden hankinta. Alue näyttää kivalta kuorikatteenkin kanssa, tuo hyvin esiin kivet ja karahkat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onpa harmi, että katsurasi kuoli. Toivottavasti seuraava selviäisi paremmin.

   Poista
 2. Voi miten kaunis tuo äiti-kivi sylissään pienokainen💚 Sinulla syntyy siellä upeita alueita toisensa perään. Vieläkö tontilla on paljon alueita joita et ole valloittanut?
  Minä jo luulin, että täällä Kauhurinne olisi viimeinen mutta ei sentään "löysin" meidän ruman sisääntulopihan ja seuraavaksi toivottavasti sen kimppuun jossain vaiheessa😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi tilaa uusille istutuksille on vielä jäljellä, etenkin tontin tuossa laidassa, johon tämä Pikkukaarikin nyt tuli. Osalle paikoista minulla on jo suunnitelmat valmiina, mutta niiden toteutus saa odottaa siihen, että lapset kasvavat eivätkä enää tarvitse esim. nurmikenttää peleihin ja leikkeihin. Ihana löytö sinulla!:)

   Poista
 3. Sielläkin on Annabelle, kaunis kukinta siinä onkin. Toivottavasti omani kasvaa ja kukkii yhtä ihanasti.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...