perjantai 3. heinäkuuta 2020

Kesän ensimmäistä satoa

Muutaman viime viikon aikana hyötytarhamme on taas jo alkanut tuottaa kivasti satoa. Retiisejä söimme koko kesäkuun, juhannuksena nostimme ensimmäiset ämpäriperunat ja muutama päivä sitten pääsimme maistelemaan omia puutarhamansikoita. Nokkosta pakastin jo aiemmin hyvän määrän ja muutama päivä sitten oli pinaatin sadonkorjuun vuoro. Jäävuorisalaattia olemme jo keränneet salaatteihin ja leivän päälle, ja myös mangoldin pieniä lehtiä on päätynyt salaattiin, samoin kaskinauriin harvennustaimien naatteja. Lisäksi pari päivää sitten nostin ensimmäiset kaskinauriit. Raparperipiirakkaa olemme syöneet ahkerasti, ja raparperipaloja päätyi muutama litra myös pakastimeen. Myös basilikaa, ruohosipulia ja muita yrttejä olen pakastanut ja basilikaa olen lisäksi kuivannut talven varalle. Ensimmäiset pavut ja sokeriherneetkin alkavat pian olla valmiita pöytään.

Juhannusviikonloppuna herkuttelimme mm. ämpäriperunoilla, retiiseillä ja raparperilla.

Myöhään maanantai-iltana juuri ennen sateen alkua kävin vielä keräämässä ensimmäiset kypsät mansikat. Lasten ilme oli näkemisen arvoinen seuraavana aamuna, kun puurolla oli tarjolla omia mansikoita.:) Nyt olen kerännyt mansikoita parin päivän välein ja eilisestä satsista riitti jo pari litraa pakastimeenkin.

Pari päivää sitten keräsin pinaatin 'Bazaroet' pääsadon, ryöppäsin sen ja pakastin. Myös kaskinauris 'Enon Kanta' tuottaa jo ruokaa pöytään.

Oletko sinä jo kerännyt omaa satoa?

Iloista viikonloppua!

P.s. Blogissani käynnissä olevaan Pihan perinnekasvit -kirjan arvontaan ehtii vielä hyvin mukaan.:)

12 kommenttia:

 1. Ihanaa, että omaa satoa alkaa saada. Minä olin tänä vuonna supermyöhässä, joten satoa tulee vasta aikaisintaan ensi kuussa, jos silloinkaan. Luulen niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma sato on tosiaan hieno juttu. Toivottavasti pääset pian sadonkorjuupuuhiin!

   Poista
 2. Oi, onpa paljon herkullisen näköisiä mansikoita! :) Itsekin sain ekat mansikat syötäväksi. Oma "mansikkamaa" on lavassa, joten siitä ei pakastimeen asti satoa tule, mutta kiva niitä on syödä puutarhahommien lomassa. :)

  Yhden raparperipiirakan olen tehnyt. Raparperi on vielä aika pieni ja kasvaakin vähän varjoisammassa paikassa, joten se ei tuota paljoa satoa. Nyt istutinkin toisen lavatarhan viereen. Ekat ruukkuperunat syötiin jo ennen juhannusta, seuraava satsi on tuloillaan. Muutoin satoa on vasta tullut lähinnä ruohosipulista ja salaatista.

  VastaaPoista
 3. Mahtavasti siellä jo tullut satoa :P Täällä saatu vähän salaattia,tilliä,raparperiä,lipstikkaa ja muutama mansikka maisteluun.. pikkuhiljaa alkaa satoa saamaan vaikka olikin todella kuivaa kesäkuussa.
  Mukavaa ja maukasta heinäkuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että sielläkin on jo päästy herkuttelemaan oman maan sadolla. Mukavaa ja maukasta heinäkuuta sinullekin!<3

   Poista
 4. Oma varhainen sato on niin kiva juttu! Hyvin on sinulla asiat hyötytarhassa :). Mansikoiden suhteen rastaat ovat olleet meillä minua nopeampia (harmi). Polka ei ole vielä aivan kypsää, mutta kohta alkaa olla. Nämä ensimmäiset raskaiden maistelemat olivat jatkuvasatoisen Rian mansikoita. En yhtään tykkää verkoista, mutta ehkä ne on laitettava.
  Omia uusia perunoita on syöty jo pitkään ja ne ovat niin superhyviä. Tänään tein ruokaa kesäkurpitsasta, punasipuleista, lehtikaalista, uusista perunoista. Salaatin saa myös omista tarpeista.
  Maukasta ja hyvää heinäkuuta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Upeaa satoa olet saanut. Meillä on mansikkamaa peitetty harsoilla, jotta linnut eivät kävisi pihistämässä marjoja. Maukasta ja hyvää heinäkuuta sinullekin!

   Poista
 5. Ensi vuonna laitan kyllä ämpäriperunoita :) Makoisan nköistä satoa!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...