lauantai 11. heinäkuuta 2020

Heinäkuinen puutarha

Viime päivinä säät ovat olleet ainakin täälläpäin vaihtelevat, mutta aurinkoisiakin hetkiä on onneksi riittänyt. Olenkin päivittäin puutarhahommien lomassa viettänyt aikaa ihan vain ihastellen heinäkuisen puutarhan kauneutta, kuunnellen lintujen liverrystä ja nauttien auringon lämmöstä. Tervetuloa kanssani kuvakierrokselle heinäkuiseen puutarhaamme!<3

Turveharkkoreunuksisen O-penkin keskeltä kohti kasvihuonetta. Vasemmassa reunassa tarha-alppikärhö 'Albina Plena', sitä seuraavissa kahdessa köynnöstuessa myöhemmin kesällä kukkivat kärhöt kurottelevat ylöspäin. Etualalla Kolmiopenkissä tuovat väriä mm. rohtosormustinkukat.

Myös Tähdenlennon polulla kasvaa rohtosormustinkukkia. Kuunliljat, rotkolemmikit ja kurjenpolvet tuovat rehevyyttä rinteeseen. Elävä pajumaja selvisi hyvin talvesta.

Elävältä pajumajalta kuvattua. O-penkin kupeessa oleva Puolikuun penkki on jo todella rehevän näköinen mm. himalajanjalkalehtien ja katvion ansiosta. Siellä kukkii parasta aikaa särkynytsydän 'Alba'.

Porraspenkki ja Kohopenkki odottavat pionien kukinnan kunnollista alkua. Kiinanpioni 'Primevere' on juuri avaamassa ensimmäisiä nuppujaan Porraspenkissä.

Nuotiopaikalta Liljarinteelle päin, etualalla lasten pieni lavatarha. Liljarinteessä punaisen eri sävyissä loistavat silkkiunikot. Puisen Mörköpolun vieressä kohoavat rungolliset syreenit.

Samaa aluetta vähän eri suunnasta

Mörköpolulta hyötytarhalle päin. Etualalla vasemmalla kukkivat mm. valkea lehtoängelmä ja sini-violetti lehtoakileija, oikealla kukintaansa lopettelee pikkuampiaisyrtti.

Kaaripenkissä kiinanpionit 'Shirley Temple', 'Sarah Bernhardt' ja 'Karl Rosenfield' ovat avanneet nuppunsa. Keskellä punaisena kukkii lehtolaukka, taustalla väriä tuovat mm. jalokurjenpolvi 'Orion' ja puistoruusu 'Ilo'. Istuskeluryhmä on kirsikkapuun 'Latvian Matala' katveessa.

Terassin laidalla kukkivat neilikkaruusut 'Pink Grootendorst', ja niiden vieressä maanpeitekasvina kasvava ruotsinköynnöskuusama 'Seratina' on myös aloittanut kukintansa. Vasemmalla valkokukkaisena pilvenä levittäytyy hopeahärkki.

Oikein ihanaa viikonloppua!

P.s. Vielä tämän viikonlopun ajan blogissani voi osallistua Pihan perinnekasvit -kirjan arvontaan.:)

22 kommenttia:

 1. Kiva idea käyttää kuusamaa maanpeitekasvina.

  VastaaPoista
 2. Hauskoja mäkiä ja kumpareita olet rakentanut pihaa elävöittämään. Myös minusta ihan loistava idea laittaa Seratina rinteeseen maanpeitteeksi. Minä istutin tuoksuköynnöskuusaman kasvamaan korkeuksiin, mutta ilmiselvästi se haluaa luikerrella myös maata myöten. Ehkä annankin sen mennä mielensä mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tuoksuköynnöskuusama sopii tosiaan hyvin maanpeitekasviksikin.

   Poista
 3. Kaunista ja rehevää! Nyt onkin aika ihana heinäkuu siitä, että piha näyttää vihreältä eikä kasveja tarvitse kastella. Jopa nurmikko alkaa pikku hiljaa muuttua taas vihreäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on tosiaan ollut säiden puolesta hyvä kesä.

   Poista
 4. Kiitos puutarhakierroksesta! Todella kaunista ja niin viimeisen päälle huolellisesti toteutettua 💚 Ihan tuo polku ja pikkumäki istutuksineen. Innolla odotan, miltä puutarhassasi näyttää, kunhan kukinta vielä etenee :) Kaunista viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Ihanan tunnelmallinen pihapiiri, kiitos kun otit meidät mukaan kierrokselle. Olet tehnyt hyvää suunnittelutyötä. Kaikki on niin hyvin toteutettua. Kiva idea on tuo pikkumäki. Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 6. Kiitos pihakierroksesta. Aina pihakierros on erilainen eri vaiheessa kevättä ja kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihan ilme tosiaan muuttuu paljon kesän edetessä ja kukkijoiden vaihtuessa.

   Poista
 7. Kaikki alueet ovat kauniita ja rehviä. Kukintaakin on joka puolella. Tämä puutarha koostuu vaihtelevista muodoista ja korkeuseroista - niinpä se on mielenkiintoinen kokonaisuus!

  VastaaPoista
 8. Näyttää mielenkiintoiselta ja jännittävältä. Turveharkkopenkki on jänskän näkönen ja kuulonenkin.

  VastaaPoista
 9. Kiva puutarhakierros! Köynnöskuusama kukkii jo hienosti. Hyvä, etteivät pionit ehtineet teillä kunnolla aloittaa kukintaa juuri niiden sateiden ja myrskyn aikaan. Meillä vähän kärsivät ja retkottavat nyt levällään pitkin kukkapenkkiä. Toivottavasti nyt saataisiin pidempää poutaa. Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meilläkin nyt uusien sateiden myötä pionien kukinta kärsi. Aurinkoista loppuviikkoa!

   Poista
 10. Kaunista ja rehevee siellä jo on. Nyt onkin suotusoo kun vettä on taivaalta suatu riittävästi! Meilläkin vielä joitakin pioneita on nupulla, varjosemmassa. En tiennykkään tuota Ruotsinköynnöskuusamoo olevan ussiimpoo sorttii. Meillä on korkiimpi lajike tuolla mehtäalalla. Kohta käyp kukkimaan. Toivotaan aurinkoo ja kelien lämpenemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sadetta on tosiaan nyt onneksi saatu. Täällä oli jo aika kuivaa alkukesän aikana. Toivottavasti loppukesän kelitkin olisivat suotuisia.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...