tiistai 21. heinäkuuta 2020

Heinäkuun kukkijoita

Tällä hetkellä puutarhassamme on kukassa taas jo niin paljon kaikenlaista, että saa olla tarkkana, ettei jonkin kasvin kukinta jää kokonaan huomaamatta. Pionien kukinta on tänä vuonna venynyt poikkeuksellisen pitkälle ajalle, ja liljat ja kärhöt jo aloittelevat, joten samanlaista taukoa, kuin usein pionien jälkeen on, ei nyt ole tullutkaan. Keräsin tähän muutamia omasta mielestäni sykähdyttävimpiä heinäkuun puolivälin kukkijoita ja kasviyhdistelmiä puutarhastamme. 

Liljarinteessä kukkii lehtoängelmä ihanana, valkoisena pilvenä. Sen viereen on tulossa jatkossa keijuängelmä.

Lehtoängelmän lähellä etelänruusuruoho toimii kimalaismagneettina.

Sinisen karpaattienkellon ja vaaleanpunaisen maariankellon yhdistelmä on minusta kaunis. Maariankello kaatui sateessa, ja olen antanut sen nyt retkottaa maassa kukkimassa.

Liljoista ensimmäisenä kukkaan ehti värililja 'Lollypop.

Myös palavarakkaus 'Carnea' kukkii Liljarinteessä.

Porraspenkissä kukintaansa aloittelee kultahelokki, sen taustalla kiinanpioni 'Primevere'.

Porraspenkin alemmalla tasolla keijunkukka 'Hans' ja ohotanmaruna 'Nana' sopivat hyvin yhteen.

Myös harjaneilikan ja ohotanmarunan yhdistelmä on upea.

Pipo on minulla ollut valeistutuksessa Keltaisessa Pisteessä jo pari vuotta, ja se viihtyy siinä niin hyvin, etten uskalla siirtää sitä muualle. Tänä vuonna sen kukinta on jo melko runsas.

Mitä sinun puutarhassasi on nyt kukassa?

Iloa päivääsi!

12 kommenttia:

 1. Huomasin ihan saman,että tänä vuonna ei niin pahasti iskenytkään pionien jälkeinen tyhjiö puutarhaan. Liekö sopivan vaihtelevat ilmat vaikuttivat tai sitten jo muutaman vuoden jatkunut heinäkuisten kukkijoiden metsästäminen alkaa näkyä puutarhassa. Tänä vuonna olen "löytänyt" tuon pipon, Aconitumit ja Veronicat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen yrittänyt parin vuoden ajan löytää kukkijoita juuri tuohon pionien jälkeiseen aikaan. Ukonhattuja minulla ei vielä olekaan, kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Kylläpä on kauniita kukkijoita 🤍 Varsinkin tuo lehtöängelmä ja ihanan värinen palava rakkaus - tuota väriä en olekaan aiemmin tavannut 🤍 Täällä kukkivat kärhöt, muutama ryhmäruusu, kesäpikkusydämet ja tietenkin palava rakkaus; myös syysleimut ovat alkaneet availemaan nuppujaan.

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat ja niin upeita kukkijoita! Minun yhdeksi lemppariksi on noussut terassin köynnösruusu ja se onkin täällä nyt varrmaan parhaimmassa kukassa:) Syysleimat aukeavat ihan juuri ja ne on minusta myös kauniita! On kiva seurata mitä kaikkea siellä vielä tämän kesän aikana kasvaa. Teillä on aivan ihana puutarha! Leppoisaa alkanutta viikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Syysleimut ovat minustakin ihania. Leppoisaa viikon jatkoa sinulle!❤

   Poista
 4. Paljon kukkii. Kun on monia lajeja, on aina jotain kukassa.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kukkijoita Sinun pihasa.
  tuotakarpaatinkelloa/maariankelloa joskus on yrittänyt siemenestä kasvattaa:( en osannu.
  Mutta minun pihassa avasi silmänsä pelakuut,valkoinen vaaleanpunainen...petunioita,lobelioita...ja kaikista ihanin 20 nuppua kärsimskukassa kasvarissa,Laitoin varjostin verkon kun oli nuo paahteiset päivät.
  Kaikkea kaunista,Sinun päivääsi Tiuu!💛💚💙🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihania kukkijoita siellä ja tuo kärsimyskukka on varmasti upea avatessaan nuppunsa. Kaikkea kaunista Sinunkin päiviisi!❤

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...