tiistai 26. heinäkuuta 2022

Puutarhamme laukkoja

Tykkään laukoista, ja niitä löytyykin puutarhastamme monenlaisia. Ensimmäiset niistä kukkivat jo kesäkuun alkupuolella, viimeiset vasta nyt heinäkuun lopulla. Lehtolaukkaa ja ukkolaukkaa meillä on kasvanut jo pitkään, samoin karhunlaukkaa, joka kuitenkin kukki tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Viime syksynä ostimme monia erilaisia laukkoja täydentämään lajikevalikoimaamme, ja niistä etenkin koristelaukka 'Purple Rain' osoittautui pitkään kukkivaksi kaunottareksi. Tässäpä kuvia puutarhamme komeista laukoista!

Laukkojen kukinnan meillä aloittivat O-penkin ukkolaukat kesäkuun alkupuoliskolla.

Myös Kaaripenkistä löytyy ukkolaukkoja, jotka ovat vähitellen vuosien aikana myös lisääntyneet itsestään.

Ukkolaukka

Ruohosipuli kasvaa yrttitarhassamme. Tänä kesänä käytimme sen kukintoja ensimmäistä kertaa maustevoihin, josta tuli kyllä tosi hyvää.

Viime kesänä perustettuun Patiokaareen piilottelin viime syksynä laukkoja 'Purple Rain' ja 'Ping Pong'. Violetit 'Purple Rain' -laukat kukkivat kesä-heinäkuun vaihteessa usean viikon ajan. Jälkimmäinen lajike sen sijaan on vielä nupussa.

Kuutamopenkkikin sai viime syksynä ensimmäiset laukansipulinsa. Siellä tähtilaukka kukki koko heinäkuun alkupuoliskon. Valkokukkainen mustalaukka taas on vähän myöhäisempi kukkija.

Mustalaukka oli Kuutamopenkissä parhaimmillaan heinäkuun puolivälin jälkeen ja kukkii yhä. Raskaskukintoiset tähtilaukat sen sijaan ovat nyt kuun loppupuoliskolla päättämässä kukintaansa. Kuvanottohetkellä juuri sateen jälkeen tähtilaukat olivat lamonneet, mutta virittelin niille myöhemmin vielä tukikepit.


Tykkäätkö sinä laukoista?

Oikein hyvää tiistaita!

2 kommenttia:

  1. Kyllä tykkään minäkin laukoista. Ei vaan ole tullut tälle nykyiselle kotipihalle niitä laitettua, kun tuntuu, että sellaista sopivaa koloa, johon laittaisi, ei vaan ole löytynyt :) Mutta kauniita ne kyllä ovat. Mukavaa tiistaita ja kaunista kesäistä viikkoa!

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...