lauantai 9. heinäkuuta 2022

Tämän hetken lempipaikkani puutarhassamme

Lempipaikkani puutarhassamme vaihtuu lukuisia kertoja vuodenaikojen ja kasvukauden edetessä. Parhaaseen paikkaan vaikuttavat mm. senhetkiset kukkijat, muiden kasvien ilme ja valo-olosuhteet. Tällä hetkellä erityisen ihanaa on ollut istuskella kasvihuoneen edustalla, jossa Pisara on kauniissa kukassa, hyötytarha rehevöityy silmissä ja omenapuiden alla Kivikkolaaksossa ajuruoho kukkii ja tuoksuu upeina violetteina mattoina. Kasvihuoneen edustalla istuskellessa on hauska myös seurata perhosia ja pölyttäjiä touhuissaan. Tässäpä muutamia kuvia tämän hetken lempipaikastani puutarhassamme!

Etualalla Pisaran hempeää kukintaa, istuskelualueen takana pilkottaa violettina kukkivaa ajuruohomattoa

Vuorineilikka 'Rubin' ja loistokärhö 'Miss Bateman'

Merikohokki 'Compacta', myskimalva 'Alba', verikurjenpolvi 'Elke' ja punapäivänkakkara 'Robinson's Rose'

Hyötytarhan vieressä matalan aidan edessä siemenestä kylvämäni kesäkukat kasvavat vauhdilla. Oikeassa reunassa Buried Pot Gardenin reunalla kuukausimansikat kukkivat ja laventelit kasvattelevat nuppujaan.

Samaa aluetta vielä terassilta katsottuna. Lamohietakirsikka rönsyilee hauskasti terassin leveille portaille. Etualalla kukkii hopeahärkki.

Minkälainen on sinun lempipaikkasi puutarhassasi juuri nyt?

Ihanaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Kiva idea esitellä lempipaikkasi! Puutarhasi näyttää upealle, kuten aina. Olisi kuitenkin ollut mukavaa, jos mukana olisi ollut kuvat, jotka olisi otettu tuosta lempipaikastasi eri suuntiin. Siten lukijallekin olisi avautunut paremmin, miltä siellä istuessa näyttää.

  Oma lempipaikkani on varmaankin kasvihuone. Harmillisen harvoin tulee istuskeltua ja nautiskelua puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Herkästi tosiaan puutarhassa tulee vain touhuttua kaikenlaista ja istuskelu unohtuu. Tänä kesänä olen itse yrittänyt muistaa useammin myös pysähtyä nauttimaan puutarhasta.

   Poista
 2. Kaunista sinulla on. Minun pikkuruisessa pihassa ei paikkoja ole valita asti. Katselen yleisilmettä terassilta ja istuskelen nauttimassa puutarhakeinussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yksikin mukava istuskelupaikka on jo ihana juttu!:)

   Poista
 3. Wowww Titi I wish I could sitting in your beautiful garden and drinking tea and have a long talk with you 🍀💗🙏💗🍀

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...