sunnuntai 15. joulukuuta 2019

15. luukku: Kukka-asetelmat terassille ja ulko-ovelle

Talveksi on kiva koristaa pihapiiriäkin ruukkuistutuksin. Itse yleensä istutan esimerkiksi callunoita jo syksyllä ja ne saavat ajaa asiansa koko talven. Huonoimpia oksia saatan leikata pois ja toisaalta lisätä asetelmiin vaikkapa havuja talven edetessä. Keräsin tähän muutamia kuvia joulunaikaankin sopivista pihan ruukkuistutuksista.

Parvekelaatikkoon syntyy helposti kaunis kokonaisuus callunasta, havuista ja puolukanvarvuista. Muratti sopii asetelmaan hyvin, mutta pakkasten myötä se herkästi paleltuu.

Kun eri kasvilajit istuttaa omiin ruukkuihinsa, on asetelman muokkaaminen helppoa. Aremmat kasvit voi siirtää pois pakkasten tullen ja laittaa tilalle esimerkiksi havuja.

Takapihamme terassin termoruukkujen tuijat olivat kasvaneet viidessä vuodessa sen verran suuriksi, että istutimme ne syksyllä maahan ja ostimme tilalle uudet tuijat. Niiden juurelle istutin callunoita, joiden talvehtiminen olisi ihana yllätys. Vanhojen tuijien tunnelmavalosarjat ovat niin pitkät, että niistä riittää myös callunoiden sekaan. Kuva on otettu lokakuun lopussa.

Marjakanerva, kellokanerva ja muratti ovat kaunis yhdistelmä, tosin pakkasia tämä istutus ei kestä, vaan se pitäisi siirtää niiden tullessa vaikkapa lämpimälle kuistille.

Yksinkertaisimmillaan talvinen ruukkuistutus voi olla vaikkapa tällainen: callunoita ja tuivion oksia.

Callunaa, murattia ja kirjavalehtistä tädykettä. Vasemmassa reunassa kasvava lumihiutale on joutunut pakkasen puraisemaksi. Tunnelmavalosarja kiemurtelee kasvien seassa.

Rungollisena kasvatettu pieni kuusi, kellokanervia, koristekaalia, callunoita, puolukoita ja tädykettä.

Callunat ja erilaiset havut kestävät ruukuissa kauniina talvellakin.

Ruukkuistutusten seuraksi sopivat hyvin kynttilälyhdyt, jotka ovat tunnelmallisia pimeälläkin.

Runsaat ruukkuistutukset tekevät sisääntulosta kutsuvan.Tässäkin eri lajit ovat omissa ruukuissaan, jolloin arimmat ja pakkasen vaurioittamat kasvit on näppärä poistaa.

Kaikkea hyvää päivääsi!

P.s. Tänään on viimeinen mahdollisuus osallistua Puutarhahetken joulukalenterin 11. luukusta paljastuneeseen siemenarvontaan.

14 kommenttia:

 1. Kauniita asetelmia! Pitäisikin vähän uusia sisääntulon asetelmaa meillä vähän talvisemmaksi. Tästä sain mukavasti inspiraatiota:)

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita asetelmia ♥ Mukavaa, että nykyisin on näihinkin enemmän kasvivaihtoehtoja eikä vain ne perinteiset kanervat tai callunat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan kiva, että kasvivalikoimat ovat laajentuneet.:)

   Poista
 3. Kauniita asetelmia!
  Mukavaa joulun odotusta! <3

  VastaaPoista
 4. Niin kauniita asetelmia <3
  En ole moneen päivään onnistunut kommentoimaan blogeja. Saa nähdä kuinka nyt käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yritin viikonloppuna käydä kommentoimassa, mutta silloin ei onnistunut.

   Poista
 5. Kivoja ideoita! Ei ollut pelkkiä kanervia ja havuja, vaan kaikkea muutakin. Iloista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kauniita asetelmia. Callunoiden ja havujen yhdistelmä on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan ihana. Leppoisaa adventti-iltaa teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin pidän kovasti tuosta callunoiden ja havujen yhdistelmästä, se on kaunis ja kestävä. Mukavaa alkanutta viikkoa teille!<3

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...