maanantai 18. heinäkuuta 2022

Suloiset pionit, osa 2/2

Postailin viime viikolla kuvia puutarhamme suloisista pioneista. Tänä kesänä kolme pionia kukki puutarhassamme ensimmäistä kertaa. Näistä erityisesti kiinanpioni 'Sebastian Maas' on minusta sykähdyttävän kaunis. Kerroin jo edellisessä postauksessani, että kiinanpioni 'Coral Charm' on yksi suosikkipioneistani. Myös kiinanpionista 'Sarah Bernhardt' tykkään kovasti, ja erityisesti sitä kerään myös leikkokukiksi keittiön pöydälle, sillä se saa koko keittiön tuoksumaan uskomattoman hyvälle. Nyt viimeisetkin näistä ihanuuksista ovat avanneet nuppunsa, joten luvassa on lisää kuvia vaaleanpunaisen ja valkoisen sävyisistä kukkahattaroista!

Kohopenkissä kukkii tämä kiinanpionina 'Bowl of Beauty' ostamani kaunotar, joka on kuitenkin jotain muuta lajiketta.

Viimeisen parin viikon aikana meillä on satanut lähes päivittäin, välillä rajustikin, mikä on saanut pionien raskaat kukat roikkumaan tuista huolimatta. Porraspenkissä kukkivat kiinanpionit 'Coral Charm', 'Primevere' ja 'Duchesse de Nemours'. Taustalla Kohopenkki mysteeripionineen.

Pionirinteessä ensimmäistä kertaa kukassa on kiinanpioni 'Sebastian Maas'.

Samalta alueelta löytyy nimetön vaaleanpunakukkainen pioni. Tämän olen ostanut hybridipionina 'Buckeye Belle', mutta se tämä ei todellakaan ole.

Kaaripenkissä kukkivat puutarhamme vanhimmat pionit: kiinanpionit 'Sarah Bernhardt', 'Shirley Temple' ja 'Karl Rosenfield'. Joinakin vuosina 'Shirley Temple' ehtii kukkia jo lähes kokonaan, ennen kuin toiset kaksi lajiketta ehtivät kunnolla kukkaan, mutta tänä kesänä ajoitus meni paremmin yhteen.

Kiinanpioni 'Karl Rosenfield'

Kiinanpioni 'Sarah Bernhardt'

Kiinanpioni 'Shirley Temple'.


Ihanaa uutta viikkoa!

6 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...