maanantai 25. heinäkuuta 2022

Etupihan terassin kestokassipuutarha

Esikasvatettavista kesäkukista olen ihastunut viime vuosina ehdottomasti eniten kesäkukkaköynnöksiin. Olen kasvattanut niitä yleensä takapihan terassin viherseinissä, sadeveden keräyskontin seinustalla ja matalia köynnöskrasseja myös terassin portaiden kukkaruukuissa, joissa ne ovat saaneet rönsyillä vapaasti portaalta toiselle. 

Tänä keväänä kylvin kesäkukkaköynnöksiä enemmän kuin koskaan ennen, ja ne löysivät paikkansa vanhojen tuttujen kohtien lisäksi myös takapihan terassin parista kukkaruukusta ja etupihan pikkuterassilta. Näistä jälkimmäinen syntyi itse asiassa vähän sattumalta, kun kesäkukkaköynnöksiä jäi runsaasti yli ja minun piti keksiä niille jokin paikka. Pari köynnöstä pääsi vielä ruukkuihin, mutta loput istutin kestokasseihin, jotka kiikutin etupihan pikkuterassille ja virittelin sinne tukinarut. Aiemmin tällä pikkuterassilla on lähinnä lojunut lasten harrastusvälineitä ja muuta vastaavaa, mutta kesäkukkaköynnösten myötä pikkuterassi muuttuikin viihtyisäksi istuskelupaikaksi.

Etupihan pikkuruisella terassilla kasvaa keijunmekkoa, aitoelämänlankaa, koruköynnöstä, köynnöskrassia ja narsissitupakkaa. Keijunmekko ja köynnöskrassi kukkivat jo, ja myös aitoelämänlanka on availlut yksittäisiä kukkia. Nuppuja on kaikissa kasveissa kuitenkin runsaasti, joten pian terassi täyttyy kunnon kukkaloistosta.

Myös terassin toisella reunalla kasvaa kestokasseissa aitoelämänlankaa, köynnöskrassia ja narsissitupakkaa.

Tässä vielä terassi kokonaisuudessaan


Oletko sinä kasvattanut kasveja kestokasseissa?

Aurinkoista uutta viikkoa!

1 kommentti:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...