perjantai 15. heinäkuuta 2022

Ruusujen aika, osa 1/3

Juhannuksena alkoi jälleen puutarhamme ruusujen kaunis kukinta. Ensimmäisenä nuppunsa avasi tänäkin kesänä tiiunruusu, ja sitä seurasi muutaman päivän päästä juhannusruusu. Ruusuryhmä on tarjonnut parastaan viimeisen parin viikon aikana. Nyt vähitellen myös muualla puutarhassamme ruusut ovat puhjenneet yksi kerrallaan kukkaan. Tässäpä kuvia näistä puutarhamme ihanista kaunottarista!

Ruusuryhmässä heinäkuun alkupuolella kukkivat vasemmalta alkaen juhannusruusu, punalehtiruusu ja puistoruusu 'Ilo'.

Puistoruusu 'Ilo' on minusta todella kaunis.

Ruusuryhmää toisesta suunnasta. Tällä puolella kukassa on keijunruusu 'Dart's Defender' ja sen vieressä koivun takana nuppujaan kasvattelee neilikkaruusu 'F.J. Grootendorst'. Koivun taakse jää kirjoapteekkarinruusu 'Rosa Mundi'.


Kirjoapteekkarinruusu 'Rosa Mundi'

Nuotiopaikan luona kasvaa ihana tarhakurtturuusu 'Sävel'.

Vaaleankeltainen tiiunruusu ilahduttaa Liljarinteessä.

Rinnekaaren alueelle olen istuttanut köynnösruusun 'Flammentanz'. Viime kesänä se kukki upean punaisena, mutta nyt tänä kesänä yhdessä viimevuotisista  versoista on aivan latvassa valkoisia kukkia, alhaalla taas normaaleja, punaisia nuppuja.

Kaunista viikonloppua!

6 kommenttia:

  1. Flammentanzissa on käynyt perusrunko nyt kasvamaan ja kukkimaan. Juuriosan villiversot pitäisi poistaa etteivät vie voimaa varsinaiselta ruusulta eli jalo-osalta. Omajuurisissa ruusuissa ei tätä ongelmaa ole. Itselläkin joskus ehtii villiversot isoiksi ennen kuin ne huomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon neuvosta! Tuo kävi minullakin mielessä, mutta en huomannut aiemmin pikaisella vilkaisulla lehdissä selvää eroa. Täytyy käydä tutkailemassa nyt tarkemmin ja leikata nuo villiversot pois.

      Poista
  2. Beautiful roses happy weekend love Ria and Leaf 🍀💗🐾🍀

    VastaaPoista
  3. Love your roses…happy summer love Ria and Leaf 🍀🌸🍀🌺🍀💗🐾

    VastaaPoista
  4. Ostin keväällä Ilo-puistoruusun taimen. Se on kasvanut tämän kesän isohkossa ruukussa, kun mietin vielä istutuspaikkaa. Kysyisin sinulta neuvoa, vaatiiko Ilo tukea vai pärjääkö ilman niin kuin monissa esitteissä kerrotaan? Nyt se on kasvattanut hurjan pitkät versot, liki metriset, ja ne vaikuttavat aika "rennoilta".
    Kiitos, jos ehdit vastaamaan!
    Ruusu kukki jo tänä kesänä ja minustakin kukat olivat todella upeita. Myös lehdistö on kaunis.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...