lauantai 30. heinäkuuta 2022

Etupihan Vehreä Keidas

Etupihan Vehreä Keitaamme on muuttunut muutamassa vuodessa nimensä mukaiseksi paikaksi. Nyt on jo vaikea uskoa, että vain muutamia vuosia sitten alueella oli joka kesä keltaiseksi kulottunut nurmikko. Kärhöt kukkivat vuosi vuodelta runsaammin ja perennat peittävät jo kivasti niille varatun alansa. Postailin aiemmin kuvia etupihan kärhöistä, mutta tässä postauksessa on luvassa kuvia myös alueen yleisilmeestä.

Etualalla mm. pallotuija, kartiovalkokuusia ja keltaisena kukkiva pääskynmaksaruoho. Hiekkamaruna 'Boughton Silver' hohtaa hopeisena ja kivipenkin vieressä punaiseen vivahtaa hurmesilkkiheinä 'Red Baron'. Lidlin punainen, nimetön köynnösruusu kukkii taustalla kauniisti.

Punaisen köynnösruusun kanssa samassa köynnöstuessa kiipeilevät loistokärhöt 'The President' ja 'Hagley Hybrid'. Isorikko kukkii valkeana pilvenä.

Tämän matalan perennan istutin Vehreälle Keitaalle viime kesänä, mutta olen johonkin hukannut sen nimilapun. Sattuisitko sinä tunnistamaan tämän hennon vaaleanpunakukkaisen perennan?

Vehreää Keidasta vielä toisesta suunnasta. Etualalla ovat mm. muotoonleikkaamani purppuraheisiangervo 'Tine Wine', sininata ja kukintansa jo lopettanut päivännouto 'Lawreson's Pink'.


 

Hauskaa viikonloppua!

2 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...