lauantai 2. heinäkuuta 2022

Kesäkuun loppupuolen puutarhapuuhia

Kesäkuun loppupuolen aikana ehdimme touhuta puutarhassa vaikka mitä! Postailinkin eilen siitä, miten kuolleesta riippapihlajasta syntyi kärhöpäivänvarjo. Pensaita leikkalin viime viikolla taas muotoonsa ja myös kääpiövuorimännyt pääsivät jokavuotiseen tapaan saksien käsittelyyn. Lisäksi lasten kanssa teimme kylvöt heidän pikkuiseen hyötytarhaansa. Patiokaari taas sai vihdoin kärhöseinänsä, joka jäi viime kesänä vielä tekemättä. Oli ihana päästä pujottamaan jo pitkiksi hujahtaneet kärhöt kiipeilemään verkkoa pitkin. Kärhöseinä tulee jatkossa tuomaan näkösuojaa uima-allasalueelle, jota pääsemme tekemään toivon mukaan ensi vuonna. Kesäkeittiön edustalle tulevan pation perustustöitä olemme sen sijaan jo tehneet ja sen saammekin todennäköisesti heinäkuun alkupuolella jo aika hyvälle mallille.

Patiokaaren kärhöt saivat tuekseen kaarevan köynnösseinän.
 
Kesäkeittiön pation perustustyöt ovat aluillaan. Kesäkeittiön ikkunoihin ompelin pari viikkoa sitten sadepäivänä keveät kesäverhot.

Etupihalta takapihan terassille on kulku nykyään puutarhaportin kautta, kun mies nikkaroi portin talon nurkalle Pensasryhmän luo. Porttiin tulee kiipeilemään piippuköynnös, jonka istutin Pensasryhmän kasvien lomaan. Aiemmin tieltä on ollut melko suora näköyhteys terassin tähän osaan, mutta piippuköynnöksen kasvaessa se häviää. Lisäksi etuoven luona oleva aivan pikkuruinen terassi sai uuden ilmeen kesäkukkien myötä, ja sen kuulumisista postailenkin lähiaikoina vielä tarkemmin. Tällä viikolla mies aloitti ex tempore -tyyppisesti myös takapihan terassin muutostyöt sinne sisältä johtavien ovien luota. Haaveilemme nimittäin jossain vaiheessa terassin tämän osan lasittamisesta, ja lattiapinta on tarkoitus päivittää jo etukäteen siihen käyttöön paremmin sopivaksi. Lisäksi ilmoittauduimme vihdoin ensimmäistä kertaa Avoimet Puutarhat -tapahtumaan, joten ahertamista riittää vielä runsaasti, jotta saamme kaiken aikomamme tehtyä ennen sitä.:D 

Aiemmin tieltä on ollut suora näkyvyys terassin tähän laitaan lumipalloheisin ja talon välistä. Nyt vasemmassa alareunassa näkyvä piippuköynnös kiipeilee pikkuhiljaa porttiin tuoden näkösuojaa kuvanottajan selän taakse jäävälle pöytäryhmälle.

Mitä sinun puutarhaasi kuuluu?

Ihanaa heinäkuista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...