perjantai 29. heinäkuuta 2022

Kesäkukkakimara, osa 1/4: Kukkiva Penkki

Puutarhassamme on ruukkupuutarhan lisäksi pari täysin kesäkukille varattua kasvupaikkaa, ja toinen niistä on kasvihuoneen edustalla oleva Kukkiva Penkki. Minulla on tapana suorakylvää siihen kesäkukkia, mutta niiden lisäksi penkissä kasvaa vuosittain ruiskaunokkeja, jotka kylväytyvät itse. Tänä vuonna kylvin penkkiin jälleen rusoikikukkaa, joka on minusta tosi kiva kaveri ruiskaunokille. Lisäksi kylvin kaliforniantuliunikkoa, siperianunikkoa ja tarhaillakkoa, mutta ne eivät vielä kuki. Sen sijaan Kukkivassa Penkissä on yllätyksenä pari viimevuotisesta siemensekoituksesta ilmeisesti itsestään kylväytynyttä kaunotarta.

Kukkivan Penkin värimaailma on tällä hetkellä vaaleanpuna-sininen ruiskaunokkien ansiosta. Räiskyvän väriset unikot tuovat tähän jatkossa vielä kivaa kontrastia.

Tummanvioletteja, vaaleanpunaisia ja sinisiä ruiskaunokkeja

Aurankukka on toinen viime kesän siemensekoituksesta ilmeisesti itse kylväytyneistä yllätyskasveista.

Toinen viimevuotisesta siemensekoituksesta peräisin oleva kaunotar on tämä suloinen, vaaleanpunainen kukkija. Sekin taitaa olla jokin kohokkikasvi, mutta sen tarkempaa nimeä en tiedä, sillä siemensekoituksessa ei lukenut kasvien nimiä. Tiedätkö sinä nimen tälle söpöliinille?


Mukavaa heinäkuun viimeistä viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Kukkiva penkki on niin kiva idea, jaksan aina ihastella sitä. Te olette rakentaneet paljon vaikka mitä ihania erikoisuuksia puutarhaanne, olette tosi luovia ja taitavia. <3

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...