torstai 28. heinäkuuta 2022

Ruusujen aika, osa 2/3

Kirjoittelin aiemmin puutarhamme ihanista, ensimmäisenä kukkaan ehtineistä ruusuista. Nyt lisää näitä kaunottaria on puhjennut kukkaan. Tällä hetkellä suurin osa kukassa olevista ruusuistamme on Rinnekaaren alueella, ja keräsinkin tähän postaukseen kuvia pääasiassa sieltä. Kuitenkin myös pari terassin laidalla kasvavaa ihanuutta pääsi mukaan. Tässäpä onkin lisää kuvia puutarhamme suloisista ruusuista!

Rinnekaaressa kasvaa yksi puutarhamme suosikkiruusuistani, jonka lajiketta en kuitenkaan valitettavasti tiedä. Tämä on Lidlistä ostettu juurakkona ja sen paketissa ei ollut tarkkaa nimeä. Toisaalta ruusu ei ole edes samannäköinen kuin paketin kuvassa, sillä tämän piti olla vitivalkoinen, mutta todellisuudessa väri on kermanvalkoisen ja hennon vaaleanpunaisen kirjava.

Tämä valkoinen, nimetön ruusu on ostettu samasta paikasta.

Rinnekaaren toisessa päässä on muutamia tarhakurtturuusuja, joista etualalla kukkivat 'Scarlet Pavement' ja 'Pink Pavement', taustalla taas 'Snow Pavement'. Isotuomipihlaja-aidan luona olevan puutarhaportin juurella kasvaa tosi suloinen pilariruusu 'John Davis'.

Tarhakurtturuusu 'Snow Pavement'

Pilariruusu 'John Davis'

Rinnekaaren vieressä puutarhapolun toisella puolella olevassa Pikkukaaressa kukkii kartanoruusu 'Pikkala'.

Kartanoruusu 'Pikkala'

Terassin laidalla kukintansa ovat aloittaneet neilikkaruusut 'Pink Grootendorst', jotka jatkavat vaaleanpunaista väriloistoaan pakkasiin asti.

Myös valamonruusu kuuluu terassin laidan kukkijoihin.

 

Puutarhaporteissamme kasvavat köynnösruusut puhkeavat kukkaan vielä myöhemmin, joten lisää puutarhamme ruusuisia kuulumisia on luvassa jatkossa.:)


Kauniita heinäkuun viimeisiä päiviä!

6 kommenttia:

  1. Todella kaunis nimetön ruusu Rinnekaaressa. Joskus onnistuu saamaan vielä ihanamman kuin paketin kuvassa.

    VastaaPoista
  2. Upeita ruusuja! Kiva kun esittelit niitä sekä lähikuvissa että kuvina pensaista.

    VastaaPoista
  3. Tuossa nimettömässä ruusussasi on aivan ihana väri. Oletpa saanut Lidlistä oikean aarteen. 'Pink Grootendorst' on myöskin sangen hurmaava. Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...