tiistai 13. heinäkuuta 2021

Monivuotisten kasvien ruukkupuutarha

Yhteistyössä Huiskula

Meillä terassialaa on paljon, ja sen vuoksi myös ruukkuistutuksia täytyy olla runsaasti tuomaan vehreyttä puupintojen vastapainoksi. Tällä kertaa tein pikkuisen ruukkupuutarha-alueen monivuotisista kasveista. Näistä timanttituija on meillä talvehtinut termoruukussaan jo pari vuotta. Edellisen tuijan jouduin silloin siirtämään jatkamaan kasvuaan puutarhaan ruukkutilan käytyä sille ahtaaksi, ja hyvin näyttää ruukussa viihtyvän nyt tämäkin yksilö. Tuijaruukun edustalle keräsin keijunkukista, koristeheinistä, lehtosalviasta ja kuunliljasta kivasti eri lehtimuotoja ja -sävyjä sisältävän kokonaisuuden. Syysistutusten ajankohdan lähestyessä siirrän monivuotiset perennat puutarhaan kukkapenkkiin talvehtimaan. 
 
Kukkia ei välttämättä tarvita, kun lehtimuodot ja -sävyt ovat kauniita ja tarjoavat kiinnostavaa vaihtelua.

Keijunkukkaa 'Boysenberry', saraa ja taustalla hentohöyhenheinää 'Ponytails', joka rönsyää hienosti ruukun reunan yli.

Lehtosalvia tuo tuulahduksen välimerellistä tunnelmaa laventelia muistuttavilla kukinnoillaan.

 Kasvaako sinulla terassilla tai puutarhassa monivuotisia kasveja ruukuissa? Jos kasvaa, talvehtivatko ne ruukuissaan vai siirrätkö ne kukkapenkkiin talveksi?

Mukavaa tiistaita!

3 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää. Minulla oli sekä hentohöyhenheinä että keijunkukka ruukuissa, mutta eivät selvinneet talven yli, sillä laiskuuttani en siirtänyt niitä talveksi kukkapenkkiin.

  VastaaPoista
 2. Kaunis kasviyhdistelmä.
  Yleensä minulla on joka kesä useitakin monivuotisia ruukuissa. Kärhöt ehtivät kesän aikana kasvattaa kunnon juuret jaksaakseen kotiutua myöhemmin puutarhaan. En ole talvettanut monivuotisia ruukuissa, vaan siirtänyt ne syksyllä maahan.

  VastaaPoista
 3. Näyttävät kivoilta yhdessä.
  Minulla on paljonkin ensimmäisen kesänsä ruukussa viettäneitä perennoja kukkapenkeissä.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...