torstai 22. heinäkuuta 2021

Heinäkuun alkupuoliskon puutarhaprojekteja

Olen kesän mittaan päivittänyt blogiini eri puutarhaprojektiemme kuulumisia. Nyt heinäkuun alkupuoliskon helteisinä päivinä tahti on meidänkin puutarhassamme vähän hidastunut. Uudet istutusalueet odottavat perustamistaan, sillä minun on helpompi kastella taimia tarjottimilla olevissa ruukuissa kuin kantaa vettä ympäri pihaa. 
 
Kesäkeittiöprojekti on ollut meillä edelleen työn alla. Lattia ja kattohuopa vielä puuttuvat, mutta muuten rakennus alkaa vihdoinkin olla valmis, ja postailen vielä erikseen siitä ihan oman juttunsa lähiaikoina. Metsäpuutarhan istutusalue on edennyt hitaanlaisesti ja ajattelinkin odottaa, että pahin kuumuus hellittäisi, ennen kuin istutan loput taimet. Sen sijaan olen käsitellyt terassin puupintoja puuöljyllä. Se on ollut ihan mukavaa hommaa, sillä painepesurilla terassia pestessä kovassakin paahteessa vähän aina olo viilenee veden roiskuessa ympäriinsä. Mies osti käsittelyä varten leveän harjan, johon saa kiinnitettyä varren, ja sen avulla käsittely onkin ollut nopeaa ja huomattavasti ergonomisempaa kuin pensselillä, vähän kuin lakaisisi puuöljyt lankkuihin.
 
Terassi sai uuden puuöljypinnoitteen ja on taas muutaman vuoden ajan siistin näköinen. Taustalla Pikkukaaren takana pilkottaa kesäkeittiötyömaa.

Myös pensaiden saksiminen muotoonsa on ihan sopivaa kuuman kelin hommaa, etenkin kun suurin osa näistä pensaista on varjossa metsäpuutarhan puolella. Myös etupihan keijuangervot 'Little Princess' olivat vihdoin sen kokoisia, että niistä sai muotoiltua palloja.
 
Etupihan vaalealla koristekiveyksellä kasvavat keijuangervot 'Little Princess' ovat nyt muotoonleikkauksen jälkeen hauskoja, pikkupalloja.
 
 
Mitä sinun puutarhaasi kuuluu nyt heinäkuussa?

Mukavia puutarhahetkiä!

2 kommenttia:

  1. On varmaan järkevää lykätä istutuksia pahimpien helteiden yli.
    Minä en arvannut käsitellä terassia helteellä. Ilmeisesti se onnistuu ihan hyvin. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Onneksi helteet vihdoin väistyivät ja nyt pääsevät taimetkin maahan.:)

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...