maanantai 26. heinäkuuta 2021

Kasvihankintoja

Vähitellen kesän aikana kasvihankintoja on meillekin taas kertynyt, ja olen tehnyt monia ihania löytöjä. Sydänpolun alueelta kuoli viime talvena yksi alppiruusu ja lisäksi minulla oli siellä paikka valmiina toiselle. Ilahduinkin, kun löysin pari vähän erikoisempaa lajiketta sinne. Etupihalle istutin Vehreän Keitaan alueelle tyhjään kohtaan mantion ja kärhön katveeseen karhunnatan, joiden toivon viihtyvän siellä. Kuunliljoja, rotkolemmikkiä, valkotäpläimikkää ja keijunkukkia olen istuttanut useita uudelle metsäpuutarhan istutusalueelle ja niistä kerron myöhemmin vielä tarkemmin alueen esittelyn yhteydessä. Löysin sinne myös keltaisena hohtavan timanttituijan 'Golden Smaragd'. Varmaankin jännittävin tämän kesän hankitamme on peruukkipensas 'Young Lady', joka pääsi todella suojaiseen paikkaan kesäkeittiön seinustalle. Saa nähdä, selviytyykö se talvesta täällä, ainakin se on pakko talvisuojata.

Sydänpolun reunaan lähelle Kantopuutarhaa istutin kaksi vaaleankeltakukkaista rhodoa, alppiruusun 'Horizon Monarch' sekä yakushimanalppiruusun 'Golden Torch'.

Kesäkeittiön seinustalle pääsi keskellä etualalla oleva peruukkipensas 'Young Lady' ja sen oikealle puolelle syyshortensia 'Little Lime'.


Oletko sinä tehnyt kasvihankintoja?

Hyvää alkanutta viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Jotain hankintoja on tullut tehtyä mutta maahan on vielä päässyt vain harvoja. Paljon on siis syksyksi istutusta tiedossa. Eniten tietysti taas omia kylvöksiä, purkkeja koulittuna varmaan satoja. Osa tuskin ehtii kasvaa vielä tänä vuonna istutuskokoiseksi joten kellariin vien talveksi.

  VastaaPoista
 2. Jotain on tullut hankittua koska on uusi suuri istutusalua aivan tyhjänä. Istuttanut en ole vielä koska kaikkia on helpompi kastella kun ovat vierekkäin varjossa omissa ruukuissaan tai suurempiin ruukkuihin siirrettynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin istutukset siirtyivät kuivuuden vuoksi. Nyt onneksi jo pääsee kunnolla istutushommin.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...