lauantai 10. heinäkuuta 2021

Metsäpuutarhan siimeksessä

Näinä helteisinä päivinä katveiset varjopaikat vetävät puoleensa, ja niitä meiltä löytyy erityisesti metsäpuutarhasta. Olen puuhastellut siellä uuden istutusalueen parissa, istuskellut koivun ympärillä olevalla penkillä ja samalla ihastellut alueen heinäkuista vehreyttä. Tervetuloa näiden kuvien välityksellä viivähtämään kanssani hetki metsäpuutarhamme viilentävässä siimeksessä!

Tonttimme takaosa on varjoisa suurien koivujen ja pihlajien vuoksi, ja aurinko paistaa sinne vain ajoittain lehvästön lomasta.

Kolmiopenkissä puolivarjoissalla paikalla viihtyvät mm. kuunliljat, sormivaleangervo ja kurjenpolvi 'Wargrave Pink'.

Tähdenlennon polku on rehevöitynyt silmissä viime vuodesta. Varjossa viihtyvät lehtiperennat peittävät sen rinteitä ja rohtosormustinkukat tuovat tällä hetkellä väriä. Elävä pajumaja taas viheriöi sen huipulla.

Tähdenlennon polulla kasvaa mm. erilaisia kuunliljoja sekä rotkolemmikkiä 'Alexander's Great'. Alaskankleitonia leviää ja kukkii niiden seassa luoden vähän sadunomaistakin tunnelmaa.

Rohtosormustinkukkaa löytyy erilaisissa purppuran ja vaaleanpunaisen sävyissä. Se on saanut itse kylväytyä rinteessä...

... ja sen seurauksena alueelle on ilmaantunut myös kauniita valkokukkaisia yksilöitä.

Elävältä pajumajalta Sydänpolulle päin katsottuna näkyy tällä hetkellä pääasiassa eri vihreän sävyjä, kun Ruusuryhmä on jo lopettanut kukintansa ja Sydänpolkua reunustavat kärhöt vasta kasvattelevat versojaan. Puolikuun Penkissä kuitenkin valkoinen särkynytsydän kukkii ja tuo valoa varjon siimekseen.

Oikein hyvää viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Varjopaikat ovatkin olleet nyt käytössä. Mukavaa, että puutarhassa on erilaisia alueita. Kaunista.

  VastaaPoista
 2. Ihanat varjoisat paikat, metsäpuutarhan vihreys ja viileys tuntuu mukavati mielikuvamaailmassani. 👒

  VastaaPoista
 3. Tähdenlennon polun rinteet ovat tosiaan ottaneet ihan kunnon kasvuspurtin. Sateinen alkukesä taisi tehdä niillekin hyvää. Muutenkin metsäpuutarhassa näyttää oikein rehevälle ja kauniille. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Nyt noille kauniille varjoisille paikoille onkin käyttöä.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...