lauantai 24. heinäkuuta 2021

Heinäkuun kukkijoita

Heinäkuussa puutarhassamme kukkivat mm. kurjenpolvet, kärhöt, ruusut, värimintut ja liljat. Myös maksaruohot aloittelevat kukintaansa. Osasta näistä itse asiassa postailinkin jo aiemmin tarkemmin. Näiden lisäksi puutarhaamme värittävät nyt erilaiset sekalaiset kaunottaret. Tervetuloa kuvakierrokselle heinäkuisten kukkijoidemme pariin!

Jalopähkämö 'Superba' täyttää jo koko Suunnikkaan.

Lohenpunainen idänunikko kukkii Tähdenlennon polun rinteillä kuunliljojen syleilyssä.


Metsäpuutarhan puolella kukkivat myös espanjankurjenpolvi 'Wargrave Pink' sekä rohtosormustinkukat.


Kaaripenkissä kukintavuorossa ovat kuunliljat, valkoinen myskimalva, kurjenpolvet sekä värimintut.

Kivikkolaaksossa maksaruohot aloittelevat kukintaansa, ajuruohot taas lopettelevat. Sininata on kasvattanut komeat röyhyt.

Myös monet kärhöt kuuluvat meillä heinäkuun kukkijoihin. Tällä hetkellä kukassa on mm. loistokärhö 'Multi Blue'. Postailen taas lähiaikoina lisää kärhökuulumisiamme.

Talon päädyssä olevalla "Pikkuniityllä" väriä tuovat mm. loistosalvia, syyskaunosilmä, morsiusleinikki ja harmaamalvikki.

Mitä sinun puutarhassasi on kukassa tällä hetkellä?

Leppoisaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Ehkä minäkin saan ensvuonna tehtyä meidän takapihasta oikeen puutarhan! Ja jos sais sen vielä pidettyä elossakin niin sehän olisi jo saavutus!

  VastaaPoista
 2. Hyvin siellä kukkii. Minä en oikein ikinä noteeraa kuunliljojen kukkia, kun tuijotan vain niiden lehtien värejä. Niiden kukinta saattaa mennä minulta ohi omalla pihalla, vaikka kukkisivat nenäni alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin niiden kukinta jää herkästi huomaamatta. Nyt oli jo sen verran useita kukkavarsia, että ne pistivät silmään. :)

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...