perjantai 23. heinäkuuta 2021

Kesäkukkakimara: Kesäkukkaköynnökset

Kesäkukka-aiheinen postaussarjani jatkuu jälleen. Aiemmin kerroin Kukkivan Penkin ja aidan vieruksen kuulumisista. Nyt tällä kertaa vuorossa ovat kesäkukkaköynnökset, joita esikasvatan vuosittain terassin istuskelualueen viherseiniä varten. Krassit, tuoksuherneet ja päivänsinit ovat vakiintuneet jo alueelle istutettavien köynnösten joukkoon. Myös keijunmekko on minusta ihana kiipeilemässä viherseinän vaijereita pitkin. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa kylvin mustasilmäsusannaa ja keisarinelämänlankaa. Lisäksi istutin alueelle yhden salkopavun 'Blauhilde', joka tuo kivaa vaihtelua violettiin vivahtavilla lehdillään ja toisaalta myös kukkii liloin kukin. 

Terassin oleskelualueella kesäkukkaköynnökset alkavat vähitellen kurotella viherseinien yläreunaa.

Pensasköynnöskrassi 'Crazy Jewel' on matala lajike, mutta tykkään siitä, miten se rönsyää terassiin reunalta alas.

Nimetön, oranssi köynnöskrassi on jo saavuttanut viherseinän yläreunan.

Pikkuköynnöskrassi 'Castanets' on minusta tosi kauniin värinen. Sekin on matala krassilajike.

Mustasilmäsusannaa esikasvatin nyt ensimmäistä kertaa ja tykästyin siihenkin.

Keijunmekko sopii hyvin kiipeilemään terassin viherseiniin. Se availi ensimmäisiä nuppujaan ihan äskettäin.

Keisarinelämänlanka on minulle uusi tuttavuus, jonka siemeniä sain siemenkirjeestä. Sen kukat ovat samantyylisiä, mutta koristeellisempia kuin yleensä kasvattamieni päivänsinien.

Koruköynnös on talvehtinut meillä sisätiloissa jo pari vuotta. Nyt se saa kesän ajan kiivetä terassin katokseen ripustamiani naruja pitkin.
 

Kesäkukkaköynnöksiä meillä on myös sadeveden keräyskontin reunalla, mutta sinne sattui nyt krassisekoituksesta ainoastaan matalia lajikkeita. Ensi vuonna taidan tuon korkeita ja matalia lajikkeita sekaisin sisältävän pussin jättää väliin, jotta tiedän, mikä krassi kasvaa minkäkin korkuiseksi.

 
Sadeveden keräyskontin krassit sattuivat olemaan tosi matalaa lajiketta, mutta siitä huolimatta ne ovat kaunis yhdistelmä loistosalvian kanssa.

Krasseja meillä kasvaa myös ruukkupuutarhan puolella, ja niistä postailen vielä lisää seuraavan kesäkukkakimaran yhteydessä.

 

Onko sinulla kesäkukkaköynnöksiä puutarhassasi?

Iloa ja aurinkoa päivääsi!

2 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...