tiistai 20. heinäkuuta 2021

"Pikkuniityllä"

Viime kesänä talomme päätyyn tekemämme "Pikkuniitty" on joutunut tänä kesänä koetukselle pitkään jatkuneen kuivan jakson ja helteiden vuoksi. Osa kasveista ei ole ollut moksiskaan, mutta osaa on ollut pakko kastella. Etenkin lehtosinilatvat ovat tahtoneet kuivahtaa. Silti kaunista kukintaakin on riittänyt ihailtavaksi. Tervetuloa piipahtamaan kuvakierroksella "Pikkuniityllämme"!

Sadevedenkeräyskontin edustalla kasvaa loistosalviaa ja siemensekoituksesta kasvattamaani krassia, joka tosin sattuikin olemaan matalaa lajiketta.

Alppikirahvinkukka

Monet alueen kasveista on peräisin toissa talven hankikylvöistäni. Niihin kuuluu mm. tämä palavarakkaus, jonka piti olla valkoista, mutta kaunis on toki tämä punainenkin.

Sinipiikkiputkikin on peräisin samoista hankikylvöistäni. Se on nyt ollut pölyttäjien suuressa suosiossa.

Sormustinkukka 'Pam's Choice'

Loistosalviaa, syyskaunosilmää, morsiusleinikkiä ja harmaamalvikkia

Myös loistosalviat ovat toissatalvisia hankikylvöjäni.

Syyskaunosilmä ja morsiusleinikki

Harmaamalvikkia meillä oli aiemmin toisessa paikassa, mutta se hävisi jo ensimmäisenä talvena. Toivottavasti tämä viihtyisi nyt pidempään, ainakin paikan pitäisi olla sille sopiva ja se on nyt yhden talven tässä selvinnyt. Harmaamalvikkikin kuuluu toissatalvisten hankikylvöjeni joukkoon.

Morsiusleinikkiä metsästin puutarhamyymälöistä pari vuotta, ja vihdoin viime syksynä sen löysin. Se kukkii ihanan runsaana, valkeana kukkapilvenä.

Kaikkea hyvää päivääsi!

10 kommenttia:

 1. Kauniit kesäkuvat! Aurinkoista kesän jatkoa!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Kukkaniityt ovat olleet kovilla näissä kuivissa keleissä. Ainoa hyvin hengissä pysynyt on päivänkakkara. Kellokukat kukki onneksi jo niin varhain, että niistä sai nauttia täysillä. Nyt maa halkeilee ja monien kukkien pää on nuokallaa, janoa valittavat. Onneksi tälle päivälle on luvattu sadetta. Saa nähdä tuleeko. Kivaa kesän jatkoa sinulle☀😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä on onneksi nyt viikon aikana satanut lähes joka päivä edes jonkin verran. Sateet tulivat kyllä ihan viime hetkellä, sen verran kuivaa alkoi jo olla. Kivaa kesän jatkoa sinullekin!

   Poista
 3. Kauniilta näyttää ja pörriäiset tykkäävät!

  VastaaPoista
 4. Kaunista on ja paljon kukkivaa kuivuudesta huolimatta. Ihanan värinen on tuo sormustinkukka. Meillä sataa tänään! Sade on niin tervetullutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meilläkin on nyt viime päivinä vihdoinkin satanut. Ihana, että sielläkin on tullut vettä!

   Poista
 5. Kaunista. Ei näistä kuvista juuri huomaa kuivuutta.
  Sade olisi tervetullut.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...