tiistai 27. heinäkuuta 2021

Heinäkuista satoa

Tässä vaiheessa kesää satoa tulee puutarhasta taas jo tosi hyvin. Myös kasvihuoneista olemme alkaneet kurkun lisäksi saada myös tomaatteja. Niinpä päivittäiset kasviksemme ovatkin tällä hetkellä peräisin omasta puutarhasta.

Sipulin harvennustaimia, chiliä, oranssia suippopaprikaa, kurkkua, kesäkurpitsan poikakukkia, kyssäkaalia 'Delikatess Weiss' ja violettia parsakaalia 'Summer Purple'.

Kuumat ja kuivat kelit ovat olleet lavatarhan kannalta vähän haasteellisia. Toiset kasvit ovat tykänneet ja toiset taas eivät, vaikka olemmekin yrittäneet huolehtia kastelusta säntillisesti. Herneet lopettivat jo kukinnan, mutta ehtivät tehdä silti satoa pari litraa. Viime vuonna niiden satokausi oli paljon pidempi. Sen sijaan kaalisato näyttää todella lupaavalta ja sipulitkin kasvavat isompina kuin koskaan ennen.

Ämpäriperunoita, chiliä, ilmasipulia, papuja, tomaatteja, kurkkuja, tilliä ja mangoldia.
 

Myös marjojen satokausi on mukavasti käynnissä. Mansikat tekivät tänä vuonna ennätyssadon ja kirsikkapuu 'Latvian Matala' taas ensimmäisen kunnon satonsa. Kirsikoita meillä onkin syöty niin sellaisenaan ja puuron joukossa kuin piirakkanakin. Myös kirsikkajäätelöä teimme. Viimeiset viitisen litraa keitimme mehuksi ja tästä jääneestä mäskistä laitoimme vielä tekeytymään kirsikkalikööriä.

Kirsikkamehusta tuli tosi hyvää. Sitä täytyy tehdä tulevinakin vuosina.

Vadelmiakin kävin keräämässä, mutta niitä oli muutamaan viime kesään verrattuna vähän ja ne olivat melko pieniä.

 

Seuraavaksi meillä on alkamassa herukoiden sadonkorjuun aika. Hyötytarhasta taas odottelen lähiaikoina alkavaksi mm. parsakaalin 'Premium Crop' sekä nauriiden satokautta.

Minkälainen tämä kesä on ollut sinun hyötytarhasi kannalta? 

Hauskaa päivää!

2 kommenttia:

  1. Kuivuuteen ja kuumuuteen nähden satosi näyttää varsin mukavalta ja monipuoliselta. Mahtava kirsikkasatokin, josta sait monipuolisesti syötävää ja juotavaa.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...