maanantai 28. joulukuuta 2020

Upeat amaryllikset

Meillä oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa amarylliksia joulukukkina, ja ihastuin niihin niin, että aion hankkia niitä jatkossakin. Molemmat amaryllikset avasivat ensimmäiset kukkansa jo marraskuun puolella, mutta kukintaa on riittänyt aina jouluun asti. Valkoinen teki yhteensä kolme ja punainen mahtavat neljä kukkavanaa.

Toinen amarylliksistani on ihanan joulunpunainen.

Punainen amaryllis kukki marras-joulukuun vaihteessa kolmella kukkavanalla ja kasvatti neljännen vielä juuri jouluksi. Tässä kuvassa kaksi ensimmäistä kukkavanaa ovat jo avanneet nuppunsa, kolmas kasvattelee vielä vartta ja neljäs pilkottaa aivan pienenä alkuna.

 

Valkoisen amarylliksen kukat ovat vähän sirommat kuin punaisen.

Kukinnan jälkeen leikkaan kukkavanat pois. Molemmat sipulit ovat alkaneet nyt puskea myös lehtiä. Amaryllikset ovat kasvivalojen alla, ja olen antanut niille huonekasvilannoitetta kasteluveden seassa. Jos sipulit ovat kunnossa vielä keväällä, siirrän ne ulos keräämään voimia ja syyskuussa otan ne sitten pimeään, viileähköön paikkaan lepäämään muutamaksi kuukaudeksi. Palailen myöhemmin näiden kuulumisiin, miten onnistuin suunnitelmani kanssa. Toivottavasti vuoden kuluttua voin laittaa näistä taas uusia kukintakuvia!:)

Oletko sinä saanut amarylliksia kukkimaan uudelleen?

Iloista uutta viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Amaryllikset ovat kauniita ja niistä on tullut tärkein joulukukkani. Tänäkin jouluna minulla on jo yksi ohikukkinut vaaleanpunainen Rozetta, kaksi kerrottua valkoista ja pian avautuvat punainen ja vaaleanpunainen.
  Yhden ainoan kerran olen onnistunut kukittamaan amarylliksen sipulin uudelleen. Sekin taisi olla vahinko.

  VastaaPoista
 2. Komeita kukkia ovat amaryllikset. Kauniit on amarylliksesi ja kukinta-aikakin ei aina jouluks satu. Miullakin kolome kukkii paraikaa ja joskus aina onnistuu uuvelleen kukitus. Kasvatin kaks mukulasta ja nyt on kukassa viimetalavinen 'Sumatra'. Ei nuo uuvet mukulat tehny kun kaks kukkavanaa kumpanenkin, vaan toisessa on 5 kelloa. Kerrotun valakosen mukulan ostin vaan se onkin vaaleanpuna/valakonen ja toinen ostetuista on punainen.

  VastaaPoista
 3. Amarylliksestä on upeita joulukukkia. Taisi kerran saada uudelleen kukitettua.

  VastaaPoista
 4. Amaryllikset ovat ihan must-joulukukkia!
  Vien omani keväällä kasvariin ja syksyllä sitten takaisin sisälle. Joskus joku on kukkinut jo kasvarissa, joku jouluna ja suurin osa ei ollenkaan uusi kukintaansa. Mutta aina on kiva kokeilla:)

  VastaaPoista
 5. Amaryllikset ovat lempijoulukukkiani <3 Ennen olin joulutähtityttö, mutta amaryllikset veivät joulusydämeni kokonaan. Ostin mielestäni punaisen amarylliksen, mutta se olikin vaaleanpunainen. Ihan oli mukava ylläri - kaunis ja kukkii hienosti.

  VastaaPoista
 6. Joskus joo, on kukkinu usiempana vuatena, mutta uurelleenkukintaa yritän vasta myähemmin keväällä. Ny talavella kukkivat on aina uusia sipulia.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...