perjantai 11. joulukuuta 2020

11. luukku: Joulukukka-asetelmat ja joulukukkien elämä joulun jälkeen

Joulukukat kuuluvat meillä olennaisena osana jouluisen tunnelman luomiseen. Omia suosikkejani ovat hyasintit, sillä niiden tuoksu tuo mieleen lapsuuden joulut. Myös joulutähdet ovat meillä jokavuotisia joulunajan väriläiskiä. Tänä vuonna olen ihastunut myös jouluruusuun ja amaryllikseen. Tein muutaman metsäteemaisen loppuvuoden kukka-asetelman jo marraskuussa, mutta tuunasin niitä nyt joulukuun alkupuolella vähän vielä jouluisemmiksi. Lisäksi tein vielä pari uuttakin asetelmaa. Tässäpä kuvia tämän vuoden joulukukka-asetelmistamme!

Atsalea, mähkä ja hyasintti, joista viimeisin on alkamassa kukkia vielä toisella kukinnolla. Lähempänä joulua vaihdan tilalle vielä uuden hyasintin, sillä tämä todennäköisesti ehtii lopettaa kukintansa jo siihen mennessä. Käpyjen, oksien ja puolukanvarpujen lisäksi sammalpeitteelle pääsi punainen rusetti. Sen enempää somistusta tämä ei mielestäni kaipaakaan.

Jouluruusussa on nuppuja hurjan paljon. Keinolumikuorrutteinen lawsoninsypressi on jäänyt korkeudessa kakkoseksi sinisävyiselle hyasintille, joka myös on kukkimassa pian vielä toisella kukinnolla. Senkin korvaan vielä myöhemmin uudella hyasintilla, jotta kukinnan iloa riittäisi jouluun asti. Pikkuiset joulupallot lisäsin tähän asetelmaan nyt joulukuun alkupuolella.

Araukarian oksille olimme suunnitelleet ensin ripustavamme pieniä kuusenpalloja, mutta lopulta niiden sijasta ruukun luo tulivatkin tonttu ja jouluorava.

Valkoinen joulutähti on yksin laakeassa astiassa, jossa sammalkuorrutteen päällä on pieniä risupalloja ja kukkasomisteita.

Joulun jälkeenkään suuri osa asetelmiemme kukista ei päädy kompostoriin, vaan hyasintit pääsevät odottamaan kevättä ja pihalle istuttamista. Myös jouluruusun toivon saavani hengissä kevääseen, jotta sekin pääsisi puutarhaan kasvamaan. Joulutähti taas on pärjännyt meillä jo muutaman vuoden huonekasvina, ja vinkkejä joulutähden kasvattamiseen huonekasvina postasinkin viime vuonna. Myös araukarian toivon jäävän komeaksi huonekasviksi. Amarylliksen sipulit yritän saada säilymään ensi vuoteen, jotta voisin kasvattaa niistä uudet kukkijat seuraavaksi jouluksi.


Oletko sinä tehnyt joulun kukka-asetelmia?
Mikä on lempijoulukukkasi?

 Leppoisaa perjantaita!

P.s. Puutarhahetken joulukalenterin 9. luukusta löytyy ihana puutarhakirja-arvonta, johon ehtii vielä hyvin mukaan.:)

2 kommenttia:

  1. Nättejä on ja niin jouluista. Hurja määrä nuppuja tosiaan jouluruusussa. Saat nauttia kauan tuon kukinnasta ja toivottavasti vielä jatkossa, kun istutat ulos.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...