tiistai 15. joulukuuta 2020

15. luukku: DIY valopaketit

Tänä vuonna olen ehtinyt tehdä paljon enemmän kaikenlaisia ihania jouluaskarteluja ja jouluisia asetelmia yms. kuin koskaan aiemmin, sillä lapset viihtyvät jo sen verran hyvin omissa leikeissään, ettei äidin tarvitse olla ihan koko ajan vieressä paimentamassa. Näitä valopaketteja ihastelin viime vuonna Facebookin jouluryhmissä ja nyt päätin kokeilla niiden tekoa itsekin. Aikaa kahden paketin tekemiseen meni parisen tuntia, tosin jakautuen kahdelle eri päivälle, sillä paketit kuivuivat välissä noin vuorokauden.

Meillä valopaketit ovat toistaiseksi lipaston päällä, mutta pääsevät kuusen alle, kunhan se käydään hakemassa. Valopakettien kaveriksi paketoin myös pari tyhjää pahvilaatikkoa.

Tarvikkeet:
- pahvilaatikko (ohut pahvilaatikko on helpompi lopuksi poistaa valopaketin sisältä)
- kelmua
- puuvillalankaa
- liimaa, esim. Eri Keeper
- vettä
- pensseli ja sakset
- koristenauhaa
- valosarja 

Kääri pahvilaatikko kelmuun, jotta saat sen lopuksi irrotettua valopaketista. Kannattaa valita ohutta pahvia oleva laatikko, jolloin sen silppuaminen ja poistaminen valopaketin sisältä on helpompaa. Itse käytin jouluvalosarjojen pahvilaatikoita.

Kieputa puuvillalankaa laatikon ympärille. Pyöritä lankaa eri suuntiin ja huomioi, että sitä täytyy olla myös reunojen luona. Yritä saada lanka kieputettua laatikon ympärille tasaisesti joka puolelle. Kun lanka on kieputettu, pujota sen pää laatikon alapuolelle piiloon. Omissa laatikoissani valkoinen lanka on tavallista villalankaa ja siitä tehty valopaketti on selvästi hauraampi kuin vaaleanpunaisesta puuvillalangasta tekemäni. Jos teen näitä lisää, käytän jatkossa ainoastaan puuvillalankaa.

Sekoita liimaseos, jossa on puolet vettä, puolet liimaa (esim. Eri Keeper). Sen jälkeen levitä seos pensselillä lankojen päälle. Liimaseosta saa olla runsaasti, sillä langat imevät vähitellen kelmun päällekin jäävän seoksen. Siirrä laatikko kuivumaan vuorokaudeksi esim. kelmun tai muovipussin päälle, jotta mahdollisesti valuva liimavesiseos ei sotke eikä toisaalta liimaa laatikkoa alustaansa kiinnni.

Kun laatikko on kuivunut, leikkaa narupaketin pohjaan reikä, jonka kautta pala palalta saat poistettua pahvin ja lopuksi kelmun. Sen jälkeen lisää paketin sisään valosarja, solmi ympärille soma nauha ja valopaketti on valmis.

 Oletko sinä kokeillut valopakettien tekemistä?

Iloa ja valoa päivääsi!

4 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...