torstai 10. joulukuuta 2020

10. luukku: Lyhtyjen koristelua

Yleensä olemme tyytyneet polttamaan lyhdyissä vain kynttilöitä, mutta tänä vuonna päätin kokeilla myös lyhtyjen koristelua jouluvalojen kera. Toisen lyhdyn tein pihalle, toisen taas somistin yhdessä lasten kanssa sisälle. Tämä sisällä oleva lyhty on nyt ollutkin meillä erityisen suosittu, sillä lapset tykkäävät käydä kurkistelemassa sen sisällä olevia asukkaita. Tässäpä muutamia kuvia koristelluista lyhdyistämme!

Lipaston päälle tulleeseen lyhtyyn laitoimme pumpulia lumeksi, taustalle kuusenhavuja ja etualalle pari pikkuista punatulkkua, joista toinen pääsi istumaan kävyn päälle. Lyhyt, paristoilla toimiva valosarja on pujotettu lyhdyn yläosaan, mutta sen katkaisija on piilotettu ulkopuolelle lyhdyn taakse, jotta valojen sytyttäminen ja sammuttaminen olisi helpompaa.

Portaille päätyneeseen lyhtyyn solmin kuusenhavuista viuhkamaisen kimpun, jonka juurelle pääsi iso käpy ja muutama kuusenpallo. Tännekin pujotin valosarjan ylhäältä roikkumaan. Tämä lyhty on sen verran korkea, että laitoin ylhäältä roikkumaan noin lyhdyn puoliväliin asti yltävän rautalankalenkin, johon sain valosarjan kieputettua. Se estää valosarjaa valahtamasta alas koristeiden päälle.

Sama lyhty paikoillaan iltahämärissä.

Poltatko sinä lyhdyissä perinteisesti kynttilöitä vai oletko koristellut niitä valosarjoin?

Kaikkea hyvää päivääsi!

P.s. Puutarhahetken joulukalenterissa käynnistyi eilen puutarhakirja-arvonta. Jos et ole vielä osallistunut, käy toki kurkkaamassa.:)

4 kommenttia:

  1. Kauniit lyhdyt.
    Nykyisin lyhdyissämme on ajastimella varustetut led-kynttilät.
    Ei ehkä niin tunnelmallista, mutta vaivatonta.

    VastaaPoista
  2. Noi on niin kauniita. Mielikuvitus rajana, että mitä lyhtyihin laittaa :)

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...