lauantai 19. joulukuuta 2020

19. luukku: Puutarhavierailulla: Redutti Kotkan yrttipuutarha, Kotka

Viime viikolla vierailimme Kotkan Isopuistossa ja tällä kertaa kierroksemme jatkuu samassa kaupungissa, kun esittelyvuorossa on Redutti Kotkan yrttipuutarha. Puutarha on rakennettu pienen, entisöidyn linnoitusrakennelman sisälle, jonne yrtti- ja lääkekasvit on istutettu kohopenkkeihin. Yrttipuutarhassa on huomioitu esteettömyys ja kasvien nimilaput löytyvät tavallisen tekstin lisäksi myös pistekirjoituksella. Tervetuloa kuvakierrokselle tähän rehevään yrttipuutarhaan!

Perhoshotelli on kiinnitetty kirsikkapuuhun, jonka katveessa kasvaa yrttejä istutuslaatikossa. Kullekin yrtille on rajattu laudankappalein oma tilansa.

Neliönmuotoisella alueella on L-kirjaimen muotoiset istutuslaatikot kulmissa ja niiden keskelle jäävässä tilassa pienemmät laatikot. Myös kirsikkapuut kasvavat alueen keskellä.

Linnoituksen muurin vierestä kuvattu. Siistit hiekkakäytävät kulkevat kookkaiden istutuslaatikoiden välissä. Etualalla hehkuu kultakärsämö.

Istutuksissa korkeutta ja moniulotteisuutta tuovat myös tuissa kiipeilevät köynnökset.

Tässä etualalla ja oikealla näkyvät ulommat L:n muotoiset istutuslaatikot, joiden välistä on käytävä keskelle pienempien laatikoiden ja kirsikkapuiden luo.

Purppurapunalatva kurottelee korkeuksiin keskellä, vasemmalla mäkikuismaa, oikealla rönsyilee rohtosuopayrtti. Kasvien nimilaatat on kiinnitetty istutuslaatikoiden reunaan.

Punaväriminttu loistaa auringossa, taaempana kukkivat salkoruusut.

Väriminttua löytyy myös violettina.

Yhtä kulmaa koristaa komea kataja. Laatikon etureunaa värittävät kääpiösamettikukat. Taustalla näkyy linnoitusta kiertävä tiilimuuri.

Muurin kupeessa on hyönteishotelli. Muurin päällä kasvaa mm. nurmea, siankärsämöä ja orvokkeja.

Vaikka alue on melko pieni, mielenkiintoisia näkymiä löytyy runsaasti.

Keskellä on istutuslaatikoiden väliin tunnelmallisesti kirsikkapuiden katveeseen tehty penkit. Tässä viivähtää mielellään hetken jos toisenkin ihastelemassa ympäröivää vehreyttä ja väriloistoa.

Sama penkki toisesta suunnasta. Samettikukat ovat näyttäviä suurena rykelmänä.

Myös toinen penkki on tehty alueelle samaan tyyliin istutuslaatikoiden väliin. Etualalla tilliä ja ruiskaunokkia.

Kirsikkapuun alla kukkivat samettikukat. Vasemmalla taustalla näkyy komea, violetti väriminttupuska, oikeassa reunassa takana pilkottaa punaväriminttua. Kuvan oikeaan reunaan jää penkki.

 Oikein hyvää viikonloppua!

 P.s. Blogissani käynnissä olevaan Perhospuutarhurin lahjakortin arvontaan ehtii vielä hyvin mukaan.:)

6 kommenttia:

  1. Mahtavaa runsautta. Tuolla on varmasti myös runsaasti hienoja tuoksuja. Kotkan puistoista tämä on jäänyt minulta koluamatta. Siinäpä hyvä vinkki ensi kesälle.

    VastaaPoista
  2. Aivan upea paikka! Olen käynyt kahdesti ja vielä tekisi mieli käydä. Kiitos kuvista!:)

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...