sunnuntai 13. joulukuuta 2020

13. luukku: Tontun ovella

Meillä asuu kotitonttu, joka joulukuussa jättää päivittäin lapsille huopaisen joulukalenterin taskuihin jotain pientä kivaa. Joskus yllätyksenä on perheen yhteistä puuhaa, esim. piparien leipomista, elokuvailta, pulkkamäkeen lähtö, kuusen koristelua tai nuotiolla makkaroiden tms. paistoa, joskus luukusta taas löytyy vaikkapa tarroja, leikkitatuointeja, palapelin paloja tai pikkuinen aarrekartta päivän yllätyksen luokse. Näin joulun alla on sen verran taikaa, että tontun ovi muuttuu näkyväksi, kunnes joulun jälkeen se taas katoaa. Pari päivää sitten tonttuovi taas ilmestyikin, ja lapset ovat käyneet kurkkimassa, näkyisikö oven luona vilahdus pikkutontusta. Jännittävää on myös se, että tonttu välillä siirtää oven luona olevia tavaroitaan ja joskus oven luo on ilmestynyt uusiakin esineitä. Aatonaaton iltana lapsilla on tapana viedä kotitontulle muutamia joulupipareita lautasella oven taakse odottamaan. Aattoaamuna pipareista onkin yleensä vain muruset jäljellä.

Tällä kertaa tontulta puuttuivat havut pikkupurkista, ja lapset saivat auttaa tonttua laittamalla lyhyitä katajan oksia koristeeksi. Lapset huomasivat myös, että aiemmin tonttuoven vieressä ollut punainen postilaatikko puuttuu. Itse en tätä muistanutkaan. Saapa nähdä, ilmestyykö postilaatikkokin paikoilleen vielä ennen joulua.:)

Asuuko teillä tonttuja?

Kaikkea hyvää päivääsi!

P.s. Vielä tänään voi osallistua blogissani käynnissä olevaan puutarhakirja-arvontaan.:)

4 kommenttia:

 1. Onpas hauska idea ja jännittävä tuommoinen kotitonttu. Lapsilla on varmasti hauskaa jännittää mitä luukusta löytyy.

  VastaaPoista
 2. Ihanan suloinen kuva ❣️

  Rauhallista joulun aikaa toivotellen Suvi ❣️

  VastaaPoista
 3. Kiva tonttuovi! Kyllä meilläpäin asuu tonttuja ja peikkoja kanssa ja ties mitä kaikkee tuolla vilahteleekaan :) Ihanaa Joulun odotusta!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...