tiistai 8. joulukuuta 2020

8. luukku: DIY paperitähdet

Yleensä olemme lasten kanssa leikanneet ikkunoihin koristeeksi tavallisia paperilumihiutaleita. Tänä vuonna päätimme kokeilla lisäksi paperitähtien tekemistä. Kaksi nuorimmaista (alle kouluikäisiä) tarvitsivat näihin vielä vähän aikuisen apua, mutta vanhin lapsistamme (8v) selviytyi tähtien teosta omatoimisesti, kunhan katsoi samalla minun tekeleestäni mallia. Me teimme näitä kahta eri kokoa, isompi on halkaisijaltaan n. 24 cm ja pienempi n. 16 cm.

Teimme paperitähdet ihan tavallisesta tulostuspaperista, mutta näitä voisi hyvin tehdä myös värillisestä paperista. Myös paperista, jossa on eriväriset puolet, voisi tulla hauskan näköiset tähdet.

Tarvikkeet
paperia
sakset
liimaa
ripustuslanka
halutessasi esim. kimalletta, tarroja tms. koristeita

Klikkaamalla kuvaa se avautuu suuremmaksi.

1. Leikkaa paperista neliöitä (meillä sivun pituus isossa 10cm, pienessä 7cm), isoon tähteen 6kpl, pieneen 5kpl. 

2. ja 3. Taita neliöt kahtia kolmioiksi ja nämä vielä uudestaan pienemmiksi kolmioiksi. 

4. Leikkaa saksilla kolmion pitkän sivun suuntaisesti viiltoja tasavälein. Älä leikkaa loppuun asti, vaan jätä kapea kaistale pitämään kappaletta koossa. Mitä tiheämpään viillot leikkaat, sitä sirompi tähdestä tulee. (Meillä isossa 7 viiltoa, pienessä 5).

5. Avaa kolmiot takaisin neliöiksi ja liimaa sisimmät suikaleet kärjistään yhteen. Liimaaminen kannattaa aloittaa keskeltä ja edetä kohti reunaa. Kärjet voisi liimata kynän ympärille kääntämällä yhteen, mutta me oikaisimme sen verran, että nipistimme ne suoraan vastakkain. 

6. Käännä paperi ja liimaa seuraavat suikaleet yhteen. Käännä jälleen ja liimaa seuraavat. Jatka näin, kunnes kaikki kulmat on kiinnitetty toisiinsa. Tee tämä sama kaikille neliöille (5-6kpl tähden koosta riippuen). 

7. Sen jälkeen liitä palat yhteen liimaamalla sekä keskeltä että sivuilta. Tee yhden sakaran kärkeen reikä, ja pujota siitä ripustuslanka. Halutessasi voit koristella tähden esim. kimalteella tai pienillä tarroilla.

Meillä paperitähdet koristavat keittiön ikkunaa. Muutamia kiinnitimme myös lasten huoneisiin.

Tykkäätkö sinä tehdä jouluaskarteluja? 

Iloa ja valoa päivääsi!

4 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...