perjantai 18. joulukuuta 2020

18. luukku: Joulu-/kausivalot sisustuksessa

Minusta on hauska pimeänä vuodenaikana luoda tunnelmaa joulu-/kausivaloin myös sisällä. Lastenhuoneissa valot ovat perinteisesti ikkunassa, mutta muualla olen käyttänyt toisenlaisia ratkaisuja. Osa valoista kuuluukin sisustukseen ja saa olla paikoillaan ympäri vuoden. Tosin kesäaikaan niitä ei kuitenkaan yleensä pidetä päällä. Tässä muutamia vinkkejä kausivalojen käyttöön sisätiloissa!

Olohuoneen tv-tason päällä meillä on kummassakin reunassa lasinen maljakko, johon olen asetellut valosarjat. Näihin voisi hyvin lisätä vielä koristeeksi esim. käpyjä, koristekiviä tai vaikkapa kuusenpalloja.

Olohuoneestamme löytyy myös ikkunan pielessä olevaa kasvitelinettä pitkin kiipeilevä valosarja.

Viime vuoden jouluhitti, henkaritähti, sopii myös sisätiloihin.

Talomme on kahdessa tasossa ja tasojen rajalla katossa kulkee aulasta keittiöön pitkä, musta parru, johon myös olemme kiinnittäneet valosarjan. Tämä on paikoillaan kesät talvet, mutta valot sytytetään vasta syyshämärissä.

Eteisen lipaston päältä löytyy lasten kanssa koristelemani lyhty valosarjoineen.

Askartelemani valopaketit ilahduttavat vielä toistaiseksi keittiön lipaston päällä, mutta pääsevät pian siirtymään olohuoneeseen kuusen alle.

Puutarhamme joulu-/kausivaloja esittelin blogini viimevuotisessa joulukalenterissa, ja pääsetkin kurkistamaan niitä edellä olevasta linkistä. 

Leppoisaa viikonloppua!

P.s. Joulukalenterin 16. luukusta löytyy Perhospuutarhurin lahjakortin arvonta blogini tulevien synttäreiden kunniaksi. Jos et ole vielä osallistunut, käyhän kurkkaamassa.:)

7 kommenttia:

 1. Ihania ideoita! Hyvää, onnellista joulua Sinulle ja läheisillesi! <3

  VastaaPoista
 2. Kivoja on nämä valot pimeään aikaan Ihastuttava kuusi valkoisessa ruukussa ja vihreä koristenauha. Tämä on minun mieleeni 🤗❤
  Minä tein viimevuonna myös henkareista samanlaisen tähden se on mökillä terassilla ilman valoja tosin, linnut lentää herkästi ikkunaan päin niin on kuin vähän esteenä.

  VastaaPoista
 3. Ihania valaistuksia.
  hyvää adventin ja joulun aikaa Teille.

  VastaaPoista
 4. Kauniita valoasetelmia, jota tekevät kodista pimeään aikaan viihtyisän.
  Minullakin osa valosarjoista on paikoillaan ympäri vuoden. Valoisaan aikaan otan töpselin irti ja joistakin sisällä olevista valoista patterit pois. Pimeään aikaan liitän valoihin ajastimen. Nykyisin patteritoimiset valosarjat ovat käteviä, kun niissä on ajastustoimintokin. Ei tarvitse miettiä johtojen piilottamista.

  VastaaPoista
 5. Tuo henkaritähti on hauska.
  Nykyisin valot ovat turvallisia, eivätkä kuluta paljon virtaa, siksi niillä on helppo luoda tunnelmaa ja hauska leikkiä.
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Voi että, kun ovat todella kauniita!
  Hyvää Joulun aikaa sinne teille ja parempaa uuttavuotta 2021!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...