sunnuntai 20. joulukuuta 2020

20. luukku: Kuusenhakuretki

Meillä on aikaisempina jouluina ollut muovikuusi, mutta ostettuamme kesällä pienen metsäpalstan päätimme jatkossa hakea joulukuusemme sieltä. Kuusenhakuretkestä tulee toivottavasti mukava, koko perheen yhteinen perinne ainakin siihen saakka, kunnes lapset muuttavat pois kotoa. Eilen pääsimme kuusenhakuun ensimmäistä kertaa. Retkelle piti toki pakata mukaan vähän jouluista evästä, nimittäin glögiä ja pipareita.

Perillä oli ensin eväiden aika.

Tontut selvittivät, löytyisikö sopivaa joulukuusta.

Miehen pakattua kuusta peräkärriin, keräsin itse vielä vähän havuja ja oksia kasvihuoneen joulusomistelua varten. Lapsetkin ehtivät leikkiä sillä välin syksyllä rakentamassaan risumajassa. 

Nyt lopulta kuusi pääsi paikoilleen olohuoneeseemme, ja tänään aiomme koristella sen. Aiemmin tekemäni valopaketit pääsivät jo parin paketoimani tyhjän pahvilaatikon kanssa kuusen alle koristeeksi jouluaattoon asti, jolloin tilalle toivottavasti ilmestyy ihan oikeita lahjapaketteja.

Onko sinulla muovi- vai aito kuusi?

Mukavia joulunaluspäiviä!

P.s. Blogissani käynnissä olevaan Perhospuutarhurin lahjakortin arvontaan ehtii vielä hyvin mukaan.:)

7 kommenttia:

 1. Kiva kuusenhakuretki, joka jää varmasti lapsille ikimuistoisena mieliin.

  VastaaPoista
 2. Oi, onpa teillä lunta! Meillä sataa välillä ihan hento kerros, toivottavasti aattona olisi edes sen verran. Meillä on aina aito kuusi, isä hakee sen omasta metsästä. Meille sopisi tosi iso kuusi, korkeus olohuoneessa on yli 6 metriä. Haastetta tuo se, ettei iso kuusi pysy enää jalassaan. Kokemusta on. Yksi vuosi kuusi rojahti pitkin pituuttaan lattialle, juuri kun olin koristellut sen! Monta palloa meni rikki, onneksi valot pysyivät ehyenä.
  Äidillä oli paha astma ja meillä kotona oli vuosia muovikuusi. Isä pitää edelleen sitä, on niin helppohoitoinen. Mukavia joulunaluspäiviä teille!

  VastaaPoista
 3. Onpa ihana retki lasten kanssa. Varmasti jää lapsille mieleen. Noin paljon lunta! Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 4. Me kävimme just äsken hakemassa aidon kuusen tuosta metsänreunasta, appiukon mailta:)
  Ja pieni ajatus hiipi mieleen, että tuodaanko se jo tänään sisälle...

  VastaaPoista
 5. Oma metsäpalsta kuulostaa aivan ihanalta😍 Mekin haettiin tänään kuusi läheiseltä kuusifarmilta. Siellä saa myös katsella itselle mieluisen puun metsästä ja kaataa. Nyt otettiin ihan tavallinen metsäkuusi, viime jouluna oli lempeä pihta joka säilyi joulun jälkeen kesäkuuhun asti lintujen ruokintapaikalla kauniin vihreänä.
  Farmilta sai myös ottaa havuja mukaan ja peräkontillinen niitä lähtikin. Jospa jaksaisi taas tehdä köynnöksen joulun pyhinä.

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa ihanalta tulevalta perinteeltä tuo kuusen haku omalta palstalta. Uskon lasten arvostavan ja vaalivan tällaisia muistoja vielä aikuisinakin.
  Meillä on yhteisössämme useampi rakennus ja molempia - aitoja ja muovisia kuusia - sisällä ja pihoilla.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 7. Samoissa puuhissa olimme mekin tänään, mutta ilman eväitä :) Meillä ei ole ollut muovikuusta koskaan. Mieluummin ollaan vaikka ilman kuusta. Iloista joulun odotusta!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...