tiistai 1. joulukuuta 2020

1. luukku: Suuri kranssipostaus

Minusta kranssit ovat todella kauniita ja olenkin aina ihastellut taitavien tekijöiden kransseja. Minun piti kokeilla kranssin tekoa jo viime vuonna, ja sainkin silloin syksyllä vitsoista pohjarenkaan aikaiseksi, mutta itse kranssi jäi silti tekemättä osittain ajanpuutteenkin vuoksi. Nyt kuitenkin jatkoin tuota vuosi sitten kesken jäänyttä projektia ja sain kuin sainkin sen valmiiksi! Parempi siis myöhään kuin ei milloinkaan.:D Kranssin valmistumisesta tuli minulle niin hyvä mieli, että innostuin tekemään vielä toisenkin. Nyt tässä suuressa kranssipostauksessa käyn lyhyesti läpi, miten omat kranssini tein. Loppuun keräsin vielä muutamia inspiraatiokuvia ihanista kransseista.

Kummankin kranssin pohjana minulla on muutamasta pajunvitsasta tekemäni rengas. Ensimmäisen kranssin perusmateriaalina ovat mustikan- ja puolukanvarvut.

Pajurenkaaseen kiinnitin mustikan- ja puolukanvarpuja pieninä nippuina ohuen rautalangan avulla. Etenin nippu kerrallaan niin, että edellisen nipun rautalangat jäivät seuraavan alle piiloon. Kun varvut olivat paikoillaan, lisäsin koristeeksi vielä skimmian kukintoja ja pikkuisia risupalloja, jotka nekin kiinnitin paikoilleen rautalangan pätkillä.

Toinen kranssi on tehty samalla tavalla, mutta materiaalina käytin tähän kanervaa. Lopuksi suihkutin kranssin vielä hiuslakalla, jos se estäisi kranssia varisemasta niin herkästi.

Tämän kranssin koristeena on aiemmin hopeaspraylla värjäämiäni mustikan varpuja ja unikon siemenkotia.

Havukranssi minun tekisi vielä mieli tehdä. Saa nähdä, saisinko vielä sellaisenkin aikaiseksi ennen joulua. Tässäpä vielä inspiraatiokuvia muutamista havukransseista!

Tässä kranssissa on sekoitettu eri havujen oksia. Niiden lisäksi kranssissa on valkoisen skimmian kukintoja.

Kuusenhavuista tehty kranssi, jossa koristeena on männynkäpyjä.

Metallirenkaaseen tehty kranssi, joka on jätetty yläosastaan paljaaksi. Tässäkin on hyödynnetty useita eri havulajeja.

Korallikanukan punaiset oksat luovat kauniin kontrastin vihreiden havujen kanssa. Tämän kranssin ilme on rönsyilevämpi kuin edellisten.
Risuista tehtyyn paksuun kranssipohjaan on lisätty koristeeksi vain muutamia havuntupsuja, siniseksi värjättyjä callunoita ja hopealankaa.

Teetkö sinä itse kransseja?

Tunnelmallista joulukuun alkua!

27 kommenttia:

 1. Upeat kranssit! Yritin katsoa, että mikä olisi suosikkini, mutta en osannut valita. En tee itse kransseja, vaikka niistä pidänkin.

  VastaaPoista
 2. Kauniita!
  En nykyisin enää, kun täytyy jättää tilaa lapsilta saaduille <3

  VastaaPoista
 3. Kauniita kaikki ja kyllä minä teen kransseja muutamia.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kransseja <3 Mukavaa joulukuun alkua <3

  VastaaPoista
 5. On kyllä upeita kransseja! Teen välillä itsekin kransseja pihalle, mutta tänä vuonna en ole vielä tehnyt. Pieniä palloja ajattelin tehdä tänä vuonna. Materiaalit jo kävin hakemassa, että tekemistä vaille ovat tuossa odottamassa. Nyt on joulukuu potkaistu käyntiin :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita kransseja, joista useimmat kelpaisivat minullekin.
  Teen muutamia kransseja yleensä omaan käyttöön.

  VastaaPoista
 7. Kauniita! Olen tehnyt kymmenisen kranssia, muutaman työkavereille ja loput kahden kodin oviin ja seinille. Rakastan kranssien tekemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näiden tekoon jää kyllä koukkuun. Luulen, että tästä tulee minullekin jokavuotinen tapa.

   Poista
 8. Kauniita kransseja <3 itsekin tekisin mutta kun ei taidot riitä semmoiseen :(

  VastaaPoista
 9. Kauniit kranssit. Muutaman oon tehny ihelle.

  VastaaPoista
 10. Niin hienoja kransseja olet tehnyt <3 Vielä en ole tehnnyt kransseja,mutta onhan niitä aikoinaan tullut tehdyksi.Mukavaa Joulun odotusta <3

  VastaaPoista
 11. Aivan ihania 🤍 Mielelläni tekisin, ja itse asiassa olen joskus jokusen tehnytkin, mutta nykyään tuntuu, että aikaa ja viitseliäisyyttä ei oikein ole mihinkään. Sen sijaan ihailen näitä uskomattoman kauniita luomuksia, joita te toiset saatte aikaiseksi 🤍

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...