perjantai 2. maaliskuuta 2018

Painavia sanoja

Olin alunperin suunnitellut postaavani tänään paljon kivemmasta aiheesta liittyen kevätkylvöihin, mutta tuo postaus saa nyt odottaa, sillä minun on pakko tarttua erääseen asiaan.Puutarhabloggaajien keskuudessa on yleensä todella ystävällinen, tukeva ja kannustava ilmapiiri, enkä ole koskaan aiemmin nähnyt, että joku omassa blogissaan kirjoittaisi ikävästi kanssabloggaajasta. Pari päivää sitten luin erästä arvostamaani puutarhablogia, joka on myös yksi niistä blogeista, joiden innoittamana itsekin omani reilu vuosi sitten perustin. Tästä kyseisestä blogista löysin postauksen, jossa on kirjoitettu todella ilkeämielisesti toisen puutarhabloggaajan Instagram-tilistä. Postauksessa kerrotaan kyseisen Instagram-tilin perustamiskuukausi ja seuraajamäärä. Suomessa puutarhablogeja on varsin rajallinen määrä ja niistä läheskään kaikilla ei ole Instagram-tiliä, joten näiden annettujen tietojen perusteella pienellä vaivalla on mahdollista päätellä, kenen Instagram-tilistä on kyse. Kävin tietämieni puutarhablogien Instagram-tilit läpi enkä löytänyt muita nämä molemmat ehdot täyttävää tiliä kuin omani. Lisäksi kommentoituani kyseistä postausta sain tästä vielä vahvistuksen, että minusta tässä tosiaan valitettavasti kirjoitetaan.

Postauksessa vihjaillaan, ettei kyseisellä bloggaajalla ole "puhtaat jauhot pussissaan" ja että Instagram-seuraajat ovat ostettuja, löytyypä inhottavaa vihjailua myös kyseisen bloggaajan moraalista ja kuvien tasosta.

Sanottakoon siis tämän vuoksi tässä ihan yleisesti tiedoksi: Ei, yhtään ainutta seuraajaa EN ole Instagramissa ostanut, vaan ihan jokaikinen on tasan omalla työlläni ja vaivallani hankittuja ja aivan yhtä aitoja kuin muidenkin seuraajat. Olen käyttänyt valtavasti aikaa siihen, että olen käynyt tykkäämässä ja kommentoimassa muiden kuvia, etsinyt sopivia hashtageja, joilla näkyvyyttä saisi paremmin, vertaillut parhaita julkaisukellonaikoja jne. Lisäksi pari kuvaani olen ollut onnekas saamaan näkyville suositun, hyviä kukka-aiheisia kuvia repostaavan/uudelleenjakavan tilin kautta, mikä myös on, luonnollisestikin, tuonut lisää seuraajia.

Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä ja yleisellä tasolla asioista kirjoittaminen ja keskustelu on tottakai ok, suotavaakin. Kuitenkin siinä vaiheessa, kun siirrytään kirjoittamaan niin, että arvostelu ja mustamaalaus kohdistuvat yhteen, annettujen tietojen perusteella pääteltävissä olevaan henkilöön, ylitetään mielestäni tietty raja. Tuollainen kirjoittelu satuttaa, ja myönnettäköön, että minulla on ollut parin päivän ajan tämän asian vuoksi todella paha mieli. Aiemmin koulukiusaamista kokeneena voin sanoa, että sama fiilis tuli tästäkin. Oman mausteensa tähän tuo se, että olen pitänyt kyseistä bloggaajaa "blogiystävänäni". Tässäpä nyt mietin, milloin seuraavan kerran jotain postausta lukiessani tulee samankaltaista tekstiä vastaan tai onko vastaavanlaisia, selän takana panettelevia kirjoituksia mennyt minulta ohitse. Eli jos tarkoitus oli loukata, niin osui ja upposi, että kiitos vaan! Jotain hyvääkin tähän kuitenkin liittyy. Sain nimittäin eilen yllättäen eräältä toiselta puutarhabloggaajalta ihanan viestin tätä koko juttua koskien. Emme ole aiemmin viestitelleet, mutta tämä ei varmasti jäänyt viimeiseksi kerraksi. Jos luet tätä, niin suuri kiitos sinulle kauniista sanoistasi! Viestisi merkitsee minulle enemmän kuin uskotkaan. <3

Tähän lopuksi pahoittelen vielä avautumistani. Tämä postaus poikkeaa blogini muusta sisällöstä ja tyylistä, mutta en vain voinut jättää asiaa käsittelemättä. Lämmin kiitos kaikille blogini lukijoille ja kommentoijille, olette minulle tärkeitä! <3

Koska miellän maaliskuun jo kevätkuukaudeksi, toivotankin teille kaikille
suloista kevään ensimmäistä viikonloppua! Yritänpä tässä itsekin löytää vähän nykyistä posiitivisemman fiiliksen viikonlopun aikana.

90 kommenttia:

 1. No onpa härskiä ja rumaa, epäkypsää toimintaa :( Ja mitä sitten vaikka olisi ostetut seuraajat tai muuta liibalaabaa, ei ole keltään pois... Minusta on hyvä että toit asian julki, muistuttaa ihmisiä ihan perusasioista. Kurjasta kokemuksesta huolimatta jatka ihmeessä blogia ja instatiliä, ne ovat ensimmäisiä puutarhakanavia, joita minä aloin seuraamaan ♡

  Aurinkoa loppuviikkoosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta! Ehdottomasti aion jatkaa blogin ja Instagramin parissa edelleen tästä jutusta huolimatta. Aurinkoista loppuviikkoa sinullekin!<3

   Poista
 2. Hyvä että avauduit. Ei tämmöisiä kannata yksikseen surra. Nettikiusaaminen on inhottava ilmiö. Olen itsekin aikanaan saanut osani ilkeistä nimettömistä kommentoijista ja harkinnut lopettamista. En ole Instagramissa enkä siis voi mennä sinun parjaajaasi rökittämään, mutta omalta osaltani minua auttoi mennä vuosina joskus se kun blogiystävät puuttuivat asiaan, ja se kun minulle neuvottiin kommenttien moderointi. Facebookissa pystyy estämään ei-toivotut henkilöt, millä saa rauhan sielullensa :) Oman aikansa tietenkin vie toipua pahansuovista hyökkäyksistä. Parempaa valoisampaa tätä päivää ♥ Kyllä se siitä vielä iloksi muuttuu kun kevätaurinkokin paistelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavasta kommentistasi, Rita! Kyllä tämä tosiaan ajan kanssa taas unohtuu. Hyvää viikonloppua sinulle!❤

   Poista
 3. Tulin uteliaaksi ja kävin "stalkkaamassa" Insta-tilisi. Kylläpä sinulla onkin onkin seuraajia. Minäkin jäin seuraamaan, nyt kun tilisi löysin. =D Jokainen saa tehdä siitä omat päätelmänsä oliko tämä ostettu seuraus!
  Mutta kyllähän sinä itsekin seuraat todella hurjaa määrää tilejä!

  Minun bloggaamiseni ja Instailuni perustuu ihan omaan ajatteluuni ja ajankäyttöön. Julkaisen niitä juttuja ja kuvia, joista itse olen kiinnostunut ja mistä pidän. En käytä yhtään aikaa enkä työtä tuollaiseen, mistä kirjoitit. Kuten julkaisuaikojen seuraamiseen ja hästägien luomiseen. No, sen kyllä seuraajamäärissä huomaa.
  Minun oma instaseuraamiseni perustuu lähinnä siihen, kun joku mielenkiintoinen tili käy tykkäämässä omista kuvistani tai alkaa seuraamaan minua. Se ei silti tarkoita sitä, että alan automaattisesti seuraamaan kaikkia, jotka minua seuraavat. Enkä odota sitä myöskään vastavuoroisesti. Roikun muutenkin niin paljon netissä, että en jotenkin jaksa enään alkaa etsimään kivoja tilejä seurattavaksi.

  Kiva, kun löysin sinun tilisi! Vaikka se ei tullut esiin kivan aiheen yhteydessä. Minä en varmaan kyseistä puutarhablogia seuraa, koska en ole moista postausta lukenut.

  Minä olen blogannut vuodesta 2014. Seuraajia on alle sata ja lukukertoja päivässä 100-200 arkena, viikonloppuina enemmän.
  En ole montaakaan arvontaa "urani" aikana järjestänyt ja blogiyhteistyötä olen tehnyt tasan kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla olen itse ottanut kyseiseen yritykseen yhteyttä saadakseni palkinnon blogiarvontaan.

  Minä enkä blogini ole Facessa. Joten tämäkin vaikuttaa lukija, seuraaja ja yhteistyötä tarjoavien määrään. Mutta olen ajatellut, että sellaiset blogiani lukevat ja seuraavat, jotka siitä ovat tosiaan kiinnostuneita.
  En silti ole MILLÄÄN LAILLA katkera tai kateellinen niille, joiden instatilit ja blogit ovat suositumipia kuin minun ja saaneet tunnustusta tyyliin vuoden bloggaamisen jälkeen. Se on heidän asiansa ja varmasti ovat tehneet töitä sen eteen. Niinkuin kerroitkin tehneesi. Itsellä ei vaan ole aikaa ja viitseliäisyyttä sellaiseen.
  Kyllä mielelläni teen blogiyhteistyötä, jos sellaista minulle joltain taholta tarjotaan. Mutta siitä ei saa tulla rasitetta minulle.

  Ehkä tämä blogini ja instani vähäinen suosio on turvannut minulle somerauhan. En juurikaan ole saanut vihapostia kumpaankaan. Suosiolla näyttää olevan varjopuolensa näissäkin asioissa.

  Älä suotta mieltäsi pahoita moisen tyhmän postauksen takia. Suurin osa sinua seuraa ihan positiivisin mielin. Kevättä kohden mennään!

  Mukavaa viikonloppua ja aurinkoa päiviisi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystävällisestä kommentistasi ja tervetuloa seuraajaksi Instagramissa! Netissä saa tosiaan aikaa kulumaan paljon, etenkin jos yrittää aktiivisesti osallistua eri some-kanavilla. Minulla Facebook on jäänyt vähemmälle, lähinnä vain postausten linkittämisväyläksi.

   Täytyy tämäkin jupakka vain yrittää jättää taakse ja keskittyä tulevaan. Onneksi lähestyvä kevät piristää väkisinkin mieltä. Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin!<3

   Poista
 4. Voi harmi tuollaista!
  Olen kuvitellut, että tämä blogiyhteisö on jotenkin niin toinen-toistaan tukeva ja kannustava piiri, ettei tuota ymmärrä!
  Toki näköjään tähänkin porukkaan mahtuu panettelijoita ja kiusaajia!
  Uskon että harmittaa, mutta hei, meitä lukijoita on täällä niin suuri joukko, ettei kannata surra!
  Toivottelen aurinkoisia ajatuksia sydämeesi ja keväistä viikonloppua!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta! Samassa käsityksessä minäkin olin yleisen ilmapiirin suhteen. Toivottavasti tämä onkin vain yksittäistapaus. Keväistä viikonloppua sinullekin!❤

   Poista
 5. No,jopas! Yleensä näissä puutarhablogeissa on positiivinen henki. Mutta kaikkea näköjään löytyy! Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole tällaiseen aiemmin törmännyt, vaan ilmapiiri on tosiaan yleensä ollut oikein hyvä. Hauskaa viikonvaihdetta sinullekin!

   Poista
 6. Ihan ensimmäiseksi on kommentoitava IG-tilisi kuvia. Ne todella ovat kauniita ja hyviä kuvia <3 Oma ig-tilini ei ole hirveästi seuraajia saanut ja myönnetään aivan auliisti, ettei kuvat ole lähelläkään sinun kuvien tasoa! Täytyykin kysellä sinulta vähän vinkkejä ;)
  En edes olisi tiennyt, kuinka seuraajia voi hankkia ja minusta on hienoa, että joku osaa tehdä myös siellä töitä seuraajien eteen. Eipä kukaan tule blogienkaan puolella sanomaan, että sait lukijan, kun itse luet muiden blogeja! Käsittääkseni tämä on melko normaali käytöntä lukijoita hankkiessa, etenkin alussa.
  Koulukiusaaminen on asia, joka jättää arvet. Samoja arpia itsekkin kannan ja tiedän, kuinka arkoja ne välillä ovatkaan. Tälläiset ilkeät postaukset saavat ne todella kirvelemään! Mutta hei, sinulla on IHANA blogi, olet taitava kuvaaja, osaat ottaa somen haltuun ja puutarhasi on upea <3 Tuollaiset postaukset, joissa piikitellään kanssasisarta jätetään omaan arvoonsa ja aina voi äänestää omilla jaloillaan kyseisestä blogista <3
  Ihanaa viikonloppua Sinulle ja perheellesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi!<3 Mielelläni annan vinkkejä Instagramin kanssa.:) Ihanaa viikonloppua koko teidän perheelle!<3

   Poista
 7. Todella lapsellista ja törkeää käytöstä kyseiseltä bloggaajalta. En ymmärrä, kuinka kukaan voi kokea oikeudekseen tuollaisen julkisen mollaamisen. Osaat todella hyvin kuvata ja kirjoittaa, joten taitaa kateus olla nostanut päätään pahemman kerran. Hyvää viikonloppua 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kannustuksesta! Oikein hyvää viikonloppua sinullekin!<3

   Poista
 8. Minä olen myös pahoillani siitä, mitä olet joutunut lukemaan. Arpia kannetaan täälläkin, ja vaikka miten luulee päässeensä niistä yli, aina välillä joku muisto sieltä vaan nousee. Itse seuraan blogiasi, koska olet myös taitava kirjoittaja. Sujuvaa tekstiä vain lukee niin mielellään ja taitavasti otetut kuvat ovat plussaa. Täällä on niin paljon ihania ihmisiä, että tuskinpa yksi vihapuhe saa sen kummempaa aikaan kuin hallayö alkukesästä: hetken aikaa harmittaa, mutta parin viikon päästä kukaan ei enää muista koko juttua. Rentouttavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi! Eteenpäin tästä mennään, kevättä kohden. Rentouttavaa viikonloppua sinullekin ja tervetuloa lukijaksi!<3

   Poista
 9. On hyvin surullista että olet saanut ikävää postia tai kommentointia, se ei täällä puutarhabloggareiden puolella ole olleenkaan yleistä. Itse olen bloggariaikana saanut kaksi tosi ikävää postia, joihin vastasin mahdollisimman asiallisesti - molemmat olivat anonyymeinä tehtyjä, olen huomannut myös että aina en kuulu joukkoon - käynti näkyy tilastossa, mutta kommentteja ei haluta laittaa.

  Instagramissa olen niin vähän - joskus laittelen kuvia ja seuraan melkein puutarhaihmisten kuvia, jotka ovat tuttuja täällä blogimaailmassakin. Instan puolella olen muutaman kerran toimintatavasta pahoittanut mieleni - en avaudu siitä enempää - mutta ajattelin että olkoon. Teen tätä omaksi ilokseni ihan kokonaan ja silloin, kun on asiaa tai aikaa. Samoin on kommenttieni laita - haluaisin kommentoida enemmän, mutta aika ei aina riitä. Kommenttien ja tykkäämisten kalastelu ei kuulosta hyvältä kuten ei kiusaaminenkaan. Helppo on sanoa, että älä välitä. Kiusaaminen ei ole koskaan kivaa eikä suotavaa. Nokka pystyyn vain ja tuulta päin!

  Ihanaa viikonloppua, kevät on jo alkanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila, kommentistasi! Pystypäin tästä jatketaan eteenpäin. Aika tahtoo minullakin tehdä tiukkaa ja tahtoisin kommentoida enemmän kuin tällä hetkellä pystyn. Ihanaa viikonloppua sinullekin!<3

   Poista
 10. Ai jaa, että jotaki o vaivannu nua hirviästi sun saama positiivine huamio. On tainnu taas nostaa päätänsä se perisuamalaane helemasynti. On ruvennu kateuren kukka kukkimahan. "Kateus pitää ansaata, säälin saa pyytämättäki"-sanonta pitää täski paikkansa.
  Oon itte iha perusplokkari, ei aika eikä tairot riitä oikee muuhu, mutta jolla on aikaa, taitua ja tahtua saara ittellensä menestystä, nii suatakohon se heille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!<3 Niin näyttää tosiaan vaivanneen.

   Poista
 11. Onpa ikävää, että olet joutunut mustamaalauksen uhriksi. Tuntuu ihan uskomattomalta, että aikuiset ihmiset viitsivät moista kiusaamista harjoittaa.
  Zemppiä Sinulle!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeelliseksi on touhu tosiaan mennyt. Kiitos kannustuksesta!<3

   Poista
 12. No onpa typerä kommentoija. Luulin että puutarhaihmiset eivät moiseen viitsi alentua, muissa blogeissa sitä esiintyy enemmänkin. Älä välitä, minä ainakin luen mielenkiinnolla kiinnostavaa blogiasi!
  Aurinkoista ja ihanaa maaliskuuta ja alkavaa kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva, että viihdyt blogini parissa.<3 Ajan kanssa tämäkin ikävä juttu varmasti unohtuu. Ihanaa maaliskuuta ja alkavaa kevättä sinullekin!

   Poista
 13. Instatilisi on kaunis! Oma insta ei ole aikoihin ollut sidoksissa blogiini, ja siksi jotkut bloggarit jäivät sinne kuin vahingossa seuraajiksi. Siellä voi onneksi kuitenkin helpolla poistua seuraajista.
  En ole ollut aktiivinen sen suhteen pitkään aikaan.
  Muuten taidamme olla vähän kanssasisaret tuolla Suomelan sivuilla. Yllätyin tosi paljon kun sinne pyydettiin minua :D
  Ihanaa maaliskuuta ja bloggaamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä muuten olemmekin kanssasisaret, ihana juttu!<3 Hyvää maaliskuuta sinullekin!

   Poista
 14. Onpa outoa käytöstä tältä puutarhabloggaajalta! Onneksi suurin osa on kuitenkin ystävällisiä, aina niitä ikäviä henkilöitä tietysti joukkoon mahtuu. Toivottavasti saat tämän ikävän kokemuksen pian pois mielestäsi. Toivotan sinulle mukavaa viikonloppua kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta! Täytyy tosiaan yrittää jättää tämä kokemus taka-alalle ja keskittyä iloisempiin asioihin. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 15. Kuvasi ansaitsevat kyllä tuon seuraajamäärän ja seuraathan itsekin valtavaa määrää, joten sinun tilisi on sitäkin kautta helppo löytää ja liittyä seuraajaksi. Pää pystyyn vaan, äläkä anna tuollaisetn typerien mielipiteiden masentaa!
  Ps. Nyt minäkin löysin ig-tilisi ja tulin seuraajaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystävällisestä kommentistasi!<3 Pystypäin tästä mennään eteenpäin, kohti uusia haasteita. Tervetuloa seuraajaksi!:)

   Poista
 16. Hyvä kun sait kerrottua ikävästäkin jutusta. Toivottavasti saat asian mieltä painamasta pois.
  Instagrammiin en ole tutustunut. Riittää nämä bloggerin tarjoamat tarinat.
  Mulla rönsyilee kirjoittelu sinne mitä milloinkin tulee mieleen, vaikka puutarhasta aloittelin. Nyt on puutarha jäänyt niin paksun lumihangen alle, että ei se ihan pian sieltä vapaudu.
  Mukavaa kevättä! Sitä odotellessa jäin sitten lukijaksikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tämä tästä ajan kanssa unohtuu. Onneksi kevät tarjoaa paljon muuta mietittävää. Tervetuloa lukijaksi ja mukavaa kevättä sinullekin!

   Poista
 17. Brrrr ...here in Holland it is also verry cold....i hope spring Will begin soon...happy weekend love Ria x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much! I'm also missing spring. After couple of months it is already summer.:) Happy weekend!

   Poista
 18. Tiedän, mihin juttuun viittaat. Mutta en tosiaan tajunnut, että tämä juttu koskee jotain ihan oikeaa blogia. Ymmärrän, että tuntuu ikävältä. Itsellä on niin vähän tavoitteita bloggaamisen suhteen ja olen kaikki tavoitteeni täyttänyt jo (blogini on yhä hengissä), että en ole itse ikinä kokenut kilpailua blogien suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Ikävältä tämä tosiaan tuntuu, mutta eiköhän se tästä. Kevätaurinko piristää mieltä väkisinkin.

   Poista
 19. Harmillista, jos puutarhabloggaajien kesken tulee tällaista. Meillä on ollut niin hyvä yhteishenki aina. En halua puuttua mihinkään riitoihin, enkä asettua kenenkään puolelle, mutta sen vaan sanon, että instatilisi ja kuvasi on erityisen kauniita. En yhtään ihmettele suosiotasi. Tykkään itsekin ihan joka kuvasta. <3
  Aurinkoista ja hyvää viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina!<3 Minuakin harmittaa tämä, koska yhteishenki on tosiaan ollut todella hyvä ja kannustava. Aurinkoista ja hyvää viikonloppua sinullekin!<3

   Poista
 20. HUi, minulta on mennyt ihan ohi instatilisi, mutta korjasin heti asian ja liityin ihan oikeaksi seuraajaksi ;D
  tsemppiä ja jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kannustuksesta ja tervetuloa seuraajaksi Instaan, Satu!<3

   Poista
 21. Sinun kuvasi ovat niin upeita, että niille soisi vielä enemmän seuraajia. Olen huono Instagramin ja Facen käyttäjä, mutta menen heti liittymään Instassakin seutaajaksesi. Harmi, ettei toisen menestys tee meitä kaikkia iloiseksi.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystävällisistä sanoistasi!<3 Tervetuloa seuraajaksi! Oikein hyvää sunnuntai-iltaa sinulle!

   Poista
 22. Voi ei!!!!!! :(
  Miten ihmeessä kenelläkään voi olla aikaa mollaamiseen....?
  Olen pahoillani!

  Itse en edes tiedä miten tykkääjiä voisi ostaa. :)
  Omaa sivustoani päivitän viiveellä koska puhelimeni ei tykkää instagramista...

  Hei, leuka pystyyn. Meitä viherpipertäjiä ei pienet tuulet heittele. Hali. Xoxoxo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tsemppauksesta! Minullakin on välillä Instagramin kanssa pulmia. Jostain syystä esim. kuvan rajausta ei aina pysty itse muuttamaan, vaikka kuva on samankokoinen kuin muutkin. Silloin olen valinnut eri kuvan, ja kokeillut sitä toista seuraavana päivänä uudestaan, koska sitten se rajaaminen saattaakin onnistua. Hali takaisin<3

   Poista
 23. Olen seurannut tätä keskustelua ja tiedän, mitä tarkoitat, mutta jotenkin kuvittelin sen koskevan jotain blogia/henkilöä/asiaa puutarhablogien ulkopuolella. Kuten muutkin ovat kommentoineet, täällä puutarhablogien puolella on ollut tosi mukava tunnelma ja yhteistyön fiilis.
  Instan suhteen olen täysin jäävi kommentoimaan mitään, sillä itselläni on tunnukset Instaan, mutta yhtään kuvaa en ole sinne laittanut, enkä kenenkään kuvia käynyt katsomassa. Ajan puutteen vuoksi on pakko rajoittaa tietokoneaikaa ja tämä blogi riittäköön tässä vaiheessa.
  Olen pahoillani puolestasi ja toivon, että pääset tämän yli. Jatka vain samaan tapaan, sinulla on hyvä blogi, jota mielelläni seuraan.
  Mukavaa maaliskuuta ja viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! Eteenpäin tästä on mentävä ja yritettävä unohtaa koko juttu. Ilmapiiri puutarhablogien puolella on tosiaan yleensä ollut todella ihana, ja sellaisena sen soisi säilyvänkin. Mukavaa maaliskuuta ja sunnuntai-iltaa sinulle!

   Poista
 24. Ohhoh! Tuntuu aivan varmasti ikävältä tuollainen!!!! Ja tuntuu hassulta, että tuollaista ylipäätänsä tapahtuu.... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan ikävä juttu, joka täytyy yrittää vain jättää taakse ja keskittyä tulevaan.

   Poista
 25. Ohhoh.. miten ilkeitä ihmiset voi olla toisilleen täällä blogimaailmassakin!!
  En kyllä itse kehtaisi/voisi ketään mustamaalata!
  Tämmöiset ihmiset ovat todella säälittäviä jotka kadehtivat toisen menestystä ja mustamaalaavat muita!
  Ikävä juttu..toivottavasti jatkat mukavia postauksiasi kaikesta huolimatta.
  Hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Entiseen tapaan aion kyllä jatkaa, sen verran rakas harrastus tästä on tullut. Hyvää sunnuntai-iltaa!<3

   Poista
 26. Hyvä juttu tosiaan, että kirjoitit tämän. Ei tarvitse yhtään pyydellä anteeksi, että avauduit - joskus se on erittäin tarpeellista. :)

  Olen ihaillen ja iloiten seurannut puutarhabloggaajien keskuudessa vallitsevaa hienoa yhteishenkeä, positiivista asennetta ja internetin maailmassa niin harvinaisia hyviä käytöstapoja toisia kohtaan, ja tässä viitekehyksessä moinen tapaus kuulostaa jotenkin aivan poikkeuksellisen paheksuttavalta. (Ei sillä, etteikö missä tahansa asiayhteydessä toisen henkilökohtainen haukkuminen olisi todella alhaista, mutta sellaisissa piireissä, joissa se on milteipä tavanmukaista, sitä ei ollenkaan samalla tavalla hätkähdä kuin tällaisissa, joissa sitä noin muuten ei pahemmin ole havaittavissa.)

  Haluaisin milteipä etsiä kyseisen mollauspostauksen käsiini ja lukea sen kommentit - ihan vain mielenkiinnosta, miten lukijat ovat reagoineet. Ainakin tässä nimittäin näyttää nyt siltä, että puutarhabloggaajayhteisö on aivan oikeellisesti sinun tukenasi. Mahtoiko kukaan antaa positiivista palautetta kyseisestä morkkauspostauksesta vai saikohan morkkaaja ansionsa mukaan negatiivisten kommenttien vyöryn niskaansa? (Jos itse olisin ollut kyseisen blogin lukija, tämän myötä olisin varmasti eronnut.)

  Vaikka perinteisen "se on vain kateellinen" -kortin vetäminen on usein vähän tyhmää, niin tässä kohtaa siltä mielleyhtymältä ei voi välttyä, että kaunis ja menestyvä Insta-tilisi olisi saanut kanssabloggaajan yksinkertaisesti vain niin kateelliseksi, että hän jostain syystä sitten päätti ryhtyä purkamaan tuntojaan blogissaan.

  VastaaPoista
 27. Olen kokenut, että täällä puutarhablogimaailmassa on tosi hyvä henki ja kuten olen usein aikaisemminkin sanonut, se pitää sisällään erittäin positiivisen, kannustavan, kokemuksia ja vinkkejä auliisti jakavan ja kateudesta vapaan ilmapiirin. Sinulla on hyvä blogi, jota on mielenkiintoista seurata. Toivottavasti jatkat kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystävällisistä sanoistasi! Ilmapiiri puutarhablogien parissa on tosiaan yleensä ollut sydämellinen. Osaltaan varmasti sen vuoksi bloggaamisesta on tullut minulle tosi rakas harrastus, ja aion toki jatkaa sitä edelleen.

   Poista
 28. Luin sen toisen kirjoituksen tänään ja en yhtään tiennyt keneen viitattiin. Todella kurjaa, että kohtasit tämmöistä. Parempaa mieltä viikonloppuun.

  VastaaPoista
 29. Insta on minulle käymätön alusta, joten en osaa siitä sanoa mitään. Sen sijaan puutarhaihmiset ihan yleensä ovat tosi positiivisia ja mukavia ihmisiä. Tykkään lukea puutarhablogeja, jos tosin muitakin. Huomaan toisten saavan nopeasti paljon lukijoita, mutta niiden eteen on tehty töitä. Minä bloggaan lähinnä omaksi huvikseni vailla mitään tavoitteita. Jokainen voi harrastaa haluamallaan tavalla.

  Kertomasi episodi on murheellinen. Jokainen meistä tekee väistämättä virhearvioita, mutta mokat toivottavasti yritetään korjata jälkikäteen. Toivottavasti tässäkin tapauksessa saat vilpittömän anteeksipyynnön. Blogisi on tosi kivaa luettavaa, ja ottamasi kauniit kuvat kehystävät mukavia tarinoita. Tätä on ilo seurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi, Tita! Anteeksipyyntöä en jotenkin usko tässä tapauksessa saavani. Ihanaa, että viihdyt blogini parissa!<3

   Poista
 30. Eiköhän me eletä vapaassa maassa täällä puutarhablogienkin piirissä. Jokainen tehköön omanäköistään blogia omilla tavoillaan, ilkeily ja osoittelu sekä toisen työn arvostelu ei kuulu hyviin tapoihin. Jatka, Tiiu blogiasi, tsemppiä ja hyvää maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta, Sirkku! Hyvää maaliskuuta sinullekin!

   Poista
 31. No voihan harmi, olen kyseisen postauksen lukenut ja sain siitä sen käsityksen että asiaan viitattiin yleisesti eikä sitä kohdistettu keneenkään. Minulle seuraajien määrä ei ole tärkeä, ei blogissa eikä instassa, siksi esim. arvontani ei vaadi liittymistä seuraajaksi koska tiedän että ne jotka oikeasti haluavat seurata seuraavat ja ne jotka eivät niin tippuvat ajan kanssa pois. Enkä pahemmin seuraile muiden seuraajien määrää, sinun en edes tiennyt ennen tätä vaikka instaasi seuraan ja tykkään kuvista. Omia seuraajiani en ole ostanut enkä maksimoinut muillakaan toimenpiteillä, eipä niitä taida olla kuin satakunta, osa luultavasti sellaisia jotka haluavat minut seuraajaksi omalle sivulleen. Mutta se kaikille suotakoot. Olen vasta viime syksynä instan aloittanut joten seuraajia kertyy pikku hiljaa ja kesä ehkä tuo lisää kun alkaa puutarhakausi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kesä varmasti tuo tosiaan lisää seuraajia, sillä ainakin itselläni kesäkuvat näyttävät olevan syksy- ja talvikuvia suositumpia.

   Poista
 32. Onpa todella ikävää, että olet joutunut kohtaamaan tuollaista! Jatka vaan omalla tavallasi, sillä blogisi on mielenkiintoinen! :)

  VastaaPoista
 33. Onpa kurja kuulla, että olet pahoittanut mielesi. Toivottavasti auringonpaiste ja lähestyvä kevät saavat olosi pian paremmaksi! Lukiessani kyseistä juttua aiemmin en yhdistänyt sen instagram kommentteja sinun tai kenenkään muun puutarhabloggaajan instatiliin. Mutta luettuani uudelleen huomasin, että kyllä tässä taitaa olla sinun instastasi kyse. Hyvä, että toit esille sen etteivät seuraajasi ole ostettuja. En tosin niin ajatellut aiemminkaan. :) Instagramissa seuraajamäärään tosiaan vaikuttaa kuvien lisäksi paljon se, kuinka paljon seuraa ja kommentoi muita. Kuvasi ovat kauniita ja voit olla aidon ylpeä hienosta seuraajamäärästäsi!

  Tykkään teidän molempien blogeista. Toivon todella, että kiva ja yhteisöllinen henki säilyy jatkossakin puutarhablogien ja -bloggaajien keskuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista ja kannustavista sanoistasi!<3 Samaa toivon minäkin tuon yhteishengen suhteen.

   Poista
 34. Muistan,kun sain ensimmäisen ikävän kommentin blogiini.Kuinka se satutti.Kun olin ajatellut, että mukavaa porukkaa blogimaailmassa vain liikkuu,jakaa kauniita kuvia ja ajatuksiaan.
  Sitten kokosin itseni ja käänsin katseeni teihin ihaniin blogiystäviin,jotka aikuisina,ihanina sieluina käyvät kommentoimassa.Aina jollain on paha olla omana itsenään, aina on kateutta ja pahansuopuutta.Jos vain jatkaa oman,itselleen tärkeän ja voimaa antavan asiansa kanssa eteenpäin
  nämä ikävät mielipiteet voi jättää omaan arvoonsa?
  Sinulla on kaunis blogi (minä en insta-maailmassa olekaan.)Älä anna mielipahan vaikuttaa,jatka omana ihanana itsenäsi!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tsemppauksesta!♡ Kyllä tästä pystypäin jatketaan eteenpäin.

   Poista
 35. Luin itsekin tuon postauksen johon viittaat ja ihmettelin sen syyttävää sävyä.
  Muutama kommentti jäi minuakin harmittamaan. Olen seurannut ko.bloggaajaa, enkä olisi ikinä kuvitellut, että hän ottaa herneen nenäänsä noin helposti.
  Instasi on kaikki lukijat ansainnut ja kuvat ovat ihania:)

  VastaaPoista
 36. Voi kun oli kerrassaan kurja kokemus. Tosi ikävää, että tuollaisia kirjoitellaan toisista. Ja ainahan tuollainen satuttaa ja tuo helposti vanhat koulukiusaamismuistotkin mieleen. Tiedän hyvin kokemuksesta, miltä tuollainen tuntuu. Toivon sinulle kaikkea hyvää. <3

  Kävin muuten kurkkaamassa insta-tilisi. Todella kauniita kuvia, ihan sellainen hyvän mielen tili sinulla. Kiitos. <3 Jäin seuraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ystävällisistä sanoistasi!<3 Ja tervetuloa seuraajaksi Instagramissa!

   Poista
 37. Voi harmitus. Nyt vasta yhdistin nämä kaksi blogipostausta toisiinsa. Instassa en puutarha-aiheita seuraa, joten alkuperäinen vihjaus meni minulta täysin ohi, enkä edes kuvitellut sen tarkoittavan ketään tiettyä bloggaajaa. Olen pahoillani siitä, että jouduit asiattoman hyökkäyksen kohteeksi.
  Kirjoituksistasi paistaa läpi intohimosi puutarhaa kohtaan. Myös panostuksesi blogiisi näkyy hyvällä tavalla. Muistat aina myös kommentoida muiden postauksia lämpimillä sanoilla. Kiitos siitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi!<3 Muiden postauksia kommentoisin mielelläni vielä enemmänkin, mutta aina ei aika tahdo riittää.

   Poista
 38. Harmillinen tapaus, yleensä puutarhapuolella on niin positiivista porukkaa.
  Minä luen blogiasi, koska täältä löytyy hyviä juttuja ja instassa tykkään kauniista kuvistasi, jatka vaan samaan malliin!

  VastaaPoista
 39. Sinulla on kiva blogi. Tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista
 40. No onpa inhottavaa :) Kyllä siinä taitaa olla kateutta taustalla. Tykkään lukea blogiasi ja saada sieltä ideoita ja infoa, joten jatka samaan malliin ja jätä jonkun kirjoittelut omaan arvoonsa.Minä en ole vielä ainakaan törmännyt ilkeään kirjoitteluun koskien omaa blogiani, mutta saattaahan sekin vielä tulla eteen.

  VastaaPoista
 41. Se, että olet saanut paljon seuraajia kertoo vaan siitä, että olet tykätty ja niin hyvä Ü Insta on minulle vielä vieras maailma, joten siihen en osaa ottaa kantaa, mutta blogisi on kyllä lähes ammattitasoinen sisällöltään vaikka taidat vielä kotipuutarhuri olla :). Tsemppiä Tiiu ja menestystä uuteen satokauteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi!<3 Aurinkoista kevättä ja mukavaa tulevaa satokautta sinullekin!

   Poista
 42. Hei! Jätä todellakin arvostelut omaan arvoonsa. Ilkeämielinen puhe saattaa johtua jostain sairaudesta. Eli ihmiset jotka ovat fyysisesti/henkisesti tasapainottomia, purkavat myrkkyjään toisiin. Kohde nyt satuit olemaan sinä. Jatka bloggaamistasi, se on kiva ja tärkeä harrastus. Kaikkea hyvää jatkossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tsemppauksesta! Aion jatkaa blogin parissa entiseen tapaan. Kaikkea hyvää sinullekin!<3

   Poista
 43. Onpa omituista, epäkypsää, typerää käytöstä! Mitäköhän kirjoittaja tuolla ajattelee voittavansa..huoh.
  Itse en ole koskaan sen kummemmin blogeissa kuin instassakaan ajatellut, mistä ihminen on seuraajansa saanut.
  Toivottavasti pystyt jättämään asian pois mielestä ja keskittymään mukavampiin juttuihin.
  Blogisi on todella mukava, myös kaltaiselleni epäviherpeukalolle. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tsemppauksesta, Sumi! Kyllä tästä eteenpäin jatketaan.:)

   Poista
 44. Vaikka tämä onkin vanha postaus, niin sen verran pysäytti, että täytyy tulla kommentoimaan. Jospa kyseisellä bloggaajalla oli vaan huono päivä tuota kirjoittaessa.. Toivon, että hän pyytää sinulta anteeksi, edes henkilökohtaisesti. Mielestäni hyvään käytökseen kuuluisi kyllä julkisestikin myöntää virheensä, mutta se vaatii toki kovaa kanttia. Kovaa kanttia vaati sinultakin tämän asian julkituonti. Hienoa, että uskalsit kirjoittaa asiasta! Sinulla on ihana blogi ja kauniita kuvia (ainakin täällä blogissa, instassa en itse juurikaan pyöri), ja olen saanut sinusta todella positiivisen ja ystävällisen mielikuvan. Jatka samaan malliin! <3 Lämmin halaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tsemppauksesta ja kauniista sanoistasi! Ne merkitsevät minulle paljon.<3

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...