maanantai 19. elokuuta 2019

Bloggaajatapaaminen

Lauantaina oli Kotipuutarha-lehden yhteistyössä Puutarha Tahvosten, Kekkilän sekä Ruduksen kanssa järjestämä puutarhabloggaajien tapaaminen. Viime vuosina tapaaminen on ollut keväällä Espoossa Marketanpuiston Kevätpäivän puutarhamarkkinoiden yhteydessä, mutta tällä kertaa tapaaminen järjestettiin Tahvosten taimistolla Raaseporissa. Iltapäivä sisälsi mielenkiintoista ohjelmaa, ja oli kyllä aivan ihana päästä taas tapaamaan muita puutarhabloggaajia!

Tahvosten uutuustaimia. Etualalla olevassa Pinkachu syyshortensiassa on valtavan suuret kukinnot verrattuna taustalla kukkivaan perinteiseen syyshortensiaan 'Grandiflora'.

Tällä kertaa  Kotipuutarha-lehden päätoimittaja Maija Stenman kertoi aluksi syysistutuksista ja siitä, mitä kasveja voi tai jopa kannattaa istuttaa syksyllä. Mari Kaartokallio Kekkilältä kertoi katteiden käytöstä puutarhassa ja syysistutuksiin sopivista mullista. Ruokailun jälkeen Iia Suikki Rudukselta piti esityksen kivipintojen ja vihreän yhdistämisestä puutarhassa. Tomi ja Sanna Tahvonen Puutarha Tahvosilta kävi lopuksi läpi heidän uutuuskasvejaan, jonka jälkeen pääsimme kierrokselle taimistolla. Aikaa oli myös taimiostoksille ja kuulumisten vaihdolle.

Ruduksen tämän vuoden uutuus on kaunis Riimukivi, joka sopii hyvin myös hulevesirakentamiseen. Laatoissa olevat valesaumat voidaan täyttää esimerkiksi kivituhkalla, hiekalla tai kivimurskeella, mutta myös vaikkapa kuorikatteella tai istuttaa niihin nurmea tai kivikkokasveja. Riimukivi voidaan latoa eri tavoin, jolloin syntyvä kuviokin on erilainen.

Yksi Tahvosten erikoisimmista tämän vuoden uutuuksista on suloinen keräpensas.

Tahvosten taimistolla valikoima oli niin runsas, että ainakin itselläni tuli valinnanvaikeus. Paikka oli täynnä kaikkea ihanaa! En ollut tajunnut katsoa kasvilistoja netistä etukäteen, mikä olisi kyllä ollut fiksua, jotta olisin osannut kohdentaa etsinnän joihinkin tiettyihin kasveihin.

Omat ostokseni Tahvosilta: Pinkachu syyshortensia ja pallohortensia 'Annabelle', joista jälkimminen taisi päätyä melkein jokaisen matkaan.

Me vietimme Turun suunnalla koko viikonlopun, sillä matkaa täältä Pohjois-Savosta tapaamiseen kertyi kuitenkin jonkin verran. Lounais-Suomessa on monia ihania taimistoja, joissa olisi kiva vierailla useamminkin. Niinpä tästä reissusta piti ottaa kaikki ilo irti ja käydä kiertämässä vielä niitäkin. Nyt on terassilla taas monia uusia taimia odottamassa istutusta.


Täytyy kyllä myöntää, että vähän olisin voinut taimiostoksiani rajoittaa, sillä paluumatkalla oli henkilöautossa viidelle hengelle vähän ahtaat paikat, kun matkalaukkujen lisäksi kyydissä oli melkoinen joukko kasveja. Etenkin sateenvarjojalava oli "vähän" haasteellista saada mahtumaan mukaan... :D

Tässä vielä viikonlopun hankintani:
- pallohortensia 'Pink Annabelle' (Hydrangea arborescens)
- Pinkachu syyshortensia 'Smhppinka' (Hydrangea paniculata)
- rentoakankaali 'Princess Nadia' ja 'Gold Chang' (Ajuga reptans)
- keijuangervo 'Little Princess' (Spiraea japonica)
- komeamaksaruoho 'Matrona' (Sedum)
- syyssyrikkä 'Border Beauty' (Buddleja davidii)
- valkotäpläimikkä 'Pink Haze' (Pulmonaria saccharata)
- morsiusharso 'Flamingo' (Gypsophila paniculata)
- maljalaukkaneilikka 'Ballerina White' (Armeria pseudarmeria)
- kiinanjaloangervo 'Maggie Daily' ja 'Milk and Honey' (Astilbe chinensis)
- japaninhortensia 'Pinky Winky' (Hydrangea paniculata)
- ruusumanteli 'Rosenmund' (Prunus triloba)
- pilarisinikuusi 'Iseli Fastigiate' (Picea pungens)
- puistoalppiruusu 'Nova Zembla' (Rhododendron Catawbiense-ryhmä)
- sateenvarjojalava 'Camperdownii' (Ulmus glabra)
- ruusunätkelmä 'Pink Pearl' ja 'White Pearl' (Lathyrus latifolius)
- tarhaviinikärhö 'Alba Luxurians' (Clematis Viticella-ryhmä)

Suurkiitos vielä kaikille järjestäjille hauskasta ja idearikkaasta iltapäivästä!
 Kiitos loistavasta seurasta myös kanssabloggaajille. Oli todella kiva tavata!

Kauniita elokuun loppupuoliskon päiviä kaikille!

28 kommenttia:

 1. Vau, mikä määrä ostoksia. Ymmärrän, ahdasta oli sekä kasveilla että ihmisillä. Seuraavaksi suurempi auto mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuntuu, että aina niitä kasveja etelästä kertyy mukaan liikaa, vaikka autossa olisi kuinka tilaa.:D

   Poista
 2. Oli kiva tavata muutenkin mukavissa merkeissä.
  Mahtava kotiin viemiseen valikoima. Seuraavalle puutarhamyymäläkierrokselle sinun kannattaa vuokrata pakettiauto. Voin hyvin kuvitella, että autossa on ollut ahdasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva tavata sinutkin! Pakettiauto olisikin mainio. Toisaalta on kuitenkin hyvä, että auton koko rajoittaa ostoksia.:)

   Poista
 3. Ihanat hankinnat! Ihan rupeaa sormia täälläkin syhyttämään, kun tätä lukee.

  VastaaPoista
 4. Vau mikä saalis! Ihan mahtava, vaikka en kyllä mitenkään pysty kuvittelemaan, miten mahduitte autoon :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli se aikamoista ahtamista, mutta onneksi laukut olivat pienet ja sateenvarjojalava matalampi kuin mitä monissa muissa paikoissa olen nähnyt.:D

   Poista
 5. Jätittekö puolet matkatavaroista Turkuun vai miten saitte kaikki hankinnat sopimaan kyytiin? :D Ehkä kannattaisi harkita kuomullista peräkärryä tai suksiboksia seuraavalle Etelä-Suomen taimistoreissulle! Istuttamisen iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä oli vain kaksi pientä matkalaukkua, jotka mahtuivat kahden pienimmän lapsen jalkatilaan. Kasvit mahtuivat takapaksiin, paitsi sateenvarjojalava, joka piti sovitella kyljelleen.

   Poista
 6. Oi, mitä herkkuja sulle kertyi muistoksi! <3
  Olen jo useampaan blogiin kommentoinnut, että on tosi kiva lukea näitä postauksia päivästä, kun en itse tällä kertaa päässyt mukaan. Ystäväni synttärit veivät tällä kertaa voiton. Vaikka olen tykännyt aina kovasti näistä Kotipuutarha-lehden järkkäämistä tapahtumista.
  Ja se on jännä, mitä kaikkea autoon saa mahtumaan, kun oikein tahtoo. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä Kotipuutarha-lehden tapaamiset ovat minustakin tosi kivoja. Ja tuo on ihan totta, autoon saa yllättävän paljon taimia, kun ne on pakko saada mahtumaan.:)

   Poista
 7. Hih, kuljetit kotiin kokonaisen puutarhan :) Hienoja hankintoja.
  Olipa kiva taas tavata! Tahvoset teki suuren vaikutuksen ja Pink Annabelle kukkii täälläkin :)

  VastaaPoista
 8. Kiva tapaaminen! Tommonen olisi varmaan monista kiinnostava. Tahvosten sivuilla olen käynyt... myyvätkö myös yksityisille? Käsitin että on tukkuliike.
  Muista peräkärry ensi kerralla😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahvoset ovat tosiaan tukkuliike, tämä oli poikkeustapaus, että pääsimme ostamaan kasveja suoraan taimistolta.:)

   Poista
 9. Wau mikä määrä ostoksia! Olisi hauska ollut nähdä sateenvarjojalavan sijoittelu autossa. Kuulosti hyvin antoisalta päivältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auto oli kyllä aikamoinen näky. Harmi, ettei tullut kuvaa otettua. Itse asiassa katselimme jalavaa jo yhdellä taimistolla, mutta siellä taimet olivat liian isoja mahtuakseen autoon. Seuraavalla taimistolla oli yksi enää jäljellä ja se oli reilusti matalampi.

   Poista
 10. Mahtavaa, lähditte pitkälle matkalle koko perhe, ja vielä mahduitte kaikki kotiinkinpäin, vaikka äidillä vähän hankinnat ryöpsähtivät:D Sinulla on kivaa puuhaa pitkäksi aikaa noita kaikkia ihanuuksia istutellessasi:) Tämä vuosi jäi väliin, minulle matka oli liian pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaiset puutarhatapahtumat ovat meillä hyvä (teko)syy lähteä minilomalle.:) Toivottavasti nähdään taas seuraavalla kerralla!

   Poista
 11. Sinun varmaan kannattaa pitää näillä reissulla peräkärry mukana. Ihan varmuuden vuoksi.
  Sopu sijaa antaa, sanotaan. Tuossa kyllä tarvittiin pakkaamistaitojakin :)
  Ihania ostoksia. Mielenkiinnolla odotan niiden sijoituspaikkojen näkemistä.
  Kaikkea ihanaa tähän viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mies on onneksi taitava pakkaaja. Itse en ehkä olisi saanut taimia kyytiin yhtä hyvin. Kaikkea ihanaa sinunkin viikkoosi!

   Poista
 12. Oli kiva nähdä taas. Teitpä kivoja löytöjä. Ruusunätkelmä on ihana, kasvaa suuremmaksi kuin ajattelin, nyt huitelee jo melkein kolmessa metrissä rusokirsikan ympärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan kiva taas nähdä! Tuota ruusunätkelmää olen ihaillut blogissasi ja taisipa siitä äskettäin olla juttua Kotipuutarha-lehdessäkin. Nyt kun se tuli vastaan, oli pakko tarttua tilaisuuteen.

   Poista
 13. Oli mukava nähdä! Annabelle päätyi meillekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava nähdä sinuakin! Annabelle on kyllä yksinkertaisesti upea.

   Poista
 14. Olipa mukava tavata! Hienon kokoelman taimia sait vietyä kotiin. Minulla tuliaisena samat hortensiat Tahvosilta! Tuo Pinkachu oli niin uskomatoman kukkaisa että en voinut vastustaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi mukava tavata sinutkin! Nuo hortensiat ovat tosiaan todella kauniita ja Pinkachun kukinnot valtavan suuret.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...