torstai 1. elokuuta 2019

Kasvihuoneviidakossa

Kasvihuoneessa viimeisten viikkojen aikana kasvu on ollut todella nopeaa. Kurkut ovat venähtäneet ihan silmissä, tomaatit pukkaavat raakileita, maissit ovat aloittaneet kukintansa ja satoakin tulee päivä päivältä enemmän. Chilejä, kurkkuja ja paprikoita on päätynyt meillä lautaselle jo muutaman viikon ajan, tomaateista ensimmäiset kypsynevät lähipäivinä ja ensimmäisten tomatillojenkin sadonkorjuu alkaa olla käsillä. Tervetuloa kurkkaamaan kasvihuoneviidakkoomme!

Kasvihuone on nyt etenkin öisin ollut aikamoinen viidakko, sillä olen matalien ulkolämpötilojen vuoksi joutunut nostamaan sinne myös terassilla olevat tomaatit, chilit ja paprikat. Toissapäivänä kasvit saivat olla siellä päiväsajankin, sillä koko päivä oli kolea, alle kymmenen astetta.

Siemenkirjeestä peräisin oleva nimetön oranssi suippopaprika on tehnyt makoisaa satoa jo hyvän aikaa. Täytyy kerätä tästä siemeniä talteen, sillä tätä kylvän ehdottomasti jatkossakin!

Paprika 'California Wonder' onnistui vihdoinkin! Olen kylvänyt tätä useana vuonna, ja jostain syystä se on aina vain kukkinut koko kesän, mutta ei ole lähtenyt tekemään kunnon raakileita. Nyt on ensimmäinen paprika jo lupaavan punertava ja vihreitä raakileitakin useita.

Maissi 'Golden Bantam' kukkii.

Kasvihuonekurkuista 'Iznik' on tällä hetkellä satoisin. Myös 'Delikatesse' tekee kurkkuja jo mukavaa tahtia, mutta 'Chinese Slangen' vasta aloittelee kukintaansa.

Suosikkichilistäni 'Hungarian Yellow Wax Hot' pääsin korjaamaan satoa ensimmäisen kerran jo kesä-heinäkuun vaihteessa. Sitä on riittänyt säilöttäväksi astikin ja lisää on tulossa.

Viime vuonna siemenestä kylvämäni ja sisällä talvettamani ananaskirsikat tekevät jo raakileita. Viime vuonna ne olivat tässä vaiheessa vasta kuukautta myöhemmin. Jospa tänä vuonna saisimme satoa jo kasvihuoneesta eikä vasta marraskuussa kasvivalojen alta sisältä. :)

Tomatilloa kylvin tänä vuonna ensimmäisen kerran, ja nyt ensimmäiset hedelmät alkavat pikku hiljaa vaikuttaa kypsiltä. Kukkia ja raakileita on taimissa valtavasti luvaten runsasta satoa.

Vesimelonin 'Sugar Baby' kukinta alkoi tänä vuonna pari viikkoa viime kesää myöhemmin. Heinäkuun viileinä viikkoina taimien kehitys tuntui pysähtyvän kokonaan, mutta helteiden aikana nuppuja alkoi lopultakin kehittyä. Poikakukkia ehti olla jo jonkin aikaa, mutta nyt vihdoin ilmestyivät tyttökukatkin ja pääsin pienen vesivärisiveltimen kanssa pölytyshommiin.

Jos sinulla on kasvihuone, mitä sinne kuuluu? Mitkä ovat olleet kesän onnistumisia, entä onko tullut ikäviä yllätyksiä?

 Aurinkoista torstaita ja satoisaa kesän jatkoa!

20 kommenttia:

 1. Onhan siellä viidakossa satoakin. Mukavaa Elokuuta:)

  VastaaPoista
 2. Satoisa viidakko.
  Onpa teillä tosiaan viileää, onneksi kasvihuone autaa viileinä päivinä ja öinä.
  Hyvää viikonloppua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan näin viileää ei olisi vielä tarvinut olla. Onneksi ensi viikolla pitäisi taas lämmetä. Hyvää sunnuntai-iltaa!

   Poista
 3. Mahtava viidakko! Ja kun satoakin saadaan, on viljelijä onnistunut :) Kaunista viikonloppua ja alkavaa elokuuta sinulle!

  VastaaPoista
 4. todella rehevää. täälkin ollut todella viileitä öitä, hieman ovat tomaatit kärvistelleet latvojaan.
  elokuu on ihanaa sadonkorjuun aikaa!

  VastaaPoista
 5. Onnea, kasvihuoneenne on täynnä herkkuja. Hienoa että olet onnistunut!
  Edellisenä yönä täällä oli vain 7 astetta. Hrrr... melko kylmää.
  Meillä myös kasvihuone pursuaa, vaikka ei noin monipuolisesti olekaan kasvatettavia. Pitääkin tehdä postaus-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yöt ovat olleet nyt kylmiä, päivälämpötilat ovat onneksi viime päivinä taas jo olleet kymmenen asteen paremmalla puolen. Ihana nähdä kuvia teidän kasvihuoneestanne!

   Poista
 6. Upealta näyttää 😊👍 Ihana hakea ruokapöytään vihanneksia omasta puutarhasta 🤗

  VastaaPoista
 7. Iznik kurkku on minullakin tehnyt kovasti satoa. Samoin herkkukyppykurkku. Viidakkokurkku oli vähän floppi. sen kurkut ei oikein jaksa kasvaa kokoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakaan viidakkokurkku ei ole ihan täyttänyt odotuksia. Tuota herkkuhyppykurkkua olisi joskus kiva kokeilla.

   Poista
 8. Hienoa, että viljelyt tuottavat tulosta! Minä kokeilen ensimmäistä kertaa kurkkujen kasvatusta ja Iznik on tuottanut mielläkin jo pieniä minikurkkuja. Tomaatin raakileita on kovasti mutta vasta yksittäiset ovat kypsyneet lautaselle saakka. Hyvää loppukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä kesän ensimmäisiä omia tomaatteja päästiin maistamaan tänään. Hyvää loppukesää sinullekin!

   Poista
 9. Heipsan! Luet Hetkimaja-blogiani, jonka pariin palasin keväällä pitkän tauon jälkeen. Päädyin kuitenkin aloittamaan aivan uuden blogin, joten vastedes lämpimästi tervetuloa aivan uuteen blogiin :) https://korpikuusenkuningatar.blogspot.com/

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...