torstai 29. elokuuta 2019

Terassin oleskelualue

Viime kesänä aloitimme terassinlaajennusprojektin, ja silloin valmistui oleskelualue katoksineen ja sohvineen. Tätä sohvaryhmän aluetta rajaamaan muusta terassista tulivat terassiin upotetut istutusaltaat köynnöksiä varten. Viime vuonna köynnökset eivät ehtineet täyteen mittaansa, sillä pääsin istuttamaan ne vasta alueen valmistuttua. Tänä vuonna köynnösseinät näyttävätkin ensimmäistä kertaa siltä, mitä olimme suunnitelleet. Kasvatin nyt ensimmäistä kertaa keijunmekkoa, ja ihastuin siihen kyllä aivan täysin. Tuoksuherne on kestosuosikkini hyvän tuoksunsakin ansiosta. Krasseistakin sattui nyt todella kauniit lajikkeet kavereiksi edellä mainituille. Tässäpä muutama kuva terassimme oleskelualueen tämänhetkisestä ilmeestä!

Keijunmekot ja oranssit krassit ovat jo saavuttaneet kehikoiden yläosan. Krassit levittäytyvät kauniisti myös terassille.

Oranssinkirjava krassi piristää kivasti muutoin köynnösten melko hempeän punaista värimaailmaa.

Tällä reunalla tuoksuherneet ja keijunmekot ovat vallanneet enemmän alaa. Punainen pensasköynnöskrassi 'Crazy Jewel' rönsyää portaalta alas.

Vielä toisesta kuvakulmasta. Oikealla alhaalla jatkuu edelleen terassityömaa. Allasterassin suhteen on tullut toinen toisensa jälkeen uusia mutkia matkaan, mutta nyt vihdoin näyttäisi siltä, että senkin kanssa pääsemme eteenpäin. Altaan tosin todennäköisesti saamme vasta ensi kesänä.

Keijunmekko

Kauniita loppukesän päiviä!

4 kommenttia:

 1. ;) viihtyisä terassin oleskelutila.
  Onko jotain erikoista materiaali ,tuo upea katto/varjostin??
  Minä aina ihailen ihmisia joiden kukat kasvaa ylöspäin/köynökset.Kun minulla AINA :)kaikki kukat lakoaa kasvullaan alas...maata vasten:),Tuokin taito on vielä opeteltava;))
  Mukavia Elokuun -loppusia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katos on valmiina ostettu Askosta. Kangas on pinnoitettu vedenpitävällä kalvolla. Mukavaa syyskuun alkua!

   Poista
 2. Köynnökset ovat tosi söpöjä. Oiken onnistunut kokonaisuus, niin kuin teillä aina. Vielä kun kuvittelen tuohon lyhdyt elokuun tai noh, pian syyskuun iltoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Lyhdyt tosiaan tuovat hämärtyviin iltoihin erityistä tunnelmaa.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...