torstai 8. elokuuta 2019

Liljoja, liljoja, liljoja!

Liljojen kukintaa alan aina odottaa pionien kukinnan jälkeen. Niiden molempien kukat ovat suuria, näyttäviä ja hyväntuoksuisia, ja kuuluvat suosikkeihini. Lisäksi ne molemmat sopivat hyvin leikkokukiksikin. Heinäkuun loppupuolella ensimmäiset liljat aloittivat meillä kukintansa, ja siitä lähtien uusia lajikkeita on vähitellen puhjennut kukkaan. Osa liljoistamme on vielä nupussa, joten liljailottelua on luvassa vielä hyvän aikaa. Tässä kuvakoostetta tähän mennessä nuppunsa avanneista liljoistamme!

Matala värililja 'Disco' reunustaa Liljarinnettä kahdessa eri kohtaa. Sen kukinta on ollut upean runsas, vaikka istutin sipulit vasta viime kesänä.

Tänä vuonna ensimmäisenä liljoistamme kukki värililja 'Lollypop', joka myös on Liljarinteessä.

Osa Liljarinteen liljoista on peräisin sekoituspusseista enkä tiedä niiden lajikkeita. Tällaisia ovat esimerkiksi tämä keltainen, melko korkea lilja ja samoin taustalla näkyvä oranssi lilja.

Oranssin liljan ja vaaleanpunaisen LA-hybridi liljan 'Brindisi' yhdistelmä on minusta kaunis. Alhaalla oikealla pilkottaa värililja 'Patricia's Pride', jota lisäsin viime kesänä Liljarinteeseen pikkuruisista sivusipuleista ja tämä on nyt yksi niistä.

Sinnikäs, pieni värililja 'Patricia's Pride' yllättäen kukki jo tänä vuonna pikkuruisella kukalla lähellä maan rajaa. Sen vieressä olevat kaverit kasvattivat vain lehtivarren. Ensi vuonna nämäkin liljat kasvavat varmasti jo korkeammiksi ja ehkäpä niistä useampi intoutuu kukkimaankin.

Kaaripenkissä lilja LA-hybridi 'Kingdom' kukkii toisina kesinä mahtavasti, toisina vaatimattomammin. Tämä kesä on taas niukemman kukinnan aikaa.

Porraspenkin ylimmällä portaalla keltainen värililja on levinnyt kivasti. Alunperin olen paikalle istuttanut kolme sipulia. Keskimmäisellä portaalla on taas nimettömiä liljoja kukkasipulisekoituspussista. Takana vasemmalla erottuvat Kohopenkin puuliljat 'Pink Palace', jotka ovat tänä vuonna ennennäkemättömän korkeita ja runsasnuppuisia. Niiden kukintaa odotan innolla! Samaa puuliljaa löytyy myös Kaaripenkistä ja sielläkin nuppuja on aiempaa enemmän, muttei läheskään yhtä paljon kuin Kohopenkissä.

Porraspenkin keltainen lilja on alunperin Lidlistä pari-kolme vuotta sitten kevättalvena ostettu sisälle ruukkuliljana. Säilytin sipulit kukkien ja varsien kuihduttua ja istutin ne seuraavana kesänä maahan.

Porraspenkin keskiportaan nimetön lilja on kauniin kirjava...

... ja sen vieressä on toinen kirjava, nimetön väripilkku.

Postailen liljoista varmaankin vielä toisen kerran, kunhan lisää lajikkeita puhkeaa kukkaan. Tuntuu, että liljoja voisi ihastella niin kuvissa kuin puutarhassakin loputtomiin.:)

Kauniita elokuisia päiviä!

28 kommenttia:

 1. Upeita!
  Näistä viileistä päivistä on jotain iloa, kukat kestvät kauniina pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on ihan totta, kukinta kestää nyt pitkään!

   Poista
 2. Oi miten ihania kaikki, niin kauniita! Kukkia voisi ihastella vaikka jokaikinen päivä:) Leppoisaa päivää🖤

  VastaaPoista
 3. Todella upeita ja hyvinvoivan näköisiä liljoja! Ilo on katsella noita toisenkin kerran. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Liljoista tulee kyllä paljon väriä puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta. Niiden värit ovat vielä usein niin kirkkaat, että erottuvat kauaskin.

   Poista
 5. Niin kauniita kaikki liljat. Kauniita elokuun päiviä:)

  VastaaPoista
 6. Liljat ovat ihania, nimettömätkin.

  VastaaPoista
 7. Upeitahan nuo ovat. 'Patricia's Pride' on edelleen yksi suosikkejani, muistan ihastelleeni sitä viime kesänäkin useammasta blogista. Keskiportaan nimettömälle minulla olisi nimiehdotus: 'Centerfold'. Äidilläni on sitä ja se avautuu juuri tuollaisena kellertävänä ja vaalenee kermanvalkoiseksi kukinnan edetessä. Toki voi olla muukin, mutta tässä yksi ehdotus :) Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos nimiehdotuksesta! Täytyy seurata, alkaisiko kukka vaaleta ajan kuluessa. Se voisi kyllä tosiaan olla tuo. Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

   Poista
 8. Liljat ovat minunkin suosikkejani, ihana tuo ensimmäisen kuvan liljarunsaus!

  VastaaPoista
 9. Liljat ovat NIIN ihania! Kiitos päivityksestä, lepoa silmille katsoa kuviasi. Kaksi alinta taitavat olla Pieton ja Forever Susan.

  VastaaPoista
 10. Kauniita ovat, etenkin noin lähikuvassa ja isona määränä.

  VastaaPoista
 11. Oho, kuinka huikea liljakokoelma 🥰 Mulla oli joskus, mutta monen hyvän vuoden jälkeen iski liljakukot. Ja aina ne puski jostain esiin uudelleen ja syödä mutustivat kaunottareni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Onpa harmi, että liljakukot tulivat! Meillä niitä ei ole vielä onneksi näkynyt.

   Poista
 12. Oi kuinka kauniita liljoja. Liljat on loppukesän ihania väripilkkuja kukkapenkissä!

  VastaaPoista
 13. Mukavia elokuun kesäpäiviä Sinulle ♥️

  VastaaPoista
 14. Aivan upeat liljat <3 ja niin paljon erilaisia!Minun liljat vähenee pikkuhiljaa mikä lie syynä .. ehkä kuivuus?Olen katsellut vanhoja kukkakuvia muutaman vuoden takaa ja liljoja oli paljon enemmän kuin nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin osa lajikkeista on vähitellen alkanut vähenemään, joku on hävinnytkin. Toiset taas tuntuvat lisääntyvän vuosi vuodelta.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...