tiistai 7. joulukuuta 2021

7. luukku: DIY: Pajusydän

Meillä olisi Omavaraisuutta luonnosta ja kasvimaalta -kursilla ollut viime viikolla pajutyöilta, mutta flunssan takia en päässyt paikalle, vaan odottelin kotona koronatestin tulosta. Olin kerännyt pajut iltaa varten jo valmiiksi, joten ajattelinkin harjoitella pajutöitä sitten omatoimisesti. En ole aiemmin tehnyt pajutöitä lukuun ottamatta elävää pajumajaa ja elävää pajupylvästä, joten aloitin helpolla pajusydämellä. Tähän tarvikkeiksi riittävät pajunoksat ja naru, lisäksi tarvitaan sakset ja oksasakset. 

Valmis pajusydän kausivaloilla koristeltuna

Aluksi kaksi pajunoksaa taivutetaan sydämen muotoon ja solmitaan risteyskohdista narulla, jotta muoto säilyy halutunlaisena.

Sen jälkeen pujotellaan kymmenisen pajunvitsaa sydämen halki vuoron perään vastaan tulevien oksien yli ja ali. Oksat kannattaa pujottaa jäykempi tyvipää edellä. Sen jälkeen reunan ylitse tulevat päädyt käännetään reunan yli ja pujotellaan takaisin kohti sydämen keskustaa.

Samaan tapaan oksia lisätään, kunnes sydän on omaan makuun tarpeeksi tiheä. Lopuksi tukinarut voidaan poistaa, sillä pujotellut oksat pitävät sydämen muodossaan.

Pajusydämen tekeminen oli sen verran hauskaa ja pajujakin minulla jäi yli, että innostuin tekemään myös muita pajutöitä. Näistä postailen lähiaikoina lisää.:)

Oletko sinä tehnyt pajutöitä?

Iloista päivää!

6 kommenttia:

  1. Hieno pajusydän! Pajutyöt ovat kyllä kivoja tehdä :)

    VastaaPoista
  2. Kylläpä siitä tulikin kaunis pajusydän. Kaaospunonnalla saa minun mielestä eläväisen pinnan. Näihin tulee himo kun löytää hyvän pajukon. Käy kurkkaamassa blogissani mitä kaikkea olen pajusta askarrellut. Innostavia askarteluja😊

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...