keskiviikko 1. joulukuuta 2021

1. luukku: DIY Helpot oksatähdet

Keräilin loppusyksystä metsäpalstaltamme tarpeita talven askarteluja varten ja viime viikolla ehdin vihdoin tehdä ensimmäiset mielessäni olleet koristeet, nimittäin oksatähdet. Näiden tekeminen on todella helppoa ja nopaa ja tarvikkeiksikin riittävät pelkät oksat ja juuttinaru sekä haluamasi koristeet. Oksat asetellaan viisikulmaisen tähden muotoon ja solmitaan narulla kärjistään yhteen. Jotta tähti ei hetku, täytyy lisäksi keskemmältä solmia narulla päällekkäiset oksat ainakin yhdestä kohdasta yhteen. Sen jälkeen tähden voikin koristella haluamallaan tavalla. Itse jätin pienemmät tähdet koristeitta, sillä patinoituneet, vähän jäkälöityneet oksat ovat minusta kauniita ihan sellaisenaankin. Isoimpaan oksatähteen kuitenkin kiinnitin pari kuusenoksaa ja kullanvärisiä koristepalloja.

Oksatähdissä on takana juuttinarusta tehty ripustuslenkki. Ne pääsevät kesäkeittiön seinälle lähipäivinä, kunhan mies nakuttaa sinne koukut paikoilleen.

Oletko sinä tehnyt oksatähtiä?

Iloista joulukuun alkua!

10 kommenttia:

 1. Sievät oksatähdet <3 Ihanaa alkanutta joulukuuta!

  VastaaPoista
 2. Niin kivat oksatähdet. Minäkin tein kerran yhden, hiukan isomman ja ripustin siihen pikkuiset valot. Pitäisi varmaan tehdä nyt uusi sellainen.
  Mukavaa joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Onpa tosi hienoja noi oksatähdet. Noissa on sellanen oikee fiilis!!

  VastaaPoista
 4. Kauniita!
  Joskus olen tehnyt isoja, ja peittänyt havuilla, kuten Kanelia ja kardemummaa blogin Maria:)

  VastaaPoista
 5. Nätit oksatähdet! Luonnonmateriaalit on parhaita kaikessa koristelussa 🤍

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...