torstai 30. joulukuuta 2021

Metsänhoitoa ja kasvimaahaaveita

Olemme viime viikkoina käyneet silloin tällöin puuhastelemassa marraskuussa hankkimallamme metsäpalstalla. Palstalla on sekä kuusikkoa, koivikkoa että sekametsää. Nimenomaan kuusikon harvennusta meillä olisi tarkoitus tehdä nyt talven aikana, sillä juurikäävän riskin vuoksi havupuiden kaadot ja harvennukset suositellaan tehtäväksi alle +5 asteessa. Harvennettavaa ja raivattavaa palstalla riittää, mutta aiomme tehdä hommia ihan rauhassa, sen minkä milloinkin ehdimme ja viitsimme ilman mitään sen suurempia paineita. Kuusikon harvennusta jo aloitimmekin ja ensimmäiset rungot ehdimme jo pilkkomaan ja pinoamaan.

Kuusikon harvennusta

Pari runkoa on kuvanottohetkellä pilkottu ja pinottu. Lapsetkin ovat lumileikkiensä lomassa välillä halunneet käydä pulkalla kuljettamassa puunpätkiä pinon luo. Tähän on tulossa lavojen päälle useiden metrien levyinen puupino, kunhan hommat etenevät.

Koivikon reunassakin mies teki jo pientä siistimistä. Lehtipuiden raivauksen jätämme kuitenkin pääasiassa kevääseen ja kesään.

Aina palstalla käydessämme minun on "pakko" kuljeskella haaveilemassa keväästä ja kesästä. Innolla odotan, mitä kaikkea ihanaa istutusalueilta paljastuu. Myös kasvimaaunelmat ovat joka vierailulla olleet mielessäni, ja olen kierrellyt katselemassa sopivinta paikkaa kasvimaalle ja tehnyt jo alustavia mittauksia sen koosta kylvösuunnitelmia ajatellen. Mahdollisesti hyötykasvialueita tulee palstalle useita, mutta niistä varmaankin vain perinteinen kasvimaa perustetaan ensi keväänä. Ainakin perunaa, porkkanaa ja sipulia aion kasvattaa tällä tulevalla kasvimaalla, samoin todennäköisesti muita juureksia, jotta kotonamme istutuslaatikoista vapautuu tilaa esimerkiksi kaaleille ja uusille kokeiluille.

Herukka-alueen takana on tasainen, vanhaa peltomaata oleva alue, johon olen alustavasti suunnitellut kasvimaan paikkaa.

Herukoiden luo alueen toiseen reunaan olen miettinyt mansikkamaakaistaletta.

Ajotie palstalle tulee kuvan oikean alareunan luota. Autoa olemme pitäneet parkissa kuvaajan selän taakse jäävällä puolella. Edessä vasemmalla on herukoiden muutaman kymmenen neliömetrin alue ja siitä suoraan eteen jatkuva kaistale on myös mahdollinen kasvimaan/hyötykasvien paikka.

Grillikatoksen luo jää kolmionmuotoinen aurinkoinen alue, johon olen myös pohtinut jotakin istutuksia. Aivan kuvan etualalla näkyvät auton ajourat. Auto jää kuvasta hieman vasemmalle ja kääntötilaa jää peräkärrynkin kanssa runsaasti vasemmalle ja kuvaajan selän taa.

 

Siemenpusseja olen jo kätköistäni kaivellut esille ja alkanut suunnitella ensi vuoden kylvöjä. Tällä kertaa teen kaksi suunnitelmaa, toisen puutarhamme istutuslaatikoita varten, toisen palstamme tulevalle kasvimaalle. Postailen kylvösuunnitelmistani lisää lähiaikoina.:)

Oletko sinä jo pohtinut ensi vuoden kylvöjä?

Iloisia vuoden viimeisiä päiviä!

3 kommenttia:

 1. Onnea uudelle palstalle. Nyt olette niinsanotusti kahden paikan "loukussa" 😁 niinkuin mekin. Ihanaa että nyt on missä kasvattaa. Minulla on hieman mennyt ohi tämä ostos eli lyhykäisyydessään mitä 🤗🤔 kuinka iso ja kuinka kaukana kotoa onko rakennuksia 😁

  VastaaPoista
 2. Hui, onnea 💕 kai pitää toivottaa. Iso urakka jälleen tiedossa. Toivottavasti jaksatte.

  VastaaPoista
 3. It is very important to have good thoughts in mind to write a beautiful post, and your mind seems very clear, only then you have written such a beautiful post, this post is worthy of praise, the praise of this post will be less. Clothing
  Bussiness Dropshipping
  establish good relationship
  Gurgaon VIP Girl
  Gurugram Party Girl
  Gurgaon Dating Girl
  VIP Girl Gurgaon
  health tips for students

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...