torstai 2. joulukuuta 2021

2. luukku: Joulukukka-asetelmia

Yhteistyössä Huiskula

Joulukukat ovat meillä tärkeä osa jouluisen tunnelman luomista, ja tykkäänkin tehdä joulukukka-asetelmat jo hyvissä ajoin marras-joulukuun vaihteessa. Omia suosikkejani ovat aina olleet hyasintit ja joulutähdet, mutta viime vuonna ihastuin myös amarylliksiin ja jouluruusuihin. Muut näistä tuovat iloa pitkään, mutta hyasinttien kukinta saattaa lämpimässä olla melko lyhyt. Monesti vaihdankin ennen joulua asetelmiin vielä uudet hyasintit kukkineiden tilalle. Tässäpä tämänvuotisia joulukukkiamme!

Itse tykkään metsähenkisistä joulukukka-asetelmista ilman sen suurempia krumeluureja. Tässä koristeina toimivat männynkävyt, kuivat oksat ja puolukanvarvut.

Hyasintteja, jouluruusu ja lawsoninsypressi

Jouluruusu avaa pian ensimmäiset nuppunsa.

Tällä kertaa päätin kokeilla myös vähän räväkämpää, eksoottisempaa asetelmaa, jossa punaisena hehkuvat timanttiananas ja tulilatva.

Tulilatva on saanut kimallekuorrutteen.

Tässä sama asetelma vielä kokonaisuudessaan. Tähän asetelmaan eksoottisen näköisten kasvien kanssa mielestäni käpyjä ja kotimaisia varpuja paremmin sopivat koristeiksi kuivatut appelsiiniviipaleet ja kanelitangot.

Itsenäisyyspäivän sävyissä istutin myös sinisiä ja valkoisia hyasintteja tähän sinivalkoiseen pajukoriin. Saa nähdä, ehtivätkö ne raottaa nuppujaan itsenäisyyspäivän seutuun vai ilahduttavatko ne vasta myöhemmin joulukuussa.

Joulun jälkeenkään suuri osa asetelmiemme kukista ei päädy kompostoriin, vaan hyasintit pääsevät odottamaan kevättä ja pihalle istuttamista. Myös jouluruusun toivon saavani hengissä kevääseen, jotta sekin pääsisi puutarhaan kasvamaan. Joulutähti taas on pärjännyt meillä jo muutaman vuoden huonekasvina, ja vinkkejä joulutähden kasvattamiseen huonekasvina olenkin postaillut jo aiemmin. Timanttiananaksestakin toivon pitkäikäistä huonekasvia. Amarylliksen sipulit yritän saada säilymään ensi vuoteen, jotta voisin kasvattaa niistä uudet kukkijat seuraavaksi jouluksi. Viimevuotiset amaryllikset itse asiassa toin äskettäin sisälle ja pientä vihreää alkua niistä jo pilkistääkin.

Oletko sinä jo tehnyt jouluisia kukka-asetelmia?

Kaikkea hyvää päivääsi!

6 kommenttia:

  1. Kauniit asetelmat! Tuo eksoottinen on aivan ihana. Samaan aikaan jouluinen, mutta tuo vahvasti etelän lämmön mieleen. Kiva, että kasvit saavat uuden elämän joulun jälkeenkin.

    VastaaPoista
  2. Hyasintit kuuluu jouluun ehdottomasti. Niistä tulee niin ihana tuoksu. Tosi kauniita asetelmia :)

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...