perjantai 3. joulukuuta 2021

3. luukku: Ikkunoiden piimämaalausta

Tänä vuonna kokeilimme ensimmäistä kertaa lasten kanssa ikkunoiden piimämaalausta. Meillä tosin käytössä olivat turkkilaisen jogurtin jämät, joita ohensin vedellä sopivan paksuiseksi. Netistä löytyy valtavasti kuvia upeista erilaisilla sapluunoilla tehdyistä piimämaalauksista ja myös siveltimillä maalatuista kuvista. Lapset koristelivat huoneidensa ikkunat kuitenkin sormilla maalaten. Kun maalaus on kuivunut, häviää myös hapanmaitotuotteen haju. Tämä oli tosi hauskaa hommaa, josta lapset innostuivat kovasti. Luulenkin, että tästä tulee meille talvinen tapa ainakin lähivuosiksi.Oletko sinä kokeillut piimämaalausta?

Iloa päivääsi!

11 kommenttia:

 1. Hienot tuli ja niin mukavan talviset. Työpaikallani on kahden huoneen väliseen ikkunaan laitettu alaosaan näkösuoja piimästä ja se on tosi hyvä. Olen itse miettinyt kasvihuoneen ikkunoiden osittaista peittämistä piimällä, mutta en ole kuitenkaan rohjennut kokeilla. Ajattelin että ehkä kuuma auringonpaiste sulattaisi piimät ja sitten tulisi siivottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kasvihuoneen varjostamiseenkin tuo voisi tosiaan sopia.

   Poista
 2. Tätä täytyy kokeilla lastenlasten kanssa, kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 3. On ihan uusi asia minulle. Kauniita maalauksia tulee.

  VastaaPoista
 4. Enpä ole piimällä kyllä ennen maalannut. Mielenkiintoista!

  VastaaPoista
 5. Piimämaalaus on kivaa. Joskus aikoinaan maalailtiin lasten kanssa ikkunoihin talvimaisemia siveltimellä. Mukavia muistoja <3

  VastaaPoista
 6. Very complete work, very professional level, I like it very much. American Airlines flight attendant jobs

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...