maanantai 13. joulukuuta 2021

13. luukku: DIY: Helmikuuset

Tykkäämme lasten kanssa askarrella kaikenlaista kivaa jouluksi, ja tällä kertaa päätimme kokeilla helmikuusien tekemistä. Olemme itse asiassa samalla tekniikalla tehneet aiemmin hamahelmillä liskoja, joten tämä oli osin jo tuttua hommaa, vain muoto oli nyt eri ja pujottelukohteena puiset helmet pikkuruisten hamahelmien sijaan. Nämä helmikuuset ovat helppoja ja melko nopeitakin tehdä. Meillä 9-vuotias teki kuusia jo omatoimisesti pienillä aikuisen vinkeillä, 6- ja 7-vuotiaat tarvisivat vähän apua langan kiristykseen ja toki neuvoja, mitä tehdään aina seuraavaksi.

Helmikuuset sopivat esim. joulukuusen koristeiksi.
 

Tarvikkeet:
20 (puu)helmeä
lankaa
koristenauhaa rusetiksi tai jokin muu koriste kuusen latvaan
liimaa 

Helmikuuset syntyvät vähillä tarvikkeilla. Koska puuhelmet ovat pelkistetyn näköisiä, valitsin tähän kullanvärisen langan.

Kuusen tekeminen aloitetaan alhaalta, ensimmäinen helmi tulee langan keskikohtaan. Kunkin kerroksen läpi pujotellaan molemmat langan päät, mutta eri suuntiin. Tässä kuvassa seuraava vaihe on pujottaa vasemmalla oleva neula ylimmän rivin läpi oikealle. Sen jälkeen tehdään seuraava kerros, jonka läpi kulkevat taas molemmat langat, mutta eri suuntiin.

Kun kuusi on pujoteltu kokonaan, lanka solmitaan ripustuslenkiksi ylös. Sen jälkeen kannattaa pujotella keskiosaan vielä toinen, ensimmäistä lyhyempi lanka, jolla kerrokset saa keskeltä sidottua yhteen. Lopuksi voi vielä halutessaan liimata rusetin, tähden tai muun koristeen kuusen latvaan. Sitten kuusi onkin valmis ripustettavaksi paikoilleen.


Laitan tähän lopuksi vielä viime viikolla blogissani olleen siemenarvonnan tulokset. Arvonta toteutettiin tälläkin kertaa perinteisenä lappuarvontana, ja onnettarena toimi nyt nuorin lapsemme. Siemensetin voitti Facebookin puolella osallistunut Anne Rönkä. Paljon onnea voittajalle ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

Hyvää uutta viikkoa!

1 kommentti:

  1. Oi ei, kaiken häslingin päälle: hoitovirheiden, äitin talon tyhjentämisen ja hänen kuolemansa lisäksi minun täytysi ostaa konttori/päätelasit.
    Kuulostaa järjettömältä!
    Joo-o, mutta kun en näe näyttöä ilman laseja tai laseilla kunnolla.
    Pitäiskö silti toimia???

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...