tiistai 24. elokuuta 2021

Siementaimiyllätyksiä

Viime viikkoina olen löytänyt puutarhastamme muutamia sellaisia siementaimia, joita täältä ei aiemmin olekaan löytynyt. Esimerkiksi petuniat eivät ole koskaan ennen lähteneet kasvuun edellisvuonna maahan varisseista siemenistä. Myöskään kärhön siementaimia ei ole puutarhassamme näkynyt, vaikka kärhöjä meillä runsaasti onkin ja jätän aina siemenhahtuvapallot koristeiksi. Tässäpä muutamia kuvia puutarhamme siementaimiyllätyksistä!

Etupihalla pikkulevisia on tehnyt useita siementaimia. Emoyksilö on taaimpana hiekkamarunan katveessa näkyvä ruusuke, joka kukkii tosi runsain kukin alkukesästä. Olisikin ihanaa, jos pikkulevisia valtaisi Vehreältä Keitaalta vähän isommankin alan.

Samoin etupihan Vehreältä Keitaalta löysin kiinankeltakärhön ympäristöstä muutamia pikkutaimia, joiden epäilen olevan juurikin kyseisen kärhön siementaimia. Kuvassa olevan yksilön siirsin sadevesikontin viereen, jossa toivon sen peittävän valkeaa seinustaa.

Petuniankin siementaimia olen löytänyt nyt ensimmäistä kertaa ja vieläpä eri paikoista. Pari taimista löysin hyötytarhasta ja yksi kukkii "Pikkuniityn" reunassa. Niitä en nyt enää viitsinyt alkaa siirtää ruukkuun tai kukkapenkkiin, vaan ne saavat ilahduttaa itse valitsemillaan paikoilla.

Näiden lisäksi sininata on tehnyt tänä kesänä useita siementaimia, ja niiden olen antanut nyt kasvaa ensin omilla paikoillaan ja siirrän vasta sitten, kun ne ovat vähän vielä kasvaneet. Myös mahonian pikkuinen siementaimi saa vielä kasvaa ennen siirtoa toisaalle.

 

Minkälaisia siementaimilöytöjä sinä olet tehnyt puutarhassasi?

Hauskaa tiistaita!

4 kommenttia:

  1. Ihanaa kun noita siementaimia putkahtelee sieltä täältä. Tänä vuonna minunkin puutarhaani ilmestyi petunioita paikasta johon en niitä ole istuttanut.

    VastaaPoista
  2. Kaikenlaista löytyy, tänä vuonna ensimmäistä kertaa keijunkukan siementaimia, sitten on vakivieraita kuten nukkapähkämön siementaimia ongelmaksi saakka.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...